jake drevo?
Pravidla fóra
jake drevo?
Tak trocha koukam po nejaky base,a taky trocha prihlizim i po dreve z ktereho je udelana,taky nevim jestli tahle tema - http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=4755
souvisi take s baskytarami myslim ze jo ale zas sem si nejsem jist.tak jake drevo by jste asi doporucovali,anebo jeho vlastnosti,spis na rock,ne jazz ani metal.diky
souvisi take s baskytarami myslim ze jo ale zas sem si nejsem jist.tak jake drevo by jste asi doporucovali,anebo jeho vlastnosti,spis na rock,ne jazz ani metal.diky
To téma s baskytara obecně souvidí taky.
A teď k věci. Na tvoji otázku není jednoduchá odpověď. U kytary je podlě mě vliv dřeva znáz víc než u basy. (mluvím pouze o kvalitních dřevech ne překlížce.) Každá basa je z něčeho jiného. Ale výsledný zvuk ti nejvíc ovlivní snímače. Jazz Bass je z olše a rock se na něj dá hrát naprosto v pohodě. Percision bass je taky z olše jako vlastně snad všechny Fendery. A hraje na ni basák tuším z Iron Maden. Spousta nástrojů je mahagonovejch. Mahagon má víc basovej zvuk. Ale když na něj dáš špatnej snímač tak je ti dřevo k ničemu. Ale i mahagonová basa s dobrejma singl snímačema může hrát jako JB (nebrat úplně dosovně)
Takže opravdu bych nevybíral jenom podle dřeva, ale podle výsledného zvuku. Ten totiž je to nejdůležitější. A neovlivňuje ho pouze dřevo nástroje.
A teď k věci. Na tvoji otázku není jednoduchá odpověď. U kytary je podlě mě vliv dřeva znáz víc než u basy. (mluvím pouze o kvalitních dřevech ne překlížce.) Každá basa je z něčeho jiného. Ale výsledný zvuk ti nejvíc ovlivní snímače. Jazz Bass je z olše a rock se na něj dá hrát naprosto v pohodě. Percision bass je taky z olše jako vlastně snad všechny Fendery. A hraje na ni basák tuším z Iron Maden. Spousta nástrojů je mahagonovejch. Mahagon má víc basovej zvuk. Ale když na něj dáš špatnej snímač tak je ti dřevo k ničemu. Ale i mahagonová basa s dobrejma singl snímačema může hrát jako JB (nebrat úplně dosovně)
Takže opravdu bych nevybíral jenom podle dřeva, ale podle výsledného zvuku. Ten totiž je to nejdůležitější. A neovlivňuje ho pouze dřevo nástroje.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Přesně jak říká aivn86..doporučit se dá olše. Mahagon je takovej basovější, třeba na metal paráda
Ale radši bych se orientoval podle výsledného zvuku...ježíš sorry za tenhle spam, tohle vlastně už řekl všechno aiv86 
P.S.: A opraveny gramatické chyby v tom přípsěvku. Nevím jestli to uživatel myslel vážně, ale trhal to oči...
P.S.: A opraveny gramatické chyby v tom přípsěvku. Nevím jestli to uživatel myslel vážně, ale trhal to oči...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ani si nedokážu moc představit. Co to je. Zkus hodit nějakej odkaz. Někde jsem tuším viděl, že Yamaha dělala nějaký takovýhle pokusy s plastem na povrchu, ale nejsem si jistej. Moc bych tomu asi něvěřil. Prostě kvalitní masiv a lak je sázka na jistotu...rehlo3 píše:jaky je to laminovany javor??
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Emba ... tary:15290
ja jenom jestli je to naky drevo a na nem javor nebo javor a na nem neco.
ja jenom jestli je to naky drevo a na nem javor nebo javor a na nem neco.
No vypadá to, že to bude javor a na něm laminát. Ale fakt těžko soudit.....Nějak se mi to nezdá. Takový pokusy a za takový peníze. Myslím, že to byl pokus kterej nevyšel...
Ale fakt nevím nic víc.
-
jicinskyampeg
Dřevo jako jako hudební fluidum?
Zdar bassmani..otázka použitých materiálu pro strunné nástroje je zásadní..firma Fender používá na těla většinou olši i topol, pro měkčí zvuk lípu a v 50 letech byla určitá serie dělaná z jasanu z jihu...Rockovější Musicmany mají těla vyráběny z bahenního jasanu odborně Fraxinus americana ze severu USA tvrdé a těžké ale znělé dřevo ovšem i jižně položené jasany jsou velmi hudebníky ceněny pro rovnovážnost a teplý rozeznatelný tón.Krk je zpravidla vyroben z javoru potažen většinou palisandrem či tvrdším a dražším ebenem.Dražší nástroje používají specifická a vzácná dřeva jak třeba bubinga cocobolo bocote satine cedr mahagon zebrawood zircote sekvoje limba platan apod.Zásoby světového dřeva rychle ubývají a tak je víceméně jasné, že kvalitnější nástroje budou v nedalekém budoucnu za více korunek...
Hrát na svůj nástroj a něvědět z jakého dřeva je vyroben je hřích!?... nemyslíte přátelé od strunných vod?
Hrát na svůj nástroj a něvědět z jakého dřeva je vyroben je hřích!?... nemyslíte přátelé od strunných vod?
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dřevo jako jako hudební fluidum?
Nemyslím.. Je mi upřímně jedno z jakého dřeva je moje basa. Stejně jako je mi jedno jaký součástky jsou v mým aparátu a jaký repro v mém boxu. Zajímá mě jak to hraje a jestli je mi to pohodlné...jicinskyampeg píše:Zdar bassmani..otázka použitých materiálu pro strunné nástroje je zásadní..firma Fender používá na těla většinou olši i topol, pro měkčí zvuk lípu a v 50 letech byla určitá serie dělaná z jasanu z jihu...Rockovější Musicmany mají těla vyráběny z bahenního jasanu odborně Fraxinus americana ze severu USA tvrdé a těžké ale znělé dřevo ovšem i jižně položené jasany jsou velmi hudebníky ceněny pro rovnovážnost a teplý rozeznatelný tón.Krk je zpravidla vyroben z javoru potažen většinou palisandrem či tvrdším a dražším ebenem.Dražší nástroje používají specifická a vzácná dřeva jak třeba bubinga cocobolo bocote satine cedr mahagon zebrawood zircote sekvoje limba platan apod.Zásoby světového dřeva rychle ubývají a tak je víceméně jasné, že kvalitnější nástroje budou v nedalekém budoucnu za více korunek...
Offtopic: Zkus příště používat čárky ve větách, když něco vyjmenováváš, je to přehlednější
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
- Paparatzzi
- Kontaktovat uživatele:
Re: jake drevo?
Třeba můj jb je z filipínského mahagonu, a hraje tak jak si jb já představuju takže pohoda 
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Já teďka řeším otázku výběru dřeva na bezpražcovou basu... mám představu o tónu, chci takový ten typický teplý mňoukavý tón. Pro představu si pusťte Big Country od Flecktonů. Něco takového...
Ale zpátky k tématu... Pražcová basa co mám má Ovankgolové tělo, Krk je 5vrstvý lepený z mahagonu a javoru. a samozřejmě Ebenový hmatník.
Ohledně bezpražce... Chci průchozí krk, Konfiguraci snímačů mám taky vybranou... konkrétně 2 Kent Armstrong aktivní Soapbary.
Elektroniku chci aktivní s 3-band eq. Uvažuju mezi Seymour Duncan a EMG nebo Kent Armstrong.
A ohledně dřeva... mohl by mi někdo poradit, co bych za dřevo měl použít? Nechávám si to dělat u kytaráře.
Prosím o hodnotné rady... ne takové, že na metal je nejlepší to a na jazz toto...
Díky
Ale zpátky k tématu... Pražcová basa co mám má Ovankgolové tělo, Krk je 5vrstvý lepený z mahagonu a javoru. a samozřejmě Ebenový hmatník.
Ohledně bezpražce... Chci průchozí krk, Konfiguraci snímačů mám taky vybranou... konkrétně 2 Kent Armstrong aktivní Soapbary.
Elektroniku chci aktivní s 3-band eq. Uvažuju mezi Seymour Duncan a EMG nebo Kent Armstrong.
A ohledně dřeva... mohl by mi někdo poradit, co bych za dřevo měl použít? Nechávám si to dělat u kytaráře.
Prosím o hodnotné rady... ne takové, že na metal je nejlepší to a na jazz toto...
Díky
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Předpokládám, že když si jí necháváš dělat, tak asi nebudeš zas tak moc omezen rozpočtem, takže bych třeba zkusil doporučit sandwich wenge / mahagon / wenge. A ten krk třeba kombinací mahagon / ořech. To by pro mě byla kombinace vhodná pro získání teplého zvuku - ale samozřejmě je to silně subjektivní věc 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
skuste sa aj sem pozriet.. v pripade zaujmu mam viac takychto linkov...
http://www.cybermuff.cz/2010/02/maly-pr ... ou-kytaru/
http://www.cybermuff.cz/2010/02/maly-pr ... ou-kytaru/
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
Yamaha TRB6
Přesnou kombinaci ti nedoporučím. Tolik zkušeností nemám. A nechci se pouště na tenký led. Ale spíš by mě zajímalo co ti poradil kytarář.Jakou variantu navrhuje on.DJmanasek píše:Já teďka řeším otázku výběru dřeva na bezpražcovou basu... mám představu o tónu, chci takový ten typický teplý mňoukavý tón. Pro představu si pusťte Big Country od Flecktonů. Něco takového...
Díky
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tak už trošku mám nějakou představu o tom, jak by to mělo vypadat...

