Peavey vs Vox vs Kustom

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Peavey vs Vox vs Kustom

Příspěvek od Ragnar »

Ahojte, chystám se na vánoce ke koupi komba do zkušebny okolo 13ti tisíc.
Vybral sem si pár adeptů a chci se zeptat, kterej z nich bude nejlepsi.
Vim že už toho tady bylo dost o vsech tech kombech, i podobnej topic, ale prece jen se zeptam jeste na porovnani tehlech konkretnich. Jinak jeste si je samozrejme vsechny poslechnu nez to koupim, ale spis jen tak sonduju předem.
Domam mám celolampový laney LC 15, takže bych si nerad v kvalitě zvuku přihoršil. Hraju toho dost, sám občas metal, hc, nejaky akordový baládky a tak. Ale nejvic a hlavne s kapelou vetsinou greenday, billy talent a tak.
Kytaru mam Ibane Gax 30, ale chystam telecaster nebo SG. Mám radši trochu vejškovejší vintage zkreslení, žádnou hutnou metalovou pilu.(ale furt radsi kvalitní metalovou pilu než nekvalitní shitsky jiny zkresleni, jestli mi rozumíte)
Adepti

Peavey Valveking 50ka
http://eshop.kytary.cz/peavey-valve-kin ... 50:0:0:1:0

Vox Valvetronix 50
http://eshop.kytary.cz/vox-valvetronix- ... 91:0:0:1:0

Vox Valvetronix 100
http://eshop.kytary.cz/vox-valvetronix- ... 91:0:0:1:0

Vox Valvetronix XL 50
http://eshop.kytary.cz/vox-ad-valvetron ... 91:0:0:1:0

Kustom
http://eshop.kytary.cz/kustom-celolampo ... 31:0:0:1:0

Tak co myslíte? Který je nejepší? Nejvíc sem asi uvažoval o tom voxovi z dvěma 12kama, ale mám strach aby to bylo dost hlasitý, nebo hlavně aby ten zvuk při vyšší hlasitosti byl pěknej a čitelnej, ve zkušebně nebo malym klubu.Taky je to jen hybrid, a kdyz mam doma celolampu mam strach aby to neznelo hůř. A aby mě druhej kytarista nepřeřval na plny čáře se svym Valvekingem. O kustomu nemám vůbec páru. Valveking by byl asi jistota no. Ale taky na nej nejsou jen dobrý ohlasy.
Tak díky za rady, pokud vás napadne neco jinyho v tyhle cenový relaci, hodte link.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No jako Vlvetronix je hybrid,to ale víš.Sice je to nejlepší hybrid na světě údajně,ale asi nebude mít 100% úroveň čistý lampy...Jinak pro co bych byl já z komb, tak pro IMG stage line prodává se na a-z nástrojích tuším a nebo se už objevuje i na bazaru :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Valveking: sam ho brzy budu porizovat ;) Podle me nejlepsi volba, akorat je to na prd s footswitchem, ale o tom uz tady jsou nejaky thready ;)
ad50: hybrid, kterej ma 2x12" a je to jen 50W? Tady neco smrdi, kor kdyz 100W ma jen jeden. Mimo to nemam rad simulace ampu, to je dobry tak mozna na pocitaci, ale kombo chci klidne s jednim zvukem, ale poradnym.
XL50 a ad100: viz ad50
Defender: Zajimave kombicko, jenze zatim jeste neni moc prozkousene, jestli budes kupovat v blizsi dobe, spis bych se spolehnul na ozkouseneho Valvekinga

A rozhodne bych pouvazoval o tom IMG, je to sice dost neznamy a na prvni pohled to vypada jako brutalni bastl, ale je to celolampa, ohlasy jsou skvely a pry ma dost stavnaty zkresleni (stejne jako VK).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Taky jde o to, jake zkresleni hledas... podle toho co sem slysel, se veci maji takhle...

VK - americky hutny zkresleni
IMG je spise anglicky (marschallovsky) zvuk
Kustom Defender neni prilis High Gain je to spise na nejaky ten rock

Ja sam nemam zkusenosti ani s jednim, takze akorat tlumocim to, co se ke me doneslo... pokud tomu tak neni, opravte me nekdo ;) :)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Wohma píše:Valveking: sam ho brzy budu porizovat ;) Podle me nejlepsi volba, akorat je to na prd s footswitchem, ale o tom uz tady jsou nejaky thready ;)
ad50: hybrid, kterej ma 2x12" a je to jen 50W? Tady neco smrdi, kor kdyz 100W ma jen jeden. Mimo to nemam rad simulace ampu, to je dobry tak mozna na pocitaci, ale kombo chci klidne s jednim zvukem, ale poradnym.
XL50 a ad100: viz ad50
Defender: Zajimave kombicko, jenze zatim jeste neni moc prozkousene, jestli budes kupovat v blizsi dobe, spis bych se spolehnul na ozkouseneho Valvekinga

