Guitar Rig 3

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Demilich

Guitar Rig 3

Příspěvek od Demilich »

Zdravim
Mam takovy problem s guitar rigem 3. At nastavuju jak chci, co chci, tak maximalne z toho dostanu absolutni rev, skvrceni, vazbu, no proste uplny rachot kde je maximalne trochu poznat kdyz zahraju na nejtenci struny (a to i u jazz modu atd). Co s tim? Sehnal jsem si i nejake ASIO ovladace, jeden mel 350 kB asi, zadna zmena. Pak jsem sosnul nejaky 12,2 MB od nejakych Digidesign a zase to same.. Mam integrovanou ASUS zvukovku a jeste i nejaky SoundBlaster v PCI, ale oboji je to same. KDyz to nakonfim pres jeden nebo druhy -> rachot. Kdyz dam ASIO, nic, ani hlasek....
Kde je chyba, popripade, co potrebuju? Nevite nekdo?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kam zapojuješ kytaru ? Asi do line in co ? Nemáš ten vstup přebuzený ? Zkoušels ztlumit v ovládacím panelu windows příslušný vstup ? Máš nastavený (zaškrtlý) správný vstup ? :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jasně, oba Line In. Ztlumt jsem to zkoušel... akorát je ten rachot tišší :) Kámošovi to fungovalo uplně bez problémů a to má taky integrovanou zvukárnu atd. Teď přehodil základní desku a má stejný problém, nehraje mu to vůbec... Mi to aspoň dělá ten mega-rachot :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

to mam taky jak se to dá opravit pls nechce se mi hrabat v nastavení zvuku jak to odbudim nevim jak nastavit hlasitost line-inu
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Skipper píše:to mam taky jak se to dá opravit pls nechce se mi hrabat v nastavení zvuku jak to odbudim nevim jak nastavit hlasitost line-inu
tento pocitac - ovladaci panely (nastaveni) - zvuky - a v zalozce, kde mas vstup a vystup, takove tri tabulky, tak uprostred mas vstup, tak dej "hlasitosti" a sniz hlasitos vnejsiho zdroje
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

me to zas skvrci kdyz si pustim amplitube2 trochu al je poznat co jsem to vlastne zahral...:) divny je ze u amplitube uno mi to hraje v pohode krasne ciste
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Tohle je muj problém taky, prostě to jen praská a chčí. Jenže to neni přebuzením vstupu, ale zvukovkou. Jediná možnost, jak to udělat poslouchatelný je někde v nastavení nastavit větší buffer, jenže to se taky toho zvuku z počítače můžeš dočkat klidně až za 5 vteřin. Já jsem zkoušel nainstalovat ASIO4all, ale nepodařilo se mi v Amplitube 2 rozchodit (jiný programy jsem nezkoušel), takže tady by byla nejlepší možnost koupit zvukovku s podporou ASIO a nejlépe i vysokoimpedančním vstupem... Asi nejlevnější varianta je tohle: http://www.eternity.cz/produkt/kytarovy ... io-jamlab/
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
lada.zastera

Příspěvek od lada.zastera »

Mám tento dotaz.Dá se věřit ladičkám v programu Guitar rig 2 a Amlitube 2?
Zkoušeli jste to někdo porovnat s klasickou ladičkou?Já když naladím oktávy v guitar rigu na ladičce,tak to je tak plus mínus 5 centů.
Díky za názory.Lada.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.

"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

lada.zastera píše:Mám tento dotaz.Dá se věřit ladičkám v programu Guitar rig 2 a Amlitube 2?
Zkoušeli jste to někdo porovnat s klasickou ladičkou?Já když naladím oktávy v guitar rigu na ladičce,tak to je tak plus mínus 5 centů.
Díky za názory.Lada.
Hraju přes GR / AP už hodně dlouho a vždycky jsem s tim byl nejistej , když naladím v amplitubu tak v guitar rigu mi to ukaže , že je to o těch 5-10 centu nadladěný . Radši ani nebudu porovnávat s normální ladičkou ¨. Mě to takhle vyhovuje
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

nejsem žádný odborník jenom tak lehce studuju elektroniku atd.. ale tipuju že ten kraval škvrčení a podobně je zpusobeny rušením okolními kabely..myslim ty vysokonapětové jako přívod napajení do zdroje počítače a tak podobně , též může být problém zapojení reproduktoru , komba atd do stejného okruhu jako počítač..též to umí věci :D .. zmírnit se to dá jedině komponenty jako je lepe odstíněná zvuková karta , lépe odstíněné kabely atd.. samozřejmě když je zvukovka integrovana tak je to věc desky.. zmírnit se to da ale napířklad tak že když mate kombo nebo stačí obyč zesak tak pichnete kytaru do něj a z outputu povede kabel do vstupu ( LINE IN !!! ) na zvukovce..kterej bude ztlumeny na min a zesak/kombo bude zesileny vice..trošku to omezi ten kraval a v některých případech si myslim že to srovna impedanci..tak mě napadlo zkuste to někdo přes notas :)) ten tam nema těch kabelu tolik..= mín rušení atd..
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero.cz »

jinak tim rušením je samozřejmě ovlivněna aj ladička :D přes kompl bych v životě neladil :D
v4mp1

Guitar Rig

Příspěvek od v4mp1 »