Jako vzor (tvar) jsme se domluvili na tomhle. Neck Thru Body je samozřejmost.
Jinak, předběžně jsme se domluvili na Jasanovém těle, s horní deskou... to ještě nemám vybráno... uvažuju mezi brazilem, bubingou, wenge, padaukem a mahagonem... zkrátka něčím tmavým (tady spíše kvůli vzhledu, ale vyhraje to díky vlastnostem asi bubinga)
Krk bude pěti (případně sedmidílný) v kombinaci Javor + Wenge.
Hmatník s největší pravděpodobností Eben.
EDIT: Na krku budou jenom na bocích nakreslené pražce, hmatník bude prázdný
Snímače budu mít od pana Turzy speciální Kent Armstrongy, Elektrika aktivní s největší pravděpodovností taky Kent Armstrong, Mezi snímačema jsem dohodnutý na Palisandrovou nebo Ebenovou destičku.
Cose týče mechaniky a kobylky, nejsem zatím rozhodnutý na barvě, přemýšlím mezi černou a zlatou.
Mechanika ladící Gotoh, kobylka bude pravděpodobně dělená (asi si vezmu nějakou dražší čínu, gotohy jsou drahé jak prase), rozteč 18mm.
OT: Jinak, zkuste si tipnout, kolik za tuto konfiguraci chce...
Napovím, finanční strop jsem mu dal 40 000

