Roland DEP-5

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Joey
Kontaktovat uživatele:

Roland DEP-5

Příspěvek od Joey »

Servus, teta mi k vánocům sehnala tadyten efekt nebo co to je jenže já sem o něm nikdy nikde nečetl...gůgloval sem a zjistil sem toliko: Má ho týpek z The Cure, je to procesor a to je všechno moje dotazy sou: 1. Co to je procesor? 2. Je to vůbec použitelné pro kytaru? 3. Je to dobré?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

jedná se o rackovou záležitost - vlastně multiefektík, kterej umí EQ a nějaký další modulace... - na přepínání patchů se ti asi bude hodit nějakej MIDI controler....

... jinak z osobní zkušenosti ti radím, aby si to nezavrhoval hned z počátku - chvíli ti bude trvat než tomu přijdeš na chuť, ale pak to oceníš...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Jens Ludwig píše:jedná se o rackovou záležitost - vlastně multiefektík, kterej umí EQ a nějaký další modulace... - na přepínání patchů se ti asi bude hodit nějakej MIDI controler....

... jinak z osobní zkušenosti ti radím, aby si to nezavrhoval hned z počátku - chvíli ti bude trvat než tomu přijdeš na chuť, ale pak to oceníš...
Dík za info zní to dobře :) je lepší si na to pořídit nějakou krabici/bednu nebo to můžu mít jen tak položené na poličce? Jo a umí to Gain? Na obrázku sem to neviděl ale až bude kombo tak tam je ale já jen tak.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

je to efektovej procesor ne předzesilovač, takže gain to neumí - resp. e ten, co ty si přstavuješ (zkreslení)...

jinak na tyhle věci se dělaj super přepravní bagy přes rameno
http://audiotek.cz/Warwick-RB24200-B-Rackbagy:13990
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Jens Ludwig píše:je to efektovej procesor ne předzesilovač, takže gain to neumí - resp. e ten, co ty si přstavuješ (zkreslení)...

jinak na tyhle věci se dělaj super přepravní bagy přes rameno
http://audiotek.cz/Warwick-RB24200-B-Rackbagy:13990
Áha no já se ptal jenom tak bo to nikam vláčet nebudu a je to teda spíš pro klávesy nebo pro kytaru?

Jan Kaplický 1937 - 2009
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Joey píše:Áha no já se ptal jenom tak bo to nikam vláčet nebudu a je to teda spíš pro klávesy nebo pro kytaru?
Je to pro oboji, u tech rackovych efektu ti vyrobce nerekne "rada G je pro kytaru a rada K pro klavesy", protoze ty procesory vetsinou vyrabi modulacni efekty, u kterych je to putna. U toho Rolandu bych si akorat dal bacha na jednu vec - jelikoz je to jeden z uplne prvnich digitalnich multaku (!), tak nebude mit asi nejkvalitnejsi prevodniky a uprimne receno nedivil bych se, kdyby ho v kvalite zvuku predcil treba Zoom G2. Nicmene je to jenom spekulace, chce to vyzkouset ;)
BTW, jestli chces kvalitni reverb/chorus/atd., sezen si Lexicon MPX100, pripadne nakou tu Yamahu REV.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“