Audio and MIDI Settings si zkontrolujte nastavení jestli nemáte náhodou nízkou frekvenci (Sample rate) většina lidí si stěžuje, že jim to chrčí a v tomhle je obvykle zakopanej pes (Minimálně 44100/48000), ale máte-li lepší zvukovku tak můžete jít na vyšší hodnoty až kolik zvládne zvukovka. Slyšel jsem, že by měl být dvojnásobek nejvyšší slyšitelné frekvence naprostý ideál a více je prý zbytečné, takže 96kHz a hlavně nízká odezva je důležitá. Mám ASUS Xonar DX a jedu přes ASIO 2.0 a zvládá mi s přehledem 192kHz při odezvě 4ms, ale to už je zbytečné. Dřív jsem měl jsem integrovanou zvukovku a z takřka dokonale čistého analogováho signálu vyšel opravdu hroznej zvuk jak se to dostalo přes integr. zvukovku a šlo slyšet každé hrábnutí CPU... Také hodně mě štvalo pokles hlasitosti u různých frekvencí asi nejvíce výšek, ale za to může také špatně izolovaný propojovací kabel nebo velká impedance způsobená špatnou rekudcí z 6,35 na 3,5 Jack (v mém případě). Mimochodem ladičku mám, ale používám ladičku v Guitar Rig je hodně přesná a hlavně nemusím přepojovat a pohodlně naladím :)
kmensik
Rádce

Integrovaná zvukovka

Příspěvek od kmensik »

Chrčení:
Mezi kytaru a Line-in nějakou krabičku s bufferem
Správně nastavit v mixéru vstup pro nahrávání a jeho úroveň (zkusmo)
Nainstalovat ASIO4All, funguje dobře i na obyč integrované zvukovky, v používané aplikaci nastavit in a out na Asio4all, nastavit buffery na nejvyšší hodnotu, aby to hrálo bez chrčení, pak snižovat na přijatenou latenci.
Vzorkovací frekvenci na nativní toho integrovaného kodeku, většinou 48kHz.

Lépe fungují staré integrované zvukovky Dvoukanálové ve starších mašinách, nové 6-8-mi kanálové mají delší latence.
Adaniel
Kontaktovat uživatele:

INTERFACE

Příspěvek od Adaniel »

měl sem ten samej problém...jeslti používáte jeden z programů jako je Guitar rig nebo Amplitube,tak potřebujete bud ASIO4all nebo interface...to ej taková krabička,kterou přes USB napojíte do kompa a do ní strčíte kabel s nástrojem a můžete hrát až do alelůja...já mám LEXICON alpha, stojí to 2 litry...ale doporučoval bych LEXICON Omega, já sám si na něj brousim zubiska...ten stojí myslim něco kolem 4 litrů

čest bigbeatu
xaero.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Guitar Rig

Příspěvek od xaero.cz »

v4mp1 píše:Slyšel jsem, že by měl být dvojnásobek nejvyšší slyšitelné frekvence naprostý ideál a více je prý zbytečné, takže 96kHz a hlavně nízká odezva je důležitá.
ono právě těch 44,1 je ten dvojnásobek už :D Je to kvuli navzorkování těch nejvyšších frekvencí..( Shanon-Kotělnikuv teorem ) - 2 vzorky na periodu pro ty nejvyšší - což je pravě kolem těch 20 Khz..
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Nop,tak jsem přešel na Guitar Riga 3... Teda oproti kombu od Stagga je to sakra rozdíl..Jen mozek zezačátku nepřivykal na to,že je tam přece jen nějaká odmlka (+/- 30 ms) a pořád jsem se díval zblízka na struny,drnknul a zkoušel,jestli tam ta odmlka je...Samozřejmě že jí těžko zaregistruju,ale mozek tak nějak bere,že tam je..je to divný.. :lol: Ale spíš mám problém s palm mutingem..Zní úplně jinak než na kombech...Je to běžná věc,nebo se to nechá nějak nastavit,nebo jak?teda aspoň moje kombíčko při palm muting zachovávalo hutnější zvuk.Tady to zní vyloženě jako přejetí přes zatlumený struny.Sice to tak je,ale tamten zvuk byl prostě lepší..
Stagg SG + Guitar Rig 3
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

zdar...napíšu to sem..mám jeden problém....když vložím do guitar rig zvukovou stopu kytary a dám do toho efekt a když to chci uložit hodí mi to nějakou chybu a v uložené nahrávce je kytara zase bez efektu...neví někdo co s tím?? dík
Kodlc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodlc »

zakkwylde píše:zdar...napíšu to sem..mám jeden problém....když vložím do guitar rig zvukovou stopu kytary a dám do toho efekt a když to chci uložit hodí mi to nějakou chybu a v uložené nahrávce je kytara zase bez efektu...neví někdo co s tím?? dík
to byl můj problém v guitar rigu 2, pak jsem zjistil že musíš použít myslím loop machine a tam to nahrát. aspoň takhle jsem to dělával já.
Fender American Standard Stratocaster, BOSS OD-3, ProCo Turbo Rat, EHX Small Stone, Ibanez AD-9
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zakkwylde píše:zdar...napíšu to sem..mám jeden problém....když vložím do guitar rig zvukovou stopu kytary a dám do toho efekt a když to chci uložit hodí mi to nějakou chybu a v uložené nahrávce je kytara zase bez efektu...neví někdo co s tím?? dík
vyměň si "kazeťáky", taky jsem s tím jednu chvíli bojoval
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

"kazeťáky" ?????? :oops:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“