Jako vzor (tvar) jsme se domluvili na tomhle. Neck Thru Body je samozřejmost.
Jinak, předběžně jsme se domluvili na Jasanovém těle, s horní deskou... to ještě nemám vybráno... uvažuju mezi brazilem, bubingou, wenge, padaukem a mahagonem... zkrátka něčím tmavým (tady spíše kvůli vzhledu, ale vyhraje to díky vlastnostem asi bubinga)
Krk bude pěti (případně sedmidílný) v kombinaci Javor + Wenge.
Hmatník s největší pravděpodobností Eben.
EDIT: Na krku budou jenom na bocích nakreslené pražce, hmatník bude prázdný
Snímače budu mít od pana Turzy speciální Kent Armstrongy, Elektrika aktivní s největší pravděpodovností taky Kent Armstrong, Mezi snímačema jsem dohodnutý na Palisandrovou nebo Ebenovou destičku.
Cose týče mechaniky a kobylky, nejsem zatím rozhodnutý na barvě, přemýšlím mezi černou a zlatou.
Mechanika ladící Gotoh, kobylka bude pravděpodobně dělená (asi si vezmu nějakou dražší čínu, gotohy jsou drahé jak prase), rozteč 18mm.
OT: Jinak, zkuste si tipnout, kolik za tuto konfiguraci chce...
Napovím, finanční strop jsem mu dal 40 000

Tak jsem zvědavej jak to dopadne. A kdo ti to bude dělat? A jak dlouho mu to bude trvat?
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Bude mi to dělat pan Miroslav Vlček z Jackova u Moravských budějovic. Říkal, že mu to bude trvat cca dva měsíce.

to DJ: pozri sa na tuto moju... nahral som tam aj nejake vzorky bez akejkolvek mixaze a pomerov nastrojov.. nist iba basa mix...a v druhej + Boss GT6B..
http://gvguitars.com/svk/aj.html
Inac dobry vyber basicky, mame podobny vkus...

http://gvguitars.com/svk/aj.html
Inac dobry vyber basicky, mame podobny vkus...
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
Yamaha TRB6
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
To je nádhera ten zvuk, přesně něco takového si představuju, že bych chtěl, jinak, co tam máš za dřevo a tak?
Jinak bosse mám doma taky, ale GT-10B
EDIT: Jestli se můžu zeptat, kolik jsi dal za tu basu?
Jinak bosse mám doma taky, ale GT-10B
EDIT: Jestli se můžu zeptat, kolik jsi dal za tu basu?