Jo a ještě lampa..Chápe někdo , jak to funguje? Tam je lampa, co se normálně dává do předzesilovačů, a ona je v koncáku a k tomu jen jedna a navíc ještě dvojtá nebo co (nějak takhle jsem to pochopil z manuálů
VOX AD60VT (externí box, nová lampa, ....)
Pravidla fóra
VOX AD60VT (externí box, nová lampa, ....)
Zdarec lidi, tak jsem si pořídil konečně nový kombo. Zvuk je suprovej, ale myslím, že by mohl být ještě lepší. Hrajem s kámošema metlu, a slyšet teda jsem, ale musím chudinku VOXíka šťavit na 3/4 volume s plným zkreslením, tak si říkám : kurna, chtělo by to nějakej přídavnej box. A to je vono. Jak to funguje? Stačí, když si koupím nějakej 60 W box se správnou impedancí a ono to kombo utáhne? někdo tady řešil, že 15W behringer chce utáhnout 100W bednu , to mi přijde jako blbost, ten zesilovač to přece neutáhne ne? takže, ten box na VOXíka, to musí být aktivní, nebo to ten zesilovač dá v pohodě? No, každopádně, co taková sranda stojí? U voxe jsem žádný box nenašel.
Jo a ještě lampa..Chápe někdo , jak to funguje? Tam je lampa, co se normálně dává do předzesilovačů, a ona je v koncáku a k tomu jen jedna a navíc ještě dvojtá nebo co (nějak takhle jsem to pochopil z manuálů
). Jak je to s žhavením? Termyx tvrdil, že zahřívat lampu netřeba.
No, já tam časem koupím lampu novou, jen teda nevím jakou, doporučíte něco?
Re: VOX AD60VT (externí box, nová lampa, ....)
1. vox nyni vyrabi 3 druhy boxu... pro tuhle AD radu, pak obyc pro clasic a pak jeste lepsi s alnico blue reprakama - pro tbe bude patrne nejlepsi ten pro AD radu (hlavne co se tyka ceny...).. takze hledej, maji ho tady na kytarach...RJ píše:Zdarec lidi, tak jsem si pořídil konečně nový kombo. Zvuk je suprovej, ale myslím, že by mohl být ještě lepší. Hrajem s kámošema metlu, a slyšet teda jsem, ale musím chudinku VOXíka šťavit na 3/4 volume s plným zkreslením, tak si říkám : kurna, chtělo by to nějakej přídavnej box. A to je vono. Jak to funguje? Stačí, když si koupím nějakej 60 W box se správnou impedancí a ono to kombo utáhne? někdo tady řešil, že 15W behringer chce utáhnout 100W bednu , to mi přijde jako blbost, ten zesilovač to přece neutáhne ne? takže, ten box na VOXíka, to musí být aktivní, nebo to ten zesilovač dá v pohodě? No, každopádně, co taková sranda stojí? U voxe jsem žádný box nenašel.
Jo a ještě lampa..Chápe někdo , jak to funguje? Tam je lampa, co senormálně dává do předzesilovačů, a ona je v koncáku a k tomu jen jedna a navíc ještě dvojtá nebo co (nějak takhle jsem to pochopil z manuálů). Jak je to s žhavením? Termyx tvrdil, že zahřívat lampu netřeba.
No, já tam časem koupím lampu novou, jen teda nevím jakou, doporučíte něco?