A rozhodne bych pouvazoval o tom IMG, je to sice dost neznamy a na prvni pohled to vypada jako brutalni bastl, ale je to celolampa, ohlasy jsou skvely a pry ma dost stavnaty zkresleni (stejne jako VK).
nene ta 100w verze ma repra dve... na kytary.cz jsou totiz blbe popisky u vetsiny aparatu.. bohuzel... jeste doted maji u ac15 fotku ac30 i s ovladacim panelem ac30, coz je opravdu extremne matouci (ac15 - jednokanal, nema vystup na smycku... ac30 - dvoukanal, vintahe nebo moderd zvuk, prepinani bias, smyska a dalsich x-veci...). doporucuju spis vzdycky navstivit stranky vyrobce, nez hledat neco na ceskych eshopech. no jinak ta 50w musi hrat s temi dvemi repry moc hezky... ja jsem mel 30w verzi a byla neskutecne hlasita a to mela jen desitku repro.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ted k tvemu vyberu... ten laney neni dost hlasity, aby utahl zkusebnu? to se docela divim.. kazdopadne pokud hrajes doma na lampu, tak je blbost hrat na koncerte na trandak a nebo hybrid...

tim laneym myslim tu 15w co uz mas

no kdyz nad tim tak premyslim, tak bych nezavrhoval ani tu 100w potvoru od voxe... akorat by se to muselo vyzkouset jak tlaci a jestli bude vynikat a nebude se ten zvuk ztracet.

no jeste jsem se dival na toho defendra a nevypada to spatne... chce to urco vyzkouset. mohla by to byt parada... kdyztak tam hodin nejaky slusny reprak, pokud bude obyc. repro smejd a mohlo by to hrat... a navic k tomu davaji eekt zadaco. parada. lampova 50w za 10500.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dost hlasity budou vsechny ty komba, na ktery ma spadeno, ted bych spis resil kvalitu zvuku.. A pokud si mam vybirat mezi celolampou a hybridem, tak me nikdo nebude muset dlouho premlouvat... Kor kdyz je to za stejny penize ;)
Mimo to, pokud ma Ragnar uz celolampu doma, tak je na celolampovej zvuk zvyklej a vi, jak s celolampovym aparatem zachazet (coz by mohl byt faktor, kvuli kterymu bych nekterym celolampu nedoporucil :))

BTW, taky bych to laney vyzkousel ve zkusebne, podle me by to mohl zvladnout, pokud nemate hlasityho bicmena
Somnus Aeternus
Master of Subtlety

Příspěvek od Master of Subtlety »

U toho Valvekinga je problém, že má dost specifickej zvuk kvůli výběru lamp...
6L6GC a 12AX7 jsou sice pěkný, přesto má pro mě lepší a už jaksi klasickej zvuk ECC 83...
Takže bych dö něj nešel, za ty prachy už by se mi víc líbil
http://eshop.kytary.cz/laney-hybridni-k ... 31:0:0:1:0
2wohma: s tvým názorem souhlasím, přesto se mi u valvekinga to zkreslení prostě nelíbí a radši bych bral klidně i tu pololampu...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Master: a co to IMG? ;)
Somnus Aeternus
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Master of Subtlety píše:U toho Valvekinga je problém, že má dost specifickej zvuk kvůli výběru lamp...
6L6GC a 12AX7 jsou sice pěkný, přesto má pro mě lepší a už jaksi klasickej zvuk ECC 83...
Takže bych dö něj nešel, za ty prachy už by se mi víc líbil
http://eshop.kytary.cz/laney-hybridni-k ... 31:0:0:1:0
2wohma: s tvým názorem souhlasím, přesto se mi u valvekinga to zkreslení prostě nelíbí a radši bych bral klidně i tu pololampu...
Na tohohle laneyho sem hraval na hodinach v ZUS, zněl v celku v cajku, jeste ho asi zkusim ale myslim ze ty komba co sem hodil v nabidce budou lepsi.
K tomu LC-15, kupodivu to laney je extreme hlasity, ale kdyz to poradne vohulim reprak to fatalne nezvlada. Radsi nez abych hral na 15ku s externim repro tak uz si koupim neco do zkusebny, a doma budu hrat na toho laneyho.
K tomu IMG nemám důvěru, nekde se na nej jeste optam, vypada jako nejaka nepovedená kopie nakyho mensiho marshalla.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

myslim, ze Valveking neni zrovna vintage zkresleni. ja sam uvazuju, ze v prubehu dalsiho roku presedlam na to IMG. a to ze na Valvekinga nejsou jen dobry ohlasy je jasny, v tehle kategorii proste nemuze byt celolampa bez nejakych vyhrad, kterou jsou vic nebo min opodstatneny.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

na VK muzes dosahnout i celkem dobryho vintage zkresleni tim A-A/B potenciometrem ..ale je to hlavne hi gain zvuk, spis na tvrdsi muziku podle mne .. ale da se na tom udelat vsechno, treba v tech ukazkach co sou na webu maj zkresleni skoro jako maj treba Bon Jovi. Je to parada, akorat je voser, ze musis dokoupit FS za 1200 asi ...a ma spolecnej reverb pro oba kanaly .. ostatni z tech co rikate jsem nezkousel, ale VK je skvelej.
A do ty simulace by se mi taky asi moc nechtelo, nevim, jak se to chova pri vyssi hlasitosti
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Jdi do Voxíka nebo Kustoma, vox je výbornej...bohužel Kustoma jsem ještě neslyšel, ale VK je nechutnej chrčák...fakt nic moc, dost možná to dělaj ty repra v tom :? :wink:
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jen se tu vyskytl trochu klam kluci... 12AX7 je uuuplně stejná elektronka jako ECC83, je to pouze americký x evropský označení...
enjoy.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Master of Subtlety

