zdarte metalový kytáristi , chtěl jsem se zeptat na tyto tři modely... do nedávna jsem byl pevně rozhodnutej pro tu Cortku, ale hledal jsem a našel jsem ještě tydle dvě potvory... můžete mi prosím poradit? Měly by to být kytary na metal/black/doom/industrial/death.... tak prosím pora'dte, hlavně co se týče snímačů, u které to vyjde asi tak nejlím... předem moc děkuju:
No takhle ty snímače v ibanezce a v Cortce vyjdou zhruba nastejno. Najdou se tu jistě tací co mě budou kamenovat, ale je to můj názor. Tak že být tebou zajdu do shopu kde je mají ty kejtry, vyzkoušej. Každé ty snímače jsou specifické svým zvukem tak že vyzkoušej co ti bude víc sedět. Zpracování je přinližně stejné u Iby i Corty. Jen ten černý lak u Iby je dost měkký. Toho Celtika bych nebral kvůli pohodlnosti hraní a to si myslím že je důležitější než tvrďácký vzhled ale proti gustu. A to kombo nevím neslyšel jsem ho ale asi bych juknul poněčem jiném ale já nehraju metlu tak že to jest moje interesto....
Taky bych mel dilema mezi tou Ibanezkou a Cortkou...lak->muzes si ho pak casem sam prelakovat jinym lakem....vsechy jejich nedostatky bych byl schopnej nejak prekousnout,nebo vyresit,je to asi jen ciste na tom co ti bude lip sedet v ruce a co ti bude lip znit...jak rikal Red Bull : Go'n' try it!
stejne potom na ty kytare polovinu vymenis jak rika petrpetr je to jen na těle
osobne bych sel do Cortky mahagon a EMG snimace nemusi znit spatne ale zas ibanezky mam raci tvarem a jsou pohodlnejsi (pro me) a i pro iba mluvi fakt teda pokud se nepletu ze se u snimacu da nastavit vyska zvlast pro kazdou strunu
papirove (uzitymi komponentami) vypada nejlepe ta cortka, nejrozsirenejsi a nejodzkousenejsi je ta ibanezka a ja bych bral tu richku pac je hrozne zeru imho ani jedna z nich urcite nebude spatna tezko najdes tri lepsi volby na trvrsi hudbu za tyhle penize
díky moc za názory... tak nějak jsem doufal, že mi pochválíte tu Cortku... se na ni asi v co nejbližší době zajedu podívat do toho Brna... a ještě na nějaký elektroakustiky... tak díky moc všem
ja osobne bych sel do te Ibanezky....uz asi proto ze s tema ostatnima nemam skusenost....
Ta ibanezka je dost dobra....ten mahagon ji dodava tvrdej zvuk ale paradne na ni zni i nejakej hevy metal ci treba nejaky brnkacky....
mozna me na ni trozku zaskocila vaha....pokud by si chtel hrat nejaky 4 hodky tak radeji v sede
rekl bych ze se ti paradne hodi na solicka ale aj na doprovod
jinak je na jeji kvalitu i dost prijatelna cena
taky hraju podobny stylo co si tam psal(death,black a treba aj hevy) a ted jsem se rozhodl poridit si od B.C. Riche warlocka
the_nameless píše:taky hraju podobny stylo co si tam psal(death,black a treba aj hevy) a ted jsem se rozhodl poridit si od B.C. Riche warlocka
Zkousel sis na ni hrat? Ja ano a rozhodne bych ji nedoporucil...
Ty Riche na tom nejsou až tak zle, jak zvukově, tak pohodlností při hře. Jasně, že u Cortu dostaneš za ty prachy určitě zvukově trošku lepší kytaru, ale i tak je to dost subjektivní, spoluhráč z kapely levnějšímu Warlocku dává přednost před o hodně dražším Jacksonem Rhoadsem.
jj....vcera mi prisla tak jsem ji byl prubnout.....a zvuk?presne to co jsem si od warlocka predstavoval.... rekl bych ze ani s tim menenim snimacu nebudu spechat....zvuk byl hutnej,tvrdej a zaroven ta nejak metalove prijemnej....a aj neskreslenej zvu byl dobrej
cetl jsem o ni ruzne recenze a kritizovaly vyvážení....a to mi pryslo take bez problému....mozna to poznam az budu hrat jeste o par hodin dele ale dnes jdu rozhodne pro ni
the_nameless píše:jj....vcera mi prisla tak jsem ji byl prubnout.....a zvuk?presne to co jsem si od warlocka predstavoval.... rekl bych ze ani s tim menenim snimacu nebudu spechat....zvuk byl hutnej,tvrdej a zaroven ta nejak metalove prijemnej....a aj neskreslenej zvu byl dobrej
cetl jsem o ni ruzne recenze a kritizovaly vyvážení....a to mi pryslo take bez problému....mozna to poznam az budu hrat jeste o par hodin dele ale dnes jdu rozhodne pro ni
Mě se třeba clean na Warlocku taky moc nelíbí, možná je to blbě nastavenejma korekcema a celkem divnym Zoom efektem, přes kterej hraje kolega, taky jsem si nepřepínal snímače. Jinak Warlock má prostě ten zvuk prostě takovej pevnej a nekompromisní, je to prostě stavěný na brutální zkreslení a na nějaký baladičky ji sice taky upotřebíš, ale asi nebude to ono
já osobně bych volil BC - už jen proto,že všechny tři kytary budou v podstatě srovnatelný, Ibanezky a Corty má už skoro každej a navíc Cort má na můj vks moc tlustej krk a na Ibanezu se mi nelíbí kobyla....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
díky moc všem za názory... zkoušel jsem ještě hledat a našel jsem, v této cenové kategorii, ještě tuto SG.. máte k ní prosím vás něco? (myslím jako názory, jestli se hodí na tento styl hudby i kvalitu teto kytary) Díky moc http://eshop.kytary.cz/epiphone-sg-g400 ... iphone:1:0
jo díky... ja jsem to spíše myslel jako pro porovnání s těma ostatníma co jsem tady zmiňoval... mno ale i tak sem si o ní tady na foru přečetl a bylo toho dost... no a teď bych o ni už rozhodně neuvažoval...