2. box by mel mit stejnou nebo vetsi vataz nez zesilovac. pokud ma to kombo 60w tak bys mel mit teoreticky box, ktery bude mit minimalne 60w - vetsina boxu je 100-120W. box samozrejme aktivni byt nemusi, to kombo ma 60w, coz je i na trandak docela pouzitelna wataz. pokud ale hrajes na 3/4 vykonu tak je to v poho, voxy jsou na to jak delane... nektere koma na keter jsem hral byly pri 1/3 vykonu uz na konci s dechem, vox to vzdy ustal v pohode (az na meho 10w pathfindera, ktery snese tak 2/3 a ma dost)
3. o lampu se neni treba nijak zvlast starat, nekdo se v tom sice stoura a lampy tady v tech hybridech meni, ja si ale nemyslim, ze by to zvuk radove zlepsilo, spis se hnes o nejakych 5-10% a to jeste neni jiste kterym smerem -jeslti lepsim nebo horsim.. predci jen je ta elektronka nejak vybrana tak, aby se hodila k tem digitalnim modulacim a kdyz tam nacpes neco jineho, tak to uz asi nebude dle gusta inzenyru ve voxu, kteri pocitali s tim, ze tam ta lampa bude treba 5 let minimalne.
4. nikdo asi presne nevi jak to funguje, protoze vox je prvni vyrobce na svete, ktery sel v modulacich takhle daleko a ma tohle i patentovano... mozna se platu, ale myslim si, ze v tehle rade jsou ty lampy dve.. jedna v preampu a jedna v koncaku.. kdyztak me nekdo opravte...
5. jinak lampu zhavit netreba, jak sis jiste vsiml, tak kombo nejakych par vterin nehraje - to proto ze patrne nejaky interni obvod se stara o to, abys to tam neposlal hned po zapnuti.. navic tyhle lampy jdou na velmi maly vykon, takze neni potreba to nejak vic hrotit, staci tech par vterin...
6. termixovi gratuluji k prodeji a tobe ke koupi, je to super kombo, mozna ho vic ocenis az se presunes k jinemu stylu casem
Díkec za rychlou odpověd Qwere, na tebe je vždycky spoleh
No, ty boxy jsem teda pohledal, ty jsem si už prohlížel , ale to jsou děsný pálky a ty výkony.. S tím už se dá hrát na koncertech bez problému ne? Tahkle, já jsem měl na mysli tak jeden 12" reprák v boxu, možná tak 2, at to má hutnější a stereo zvuk. Takový obludy, to už je lepší prodat pak kombo a koupit celolampovou hlavu ne? Já myslím, že s takovýma reprama to kombo ztrácí na významu.
Jimi Hendrix, Led Zeppelin, RATM,White Stripes, Wohnmout, to jsou moje modly. A ještě k tomu hraju na akustiku a hodlám ji studovat, takže myslím, že jsem všestaranější hráč, než jak jsem to původně napsal
[/u][/code]
No, ty boxy jsem teda pohledal, ty jsem si už prohlížel , ale to jsou děsný pálky a ty výkony.. S tím už se dá hrát na koncertech bez problému ne? Tahkle, já jsem měl na mysli tak jeden 12" reprák v boxu, možná tak 2, at to má hutnější a stereo zvuk. Takový obludy, to už je lepší prodat pak kombo a koupit celolampovou hlavu ne? Já myslím, že s takovýma reprama to kombo ztrácí na významu.
