zkreslovadlo na hevík kolem 2k

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

zkreslovadlo na hevík kolem 2k

Příspěvek od Graywolf »

zdravíčko, nebudu to obkecávat , rovnou k věci, scháním zkreslovadlo na vcelku obyčejnej hevík. zatím používám to mizerný malý kombo co mám v podpise, na kombu by byl čistej zvuk a kerslil bych hlavně pedálem, žádnej jinej pedálek nemám, časem ale chci kupovat samozdřejmě jiný kombo, nejspíš lampu..
kytara je ibanez rg350, tzn celkem moderní zvuk.
od efektu bych rád:
-slušnej distortion zvuk, nepotřebuju ani moc gain, spíš bych rád aby byl zvuk krásně čitelnej
-aby neovlivňovalo zvuk když je vyplej

zatím sem uvažoval o marshallu-jh1 ale rád poslechnu jiný názory :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jackhammer určitě není špatnej, pokud chceš i jinj názor - Boss DS-1, ten je hodně univerzální a seděl byna to, co chceš..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

četl sem že u ds1 je při sešlápnutí nějaká časová prodleva.
další věc je že univerzálnost až tak moc nevyužiju, kapela už je založená, co budem hrát je celekm jasně daný, kdybych později kupoval jinou kytaru tak to stejně asi bude nějaká ibaneza rg.... tak co :)

ale pokud někdo máte tak pls nahrejte nějakou ukázku s efektem a bez
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

DS mám... Bohužel mikrofony mám ted na chalupě, takže nemám jak nahrávat... Časvá prodleva je pěkná blbost, aspon ten můj to nedělá... Univerzálností jsem myslel to, že z toho dostaneš vše od lehkýho křápnutí a po relativně slušnou pilu... To se myslim hdí i zajetý kapele, zvuková tvář by měla ejt co nejrůznorodější, by nezevšedněla...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Graywolf píše:četl sem že u ds1 je při sešlápnutí nějaká časová prodleva.
další věc je že univerzálnost až tak moc nevyužiju, kapela už je založená, co budem hrát je celekm jasně daný, kdybych později kupoval jinou kytaru tak to stejně asi bude nějaká ibaneza rg.... tak co :)

ale pokud někdo máte tak pls nahrejte nějakou ukázku s efektem a bez
Na toho bosse mam a žádná časová prodleva tam není 8)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

a nikde sem si nevšiml jestli je napsaný jestli má ten ds1 tru bypass, neovlivňuje zvuk i když je vyplej?
je použitelnej i později na lampě?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Graywolf píše:a nikde sem si nevšiml jestli je napsaný jestli má ten ds1 tru bypass, neovlivňuje zvuk i když je vyplej?
nene true bypass neni a zvuk zere

jinak casova prodleva u nej neni... je to dobra krabka, skoda ze se u bossu jeste nezamysleli a nedelaji bypassove krabky... takhle ta krabka sezere pulku zvuku.
afektband

Příspěvek od afektband »

qwer píše:
Graywolf píše:a nikde sem si nevšiml jestli je napsaný jestli má ten ds1 tru bypass, neovlivňuje zvuk i když je vyplej?

jinak casova prodleva u nej neni... je to dobra krabka, skoda ze se u bossu jeste nezamysleli a nedelaji bypassove krabky... takhle ta krabka sezere pulku zvuku.
Já ho mam přes celolampu a zvuk je výbornej. Jinak nějakej extra rozdíl když mam kytaru přes efekt, nebo rovnou do hlavu jsem na čistym zvuku nepoznal.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já ho mám na trandáku, ale hrál jsem ho na více kombech, jak tranzistorech, tak hybridech, i na jedný celolampě, a zvuk byl dobrej. TrueBypass bohužel nemá, ale nepřpadá mi, že by žral nějak moc...

PetrPeter 1975 - 2008
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

nevim, zatím se tady furt mluví o ds1 ale nějak nevím proč ale stejně mě to táhne k jh1 :) true bypasse je jeden z důvodů..... a cenovej rozdíl mezi něma? 500, to je za jendu směnu na slušné brigádě tak na takovej rozdíl bych se ani nedíval.
co teda k tomu marshallovy? má ho z vás někdo?
afektband

Příspěvek od afektband »

Graywolf píše:nevim, zatím se tady furt mluví o ds1 ale nějak nevím proč ale stejně mě to táhne k jh1 :) true bypasse je jeden z důvodů..... a cenovej rozdíl mezi něma? 500, to je za jendu směnu na slušné brigádě tak na takovej rozdíl bych se ani nedíval.
co teda k tomu marshallovy? má ho z vás někdo?
No nevím do jaký míry to na tom JH bypass je, aby to jenom nebyl další výstup co jde stejně přez krabku, akorát s jiným popiskem.

Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

podle manuálu kterej je v pdf v guitarshopu to má jen jeden vstup a jeden výstup... takže toho bych se snad nebál
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

No na hevík by ti seděl i metalzone nebo metalmaster...
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

to sou nějaký hi-gainy ne? o to moc nestojím
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

JH1 my bypass uplne vpohode, na heavik je myslim idealny. Ten mod distortion je hodne nabasovany, uz sa to tu niekde riesilo... ale ma pomerne vela korekcii (bass, middle, freq., contour), takze variabilita velmi velka.
Naposledy upravil(a) Braniik dne 13.12.2007 10:40, celkem upraveno 1 x.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Nero píše:Jackhammer určitě není špatnej, pokud chceš i jinj názor - Boss DS-1, ten je hodně univerzální a seděl byna to, co chceš..
DS1 ovlivňuje i clean zvuk nmá true by pass.

zkus proco RAT nebo toho marhalla jaks psal
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

qwer píše:

sory nevšim sem si žes už to psal...

ty higainy asi moc ne.... zvukově k lampě nejlíp sedí ten RAT ale není to tak uplně heavíkovej zvuk. Pak koukni na muffy od EHX.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

boss jsem mel, letel z domu kvuli zrani signalu... jinak to byla dobra krabka.

ted mam true bypass RATA a passive bypass BlueBreaker 2 (passive bypass - nejaka obmena true bypass od soudruhu marshallu z ciny, neni to 100% TB) a nevidim mezi nema rozdil. signal tak moc nezerou, ale clovek taky pozna, ze to hraje jinak, nez kdyz se pichne do komba jen kytara s 3m dratem... u trandaku me to vubec neprislo,ale ted to u lampy dela strasne moc :-/ samozrejme hlavne na cistem zvuku...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Treba Deucetone RAT uz dovede kuprikladu vykouzlit ruznych smesi heavy zvuku. Pilu na tom clovek nastavi docela lehce, ovsem je to takovy ten typicky RATovsky sound. Lepsi je si to odzkouset...nastaveni napodobujici Metallicu z Kill'Em All nebo Ride The Lightining ci snad Master Of Puppets zvuky jsou dokonce napsane v navodech ProCo.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Nero píše:Jackhammer určitě není špatnej, pokud chceš i jinj názor - Boss DS-1, ten je hodně univerzální a seděl byna to, co chceš..
Jack hammer je podle me tak maximalne na poprock. Vubec nema silny zkresleni...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“