Jak skladovat nástroj?
Pravidla fóra
Jak skladovat nástroj?
Chtěl bych se poptat jak doma odkládáte svůj nástroj ať už kytaru basusu nebo i housle. Zda je jentak necháváte válet pod nánosem prachu nebo je pečlivě ukládáte do pouzder či kufrů nebo jen tak dostojanu. A když do stojanu tak s opěrkou pro krk nebo bez ní?
to jó po hraní, koupil jsem si warwicka a dostal v ceně moc pěkně vypolstrovanej obal opravdu kvalita a tak si říkám jestli má smysl kupovat kufr?afektband píše:Samozřejmě nejlepší je dávat kytaru, nebo nástroj po hraní rovnou do pevnýho futrálu, jinak ke stojanům, ono je to celkem jedno jestli je to s podpěrkou, nebo bez, možná s podpěrkou to bude stabilnější.
Basa WARWICK St. 4, kombo LANEY R4 občas efekt ZOOM2020
Mám stojan s opěrkou pro krk, spokojenost...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Warwick basa ja khraje? Nevim jestli jsem to byl já...možná starý příspěvek.jacoob87 píše:někde jsem četl že jsi se ptal na to jak hraje wawrick mám pro tebe odpověď už jsi si někdy sedl z trabanta do bmw? tak takový mám pocit nádherný nástrojKIWI píše:Mám stojan s opěrkou pro krk, spokojenost...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Nevim proč VŽDY do obalu a stojan je jen přechodnej...Nesst píše:Vždy do obalu.. Když vím, že si potřebuju jen někam odskočit a budu za chvliku zas hrát, tak to řeší stojan.
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
No, v čem, to tak důležitý není, spíš, kde?
A protože jsem na to zatim sám nepřišel, tak napíšu, kde neskladovat...
1) Na skříni (ztráta zvuku)
2) Pověšenou na zdi (když bude ve futrálu, tak zničíte s trochou štěstí jen ten futrál)
3) U zdrojů teplotních výkyvů (radiátory, okna, větráky)
4) Pod přímým slunečním světlem
5) Na podlaze (riziko prošlápnutí - pokud nemáte zrovna flightcase, tak bych ani pevnej futrál neriskoval)
6) V koupelně (to bylo jen jako bonus
)
Když jsem přemejšlel, kam šoupnout svojí kytaru, notabene bráchovou basovku, zjistil jsem, že v našem pokoji 4x4 metry takový místo prostě NEEXISTUJE!
Jinak doporučuju kufr, je to pro kytaru pohodlnější, vytvoří se tam hezké mikroklima, takže netrpí tolik změnou teplot. Skvělá věc je taky silica gel, takový ty kuličky, co nasávaj vlhkost, akorát už mě nebavilo furt schánět balíčky, tak jsem si silicagel vyrobil...
p.s - Když vyndáváte nástroj z futrálu, tak je lepší nejprv odklopit víko a nechat vzduch cirkulovat kolem, pak až to teprv po nějaký době vyndat
A protože jsem na to zatim sám nepřišel, tak napíšu, kde neskladovat...
1) Na skříni (ztráta zvuku)
2) Pověšenou na zdi (když bude ve futrálu, tak zničíte s trochou štěstí jen ten futrál)
3) U zdrojů teplotních výkyvů (radiátory, okna, větráky)
4) Pod přímým slunečním světlem
5) Na podlaze (riziko prošlápnutí - pokud nemáte zrovna flightcase, tak bych ani pevnej futrál neriskoval)
6) V koupelně (to bylo jen jako bonus
Když jsem přemejšlel, kam šoupnout svojí kytaru, notabene bráchovou basovku, zjistil jsem, že v našem pokoji 4x4 metry takový místo prostě NEEXISTUJE!
Jinak doporučuju kufr, je to pro kytaru pohodlnější, vytvoří se tam hezké mikroklima, takže netrpí tolik změnou teplot. Skvělá věc je taky silica gel, takový ty kuličky, co nasávaj vlhkost, akorát už mě nebavilo furt schánět balíčky, tak jsem si silicagel vyrobil...
p.s - Když vyndáváte nástroj z futrálu, tak je lepší nejprv odklopit víko a nechat vzduch cirkulovat kolem, pak až to teprv po nějaký době vyndat
Die Hard or Die Home
Jako takový věci jako cirkulace vzduchu, aklimatizace kytary než se na ni začne jsou podle mě blbosti na který uživatel nemá čas a kytaru ovlivnují mnohem mín než třeba podstatné věci jako je vlhko a přímé slunenčí záření...Trao píše: Jinak doporučuju kufr, je to pro kytaru pohodlnější, vytvoří se tam hezké mikroklima, takže netrpí tolik změnou teplot. Skvělá věc je taky silica gel, takový ty kuličky, co nasávaj vlhkost, akorát už mě nebavilo furt schánět balíčky, tak jsem si silicagel vyrobil...
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
no, to je právě to...
tyhle věci jsou dost často podceňovaný...
neřikám, že když máš nástroj v jednom rohu v kufru a jdeš do druhýho rohu hrát, tak že bys nutně něco takovýho potřeboval, ale když třeba jezdim teďka v listopadu jamovat, tak se dostane teplota z nějakejch 3 stupňů na 20 a ta moje kejtra je totáně ledová, nedá se na ní hrát, často se orosí tělo (včetně snímačů, to mě štve nejvíc), co se týče strun, dost často se urvou do 10 minut, co začnu hrát...
tyhle věci jsou dost často podceňovaný...
neřikám, že když máš nástroj v jednom rohu v kufru a jdeš do druhýho rohu hrát, tak že bys nutně něco takovýho potřeboval, ale když třeba jezdim teďka v listopadu jamovat, tak se dostane teplota z nějakejch 3 stupňů na 20 a ta moje kejtra je totáně ledová, nedá se na ní hrát, často se orosí tělo (včetně snímačů, to mě štve nejvíc), co se týče strun, dost často se urvou do 10 minut, co začnu hrát...
Die Hard or Die Home
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Aklimatizace násroje je hodně důležitá. Teď jsem byl na dvou festivalech a člověk to tahá ze zmrzlýho auta do vyhřátýho sálu a takový velký střídání teplot si pěkně pohraje s laděním. A když to naladíš zmrzlý tak za pět minut ohřívání to zase neladí. Takže je fakt důležitý to nechat pěkně pomalu prohřát. Potom ty světla na podiu jsou pro studenou kytaru a její ladění smrt.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801