Snímače na pevnou kobylu X tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Snímače na pevnou kobylu X tremolo

Příspěvek od Nero »

Tak znalci, ted se ukažte... :wink:

Mohl byste mi někdo říct, v čem spočívá rozdíl mezi snímači, který jsou určený pro kytary s pevnejma kobylkama a pro kytary s kobylkama zvratnejma?

Díky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

To jsi jako někde viděl napsaný že se to takhle dělí ? Já to teda v životě neviděl a z logickýho hlediska soudim že je to upně jedno :wink:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak nevim jestli to dělaj všichni výrobci... Vim o DiMarzio, že většina snímačů se dělá ve verzi s písmenkem F a bez písmen... Ta bez písmen je pro pevný kobyly, ta F je pro tremola... Dneska jsem objednával Dimarzio D-Sonic a Air Norton, a ptali se, jestli maj vzít verzi s pro pevný kobyly nebo ty pro zvratný kobyly... Já si to nevymyslel... :wink:

Btw, i Gibson dělá ten Trembucker...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

uz ani nevim, kde sem to videl, ale nekde sem videl napsany snimac k Floyd Rose, ale ten rozdil... snad lip reaguje na hru tremolem
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to asi na to bude líp reagovat, ale v čem? Teda spíš v čem je konstrukční rozdíl, proč se to vlastně dělí... Jsem zvědavej... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Ja osobne si myslim ze to bude ohledne toho, ze ty snimace budou mit asi vetsi pole zachyceni signalu..kdyz s tim tremolem kvedlas tak se struny povoluji a propinaji->meni vzdalenost od snimace,no a asi s nakyma slabsima by se mohlo stat ze to nesejme,pri treba nejakem vetsim napnuti,celej signal.
(Je to pouze moje strizliva dedukce,kdyz sem procital problemy s vzdalenosti snimacu od strun,tak mi todle z toho vyslo)V pripade ze je to blbost tak mi napiste ja to smazu,at nematu lidi :D
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

:shock: mě napada jedine ze by to mohlo mit vliv na to kdyz pouzijes paku
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Y06hurt píše:Ja osobne si myslim ze to bude ohledne toho, ze ty snimace budou mit asi vetsi pole zachyceni signalu..kdyz s tim tremolem kvedlas tak se struny povoluji a propinaji->meni vzdalenost od snimace,no a asi s nakyma slabsima by se mohlo stat ze to nesejme,pri treba nejakem vetsim napnuti,celej signal.
(Je to pouze moje strizliva dedukce,kdyz sem procital problemy s vzdalenosti snimacu od strun,tak mi todle z toho vyslo)V pripade ze je to blbost tak mi napiste ja to smazu,at nematu lidi :D
Predbehl si me :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ano, pánové, to je logické, že to zachycuje signál trochu jinak, ale mě zajímá, v čem je to konstrukčně odlišné, jestli se liší nějaké parametry atd...

PetrPeter 1975 - 2008
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Typoval bych neco s elektromagnetem,ale nevim jestli vic civek nebo min,nebo jiny kov v jadru,zas tak dobrej pozor sem nedaval...
Jackson Kelly

Yô6hµ®±
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Y06hurt- Ta tvoje teorie , to si myslim že je blbost . Vem si třeba když benduješ ve vysokejch polohách tak ti taky líta struna od jedný cívky přez druhou a ani to neslyšíš . Spíš si myslim že tam bude jinak řešený uchycení (třeba věčí možnost vysunutí nebo naopak)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Jn,sry kdyz se na to tak zpetne koukam,tak sem celkem placal...Kdyz rozezvucis strunu tak se taky oddaluje a priblizuje k snimacu,asi to bude fakt vnecem jinem...
Jackson Kelly

Yô6hµ®±
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

je to tim, že FR má malinko větší rozestupy nezi strunama - taky se tohle řeší jen pro kobylkový snímače - u krku je to jedno
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jens Ludwig píše:je to tim, že FR má malinko větší rozestupy nezi strunama - taky se tohle řeší jen pro kobylkový snímače - u krku je to jedno
Aha... Děkuju za objasnění... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“