VOX AD30VT Xl versus levnější celolampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ARP
Kontaktovat uživatele:

VOX AD30VT Xl versus levnější celolampy

Příspěvek od ARP »

Už rok hraju na tranzistorový kombo Dimavery, když jsem začínal hrát na elektriku, tak jsem byl uplně nadšenej, ale postupem času se mi ten zvuk přestával líbit- s korekcema můžu točit jak chci, zkreslení se mi nelíbí, už hraju radši na akustiku. Jak jsem tak pročítal tohle fórum, tak mne zaujalo tohle kombo, hlavně jaký má možnosti. Měl bych ho na doma, ale občas bych o vzal i do zkušebny, kde to dimavery kupodivu stačilo( no máme zkušebnu asi 40*20 metrů-taková hala s přírodním reverbem :lol: :lol: ) Zajímalo by mě jak je na tom v porovnání třeba s Laney LC15 http://eshop.kytary.cz/laney-celolampov ... 91:0:0:1:0 s fender champion http://eshop.kytary.cz/fender-champion- ... 91:0:0:1:0 crate http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -5-483.php Nebo kdybyste věděli ještě o jinejch.... U tehle komb neni tolik moznosti coz by mi mozna vadilo ale jak jou na tom zvukove v porovnani s tim voxem? A do zkusebny by asi taky nestacily co? Diky moc za vase zkusenosti.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak chlape tohle kombo se tady uz resilo ppravdu x-krat... takze hledat. jinak bych ho koupil spis na bazaru, nove je docela drahe... takze mrkni na nejaky bazarovy kousek.

musis si taky uvedomit, ze ty komba co jsi tady s polu s nim vypsal nejdou dost dobre porovnat... fender ma maly 6' chrchlacek a jeden potenciometr kterym ovladas uplne vsechno... s timhle nemuzes srovnavat modulacema nabusene kombo... to je jako dotahnout hybridni toyotu k nejake impale z 65 roku a rict co si mas vzit... ten fender je samozrejme jednokanal, takze zapomen na zkreslene zvuky apod. nema ani reverb, nema vubec nic.. je to spis takove kombo pro fajnsmekry nadoma, pro fajnsmekry, kteri chteji mit doma lampu ikdyz je ta lampa smapna (podle meho soudu)...

ten laney uz je neco jineho, ale taky to nejde dos dobre srovnat a rict co je lepsi. opet je to jednokanal, takze budes muset popremyslet o nejake schopne krabce (pokud teda nehrajes country), coz je zase vydaj nejakych 1000-1500 navic. to kombo neni nijak spatne, rekl bych ale, ze z 15w lampicek je na trhu nejhorsi, k tomu odpovida i ta cena...

a na crate tezko neco psat, kdyz se u nas asi jeste neprodal ani jeden kus protoze to kombo jeste ani nedovezli...
afektband

Příspěvek od afektband »

Podle mě si určitě kup ten Vox. Je to daleko univerzálnější aparát, můžeš si s ním dost vyhrát, poznat zvuky, efekty. Ale jak psal qwer tak je dost drahý, tak ho zkus chytit někde na bazaru.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“