Příspěvek od Master of Subtlety »

sry, jsem dal hned několikanásobnej kix...
žil jsem v přesvědčení, že ECC 83 je EL84 a opačně a s timhle jsem nějakou dobu normálně existoval...
ECC83 (12AX7) se používá v předzesilovačích a to jak v hybridech tak v celolampách stejně jako ECC82...
EL84 se používá na koncovky v celolampáčích, má výkon cca 30W, EL34 se používá na to samý a výkon je cca poloviční...
chyba v matrixu, ještě jednou sorry
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zkus k te sve 15w pripojit box a uvidis... jako verim tomu, ze ta desitka co se tam dava stand. nebude hrat nic moc.. ale pokud k tomu soupnes dobry box 2x12', tak ta 15w bude hrat lip nez nejaka 50w se sh*t reprem...

ja bych si teda vyresil dobry box... nove kombo bych nekupoval. myslim, ze 15w v lampe je s dobrym externim boxem dost.

samozrejme zalezi jak jsi s tim laney spokojeny a taky jestli nekresli dost brzo... ja ho zrovna moc nemohl vytavit, kdyz sem na nej hral...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Master of Subtlety píše:sry, jsem dal hned několikanásobnej kix...
žil jsem v přesvědčení, že ECC 83 je EL84 a opačně a s timhle jsem nějakou dobu normálně existoval...
ECC83 (12AX7) se používá v předzesilovačích a to jak v hybridech tak v celolampách stejně jako ECC82...
EL84 se používá na koncovky v celolampáčích, má výkon cca 30W, EL34 se používá na to samý a výkon je cca poloviční...
chyba v matrixu, ještě jednou sorry
Kamaráde eště jedna a mnohem závažnější hrubka:D EL84, malý mrnky, mají pouze 8W!!! takže jsou ve 30W kombech 4 (4x8=32) a v 50W kombech je z nich šťaveno opravdu maximum.
6L6 jsou 25W, takže v 50W věcech jsou 2 a EL34, ty tenčí, ale delší než 6L6 mají také zhruba 30W...výkon komba je danej součtem výkonu koncovejch lamp.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Zpět k tématu... u takový ceny by se možná vyplatilo zajet si na to všechno zahrát do práglu. Kustoma bych nevynechával, vypadá dost dobře, ale pravďepodobně půjde o jednokanál. Takže krabička k tomu, co jsem četl, tak na kytarách k tomu dávají zadara krabici do 1500,- možná by se vyplatilo zjistit o tom víc.
Valveking jedni milují druzí ho haní. Hraje ale slušně i když ne až zas tak moc, ale za ty prachy dobrá koupě. Jde o americký zvuk se středně silným zkreslením.
Ten Vox je solidarita, hraje a vypadá dobře, dost zvuků a všechny obstojně. Osobně jsem uvažoval jak o něm tak o VK, ale nakonec nekoupil ani jedno.
Rozhlídnul jsem se na bazaru a uviděl tam Peavey Classic (potřebuje modifikaci na StandBy, jinak hrozný problémy s tím), před docela dlouhou dobou Engl Screamer a to vše ve velmi slušných cenách. Nakonec jsem koupil bazarovouo hlavu co mám v podpisu a jsem vychechtanej. Ale záleží na tobě.
To IMG sice vypadá dobře, ale někde jsem četl, že zkreslení je tranďák, i když je to celolampa... no nic není nemožné, ale neslyšel jsem jak hraje, nemůžu soudit. Bohužel.
Záleží prostě co hledáš jakej zvuk a na jaký styl. Takže zajet a vyzkoušet. Mě osobně by se z nabízených nejvíc líbil ten XL VOX :) Digitál mi nevadí a zvuk se mi líbí + variabilita taky. Ale je to spíš na temnější vody kytarové muziky. Hodně HiGain simulací.

PS: šmrdláte tady s těma výkonama lamp pěkně :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Isachs píše:
PS: šmrdláte tady s těma výkonama lamp pěkně :)
Proste je potreba nejake nastenky, ja se tu dovidam spousty novych veci, ale jen proto, ze to ctu ochotne a nejaky cas venuju hledanim a hledanim a hledanim ... MY CHCEME NASTENKU o kytarovych kombech, podobne jako u kytar od petrapetera :lol:
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Ještě sem teď na bazaru zahlíd Hlavu marshall valvestate 8100 (100W+4x12 repro) za dost dobrou cenu. Co myslíte? Je to sice hybrid, ale zase s boxem 4x12 by ten zvuk byl možná lepší než z valvekinga s jednou dvanáctkou, nebo ne?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“