ladeni s ladickou :)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
r626

ladeni s ladickou :)

Příspěvek od r626 »

zdravim, jsm amater a na el. kytaru se teprve ucim. koupil jsem si ladicku marshall.kdyz ji propojim kabelem s kytarou a chtel bych kytaru naladit, jaky tam mam nastavit hodnoty a hlavne mam pri ladeni drzet ladenou strunu, nebo ji mam nechat volne? dekuju a omlouvam se pokud vam muj dotaz prijde hloupy..
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Každý začínal prostě do te struny brnkni a nech ji znít nahoře v displeji se ti objeví co ladíš za strunu a dolaďuj ji tak až bude nahoře svítit zelené........nevím jak jinak to lajcky vysvětlit
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
r626

Příspěvek od r626 »

mam pocit, ze tohle zvladnu .. dekuju :) jen se mi jednalo o to, zda je nebo neni potreba drzet strunu za 5 prazcem.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a musis aspon vedet jakou strunu chceš ladit, a jak jdou tony po sobě, muze se stat ze budeš chtet ladit E a ono se ti tam ukaze D, tak pritahuj pridahuj, objevi se D# zase pritahni a bude tam E tak bacha at nepritahneš moc :-P
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
r626

Příspěvek od r626 »

pokud tomu teda dobre rozumim mam to naladit od shora

E A D G B E ?
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Co mas za ladicku? Nektere ladicky sou tak picate ze kdyz brnknes tak ti ukaze cislo struny :D ne na ladicce se ti ukaze ton a jak ho mas doladit :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

r626 píše:pokud tomu teda dobre rozumim mam to naladit od shora

E A D G B E ?
Nalad si to jak chceš? :-) Ale normální je opravdu jak píšeš.
Jen taková poznámka - to co je nahoře nevyšší struna jako že nejvýš, tak to je struna nespodnější :-) Čili hloubkou tonu :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

r626 píše:pokud tomu teda dobre rozumim mam to naladit od shora

E A D G B E ?
Mas C D E F G A H C ... mezi E-F a H-C Neni pulton a ladit vzkutku muzes podle sebe ale idealni je E H G D A E ... Pozor H Je totez co B Jenom anglicani ho maji B :D Je takova pomucka ... Emil Hodil Granat Do Atomove Elektrarny
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

*Twisted.Brother* píše: Mas C D E F G A H C ... mezi E-F a H-C Neni pulton
Pozor at tě to nemate. Tohle co ti tu napsal je stupnice C dur, ne jak máš naladit struny...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
r626

Příspěvek od r626 »

jo jo to s tema strunama a jejich hloubkou je trosku zavadejici, ale pochopil jsem :)

ladicku mam marshall mt-1 tusim.. cetl jsem, ze je dobra, tak jsem si ji koupil. to s tim emilem jak hazel granat je super :)

diky moc za vase rady, jsu se na to mrknout. doufam, ze ten marshall tam nebude mit B ale emila :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

No nebudu te ted motat teorii ja to nevysvetlim ... vykasli se na vsechno co se mti napsal nerad bych te mel na svedomi :D Ja jen aby mu to pomohl ktery ton je niz a ktery viz aby mohl ladit konkretne :)
kataklysm

Příspěvek od kataklysm »

Nemohl byste mě nekdo poradit jak mám s ladičkou naladit tak aby to bylo drop c vůbec to nechápu jsem začátečník :oops:
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

jednoduse ... najdi si na netu dropped C tunning .... tam budes mit napsane treba 1. struna - C 2.treba D ... no a ted si na ladicce nastav chromatické ladění a na displeji by se ti měl ukázat ten ton co chces naladit :wink:
kataklysm

Příspěvek od kataklysm »

CGCFAD takle tam maj bejt ty struny ale ja nemam napsanou zadnou strunu C a F
kataklysm

Příspěvek od kataklysm »

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Struna C a F totiž není. To nejsou názvy strun, ale tony, na který ty struny naladíš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nero píše:Struna C a F totiž není. To nejsou názvy strun, ale tony, na který ty struny naladíš...
Já myslím, že spíš nemá ty písmenka na té ladičce.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aaa, pravda, moje chyba... jsem byl línej kouknout na ten přístroj... :wink: S touhle ladičkou nenaladíš jinak než klasický ladění...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Patti
Nový uživatel

Struny v angličtině

Příspěvek od Patti »

Ahoj. Ráda bych zkusila hraní na kytaru. Jen mám menší problém s ladičkou, stáhla jsem si aplikaci gStrings a dělá mi problém se v tom vyznat. Ráda bych věděla jak se struny jmenují v angličtině tedy tím myslím české E,H,G,D,A,E. Jinak ocením jakékoliv zkušenosti s touto aplikací, nebo rady jak jinak kytaru naladit. Moc děkuju.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: ladeni s ladickou :)

Příspěvek od Hendrek »

Struny se v angličtině jmenují stejně jako v češtině, jen místo H je B.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“