Digitální modelingové kombo, které má jediný účel - co nejlíp imitovat Fender Deluxe Reverb
Za kolik: koupil jsem ho za 20k z druhé ruky. Nový je aktuálně kolem 26k.
Vlastnosti
Koncový zesilovač: 100W digitální zesilovač, který výkonem a hlasitostí odpovídá 22W originálu. Výkon konce lze řídit přepínačem ve stupních 0, 0.1, 1, 5, 12 a 22W.
Preamp: klasické dva kanály, tak jak na Deluxe Reverbu - Normal a Vibrato - s reverbem a tremolem
Repro: Jensen N-12K Neo lehoučké repro s neodymovým magnetem.
Výstup na externí repro a XLR výstup do linky se dvěma simulacemi bedny.
USB vstup pro update firmware.
K čemu je to dobrý
Ve zkratce - kromě echt metalu úplně ke všemu. Mike McCready (nejen) na to normálně mastí koncerty, ozvučí to malý sál stejně jako obývák. Nejvíc nejlepší nelampová simulace Deluxe Reverbu ever - a že jsem jich vyzkoušel.
Vypadá to jako DR, hraje to jako DR, chová se to jako DR a váží to půlku. Krabičky to baští fantasticky, zabudovaný reverb (který má svůj dedikovaný procesor) je dokonalý. Tremolo mě až tak nebere, ale to je obecně vlastnost tremola na DR.
Možnost nahrání mírně modifikovaného firmware je perfektní. Mám nahranou verzi ve které se dá reverb normálně ovládat - na klasickém DR je nejdřív reverbu málo, pak je pásmo asi tak milimetru kde se to dá regulovat a pak už je to strašně moc.
Tenhle mod firmware to elegantně řeší.
Power atuenator funguje perfektně v rozmezí 1 - 22 W. V tomhle pásmu to hraje furt stejně dobře, akorát různě hlasitě. Na 0.1W už to zni jinak a podstatně hůř.
Verdikt
Pro mé potřeby je to final boss. Nic jiného už doma nepotřebuju, metlu nemastím a nikdy nebudu a na všechno ostatní je to dokonalé. Jazz, blues, hard rock, grunge, country, popina - ve všem je to jako doma. A když je to dobré pro McCreadyho tak je to dobré pro každého. Když se pokazí, tak jdu do krámu/bazaru a kupuju další kus.