Neboj chlape, metal není moje priorita (baví mě ho hrát, ale ty nový metalový běsy fakt nemusím poslouchat ) Jinak bych si přece nekoupil tak všestraný kombo a koupil bych si Valvestate6. termixovi gratuluji k prodeji a tobe ke koupi, je to super kombo, mozna ho vic ocenis az se presunes k jinemu stylu casem
ee to je tradicni chyba.. ze kdyz ma box treba 200w, tak si myslis, ze to bude hrat na 200w... on bude hrat tolik, kolik do nej pustis s tim, ze max. to muze byt tech 200w a to jeste pri danne impedanci... takze kdyz pustis 60w z tveho komba do 100w boxu, tak to bude hrat na 60w a ne na 100w.RJ píše:Díkec za rychlou odpověd Qwere, na tebe je vždycky spoleh![]()
Neboj chlape, metal není moje priorita (baví mě ho hrát, ale ty nový metalový běsy fakt nemusím poslouchat ) Jinak bych si přece nekoupil tak všestraný kombo a koupil bych si Valvestate6. termixovi gratuluji k prodeji a tobe ke koupi, je to super kombo, mozna ho vic ocenis az se presunes k jinemu stylu casemJimi Hendrix, Led Zeppelin, RATM,White Stripes, Wohnmout, to jsou moje modly. A ještě k tomu hraju na akustiku a hodlám ji studovat, takže myslím, že jsem všestaranější hráč, než jak jsem to původně napsal
[/u][/code]
samozrejme ze nemusis kupovat orig. vox box, staci neco jineho.. v tom levnem 120w 4x12' boxu jsou ale stejne repro jako v tvem kombu, takze to bude hrat velmi podobne, jen to bude mit vetsi silu a "plochu" ten zvuk... osobne bych se ale zatim do nejakeho nakupu boxu neuhanel... pokud ti prozatim staci hrat pres kombo tak je to ok... jde ted spis o to, ze hrajes pres 1x12' repro a tak to nema takovou silu, jako kdybys hral s temi 60w pres 2x12 a nebo 4x12... neda se rict, ze by to kombo bylo slabe, i kdyby melo 100w, tak bude hrat s tim jednim 12' reprem podobne.
dalsi vec je ten tvuj stereozvuk... ne kazdy box to umi a ne kazde kombo to umi. to ze neco pichnes o neceho co ma dve repra neznamena, ze je to stereo. stereo znamena neco jineho - treba ruzne vychytavky s delayem apod. kdy zvuk jde chvilku z jedne strany a pak z druhe... a osobne si myslim ze hrat stereo do jednoho boxu je o nicem.. chce to mit boxe (a nebo repra) dve a umistit je dal od sebe, aby byl vysledny efekt dobry... jeste me napadla jedna vec - mrkni se jestli nemas moznost pripojit k tomu kombu dalsi speker s tim, ze by ti hral zaroven i reprak v kombu... pak by stacilo abysis splacal nejaky 1x12' boxik s nejakym levnym celestionem a mel bys 2x12' coz by uz mohlo stacit... a mozna by to jelo i stereo, pokud to to kombo umoznuje... ja se v tehle rade moc nevyznam.
Tak konečně mi to někdo vysvětlil polopatě, jak je to s těma kombama s boxem, díkec Qwere
Sem si říkal, to je nějaký divný, aby 60W zesilovač hrál jako 120W
Jo, přesně to jak jsi to navrhl, jsem měl na mysli. Koupit nějaký box s jedním 12' celestionem a udělat to stereo . Fajn, doma se mrknu co na to řekne pan Manuál
Ještě taková drobnost, co to je Celestion?
Sem si říkal, to je nějaký divný, aby 60W zesilovač hrál jako 120W
Jo, přesně to jak jsi to navrhl, jsem měl na mysli. Koupit nějaký box s jedním 12' celestionem a udělat to stereo . Fajn, doma se mrknu co na to řekne pan Manuál
no docela se ale prohnes, protoze novy stoji 5-6 tisic... dobre repro pritom koupis i za 1500 a udelat bednu na jednu 12' zas neni takova prace, aby to za ty 4000 nestalo... nekde je tady tema kde si stavi box, tak se mrkni tam. treba bys to zvladl taky a nemusel bys platit tak nehorazne prachy za novy... ja si chci taky stavit box casemRJ píše:Tak konečně mi to někdo vysvětlil polopatě, jak je to s těma kombama s boxem, díkec Qwere![]()
Sem si říkal, to je nějaký divný, aby 60W zesilovač hrál jako 120W![]()
Jo, přesně to jak jsi to navrhl, jsem měl na mysli. Koupit nějaký box s jedním 12' celestionem a udělat to stereo . Fajn, doma se mrknu co na to řekne pan ManuálJeště taková drobnost, co to je Celestion?