Univerzální kreslítko (do 3000)
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Univerzální kreslítko (do 3000)
Zdravím. Zase na chvíli povolím uzdu své náročnosti a požádám vás o radu. Používím distortion Boss DS-1 a začínám mít pocit, že je čas na změnu, rád bych pořídil něco jinačího.
Co bych rád - chtěl bych pořídit univerzální zkreslovadlo, který by toho zvládlo co nejvíc, od jemnýho zkreslení po pořádně hutný, chci ho využít pro co nejvíce stylů. Dále by se hodil alespoň 2-pásmový EQ, jedno točítko na Tone se mi moc nelíbí. Cena by se měla pohybovat okolo 2500 - 3000, víc se mi do toho dávat nechce. Co požaduju určitě je solidní konstrukce, ne že bych se k mýmu werkzeugu nechoval hezky, ale tohle se hodí. Pokud nejdete něco, co by ještě převyšovalo mé požadavky (lepší EQ, bypass apod.), budu jen rád...
Jinak, co mě zatím zaujalo - Boss Metal Zone, EH Metal Muff, možná Ibanez Smashbox.
Na výběru netrvám, jen házím mé idee, pokud vás napadne jakýkoli důvod, proč daný efekt není dobrý a jiný ano, sem s ním...
Díky všem.
Odkazy: http://eshop.kytary.cz/boss-metal-zone- ... 50:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/electro-harmonix ... 32:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/ibanez-smashbox- ... 50:0:0:1:0
Co bych rád - chtěl bych pořídit univerzální zkreslovadlo, který by toho zvládlo co nejvíc, od jemnýho zkreslení po pořádně hutný, chci ho využít pro co nejvíce stylů. Dále by se hodil alespoň 2-pásmový EQ, jedno točítko na Tone se mi moc nelíbí. Cena by se měla pohybovat okolo 2500 - 3000, víc se mi do toho dávat nechce. Co požaduju určitě je solidní konstrukce, ne že bych se k mýmu werkzeugu nechoval hezky, ale tohle se hodí. Pokud nejdete něco, co by ještě převyšovalo mé požadavky (lepší EQ, bypass apod.), budu jen rád...
Jinak, co mě zatím zaujalo - Boss Metal Zone, EH Metal Muff, možná Ibanez Smashbox.
Na výběru netrvám, jen házím mé idee, pokud vás napadne jakýkoli důvod, proč daný efekt není dobrý a jiný ano, sem s ním...
Díky všem.
Odkazy: http://eshop.kytary.cz/boss-metal-zone- ... 50:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/electro-harmonix ... 32:0:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/ibanez-smashbox- ... 50:0:0:1:0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mozem sa vyjadrit k tomu Metal Muffu, ten mam a som max. spokojny. Co je na nom dobre? Pevna konstrukcia, true bypass, trojpasmovy ekvalizer a este prepinac s potakom "boost" na dodatocne zvyraznenie stredov a vysok (pre sola).
Zvuk mi pride taky ostrejsi, da sa z toho dostat aj nakraple skreslenie, ale nie nejake jemne. Gainu to ma dost, len vynimocne hravam s gainom lahko za polovicou. Dobra dynamika a hlavne citelnost.
Metal zone som skusal, bolo to uz dost davno, ale Muff sa mi paci viac. Navyse to jeho ovladanie je ovela pohodlnejsie ako u MT2.
Inak ked ho pripojim k viac skreslenemu kombu (hybridu), tak sa objavi praskanie, co je asi u lamp normalne... Ale aj to sa da vyuzit na rozne fuzzovite zvuky
No a hravam s nim nieco od Sepultury, Metallicy, Rammsteinu, a pod.
Zvuk mi pride taky ostrejsi, da sa z toho dostat aj nakraple skreslenie, ale nie nejake jemne. Gainu to ma dost, len vynimocne hravam s gainom lahko za polovicou. Dobra dynamika a hlavne citelnost.
Metal zone som skusal, bolo to uz dost davno, ale Muff sa mi paci viac. Navyse to jeho ovladanie je ovela pohodlnejsie ako u MT2.
Inak ked ho pripojim k viac skreslenemu kombu (hybridu), tak sa objavi praskanie, co je asi u lamp normalne... Ale aj to sa da vyuzit na rozne fuzzovite zvuky
No a hravam s nim nieco od Sepultury, Metallicy, Rammsteinu, a pod.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Ja treba bych si rad vyzkousel toto (jen si nasetrit o litr a neco navic):
ProCo RAT Solo Rat:

ProCo RAT Solo Rat:
First off, the SOLO is not a RAT Pedal, but rather the first of a new generation of effects pedals from ProCo Sound. While RAT pedals have been a staple of the guitar industry for decades, Charlie Wicks and his crew set out to create something new and revolutionary. In this quest, the SOLO breaks with some of the time honored traditions of their previous pedals. As you can see from the picture, the SOLO has the added the cosmetic element of a colored face plate in contrast to the popular black stompboxes we have come to know from ProCo. This is only the beginning, and it just gets better from here.
Housed in the same super structure, the steel enclosure that has become a trademark of ProCo pedals, the SOLO is built to withstand the most demanding rigors of the road. While it also features the standard distortion, filter, and volume knobs of the other distortion pedals in their line, all similarities end there. Two of the most notable changes are:
ASYMMETRICAL CLIPPING:
Three switchable selectable levels allow you to adapt your sound from a low wattage vintage tube amp effect, to a modern high wattage, high gain head unit. These settings are marked as "HOT", "MELT", and "BURN". This is equivalent of having three different distortion pedals in one. These are accessed via the three way switchblade on the top of the unit. ProCo also suggests using the lowest setting to lower the overall volume of the pedal without losing any of the distortion.
SCOOP:
This allows you to select the amount of mid range frequencies that you would like to remove. Used in concert with the tone control, you have an extremely wide and diverse tonal pallet from which to choose. It is much like having the mid range control of a parametric equalizer at your fingertips.

ja mam turbo rata. nastavis si na nem dost veci... od takove docela razne pily po hutny zvuk az po masakr, ktery rve reprak z komba... i crunchik si na nem udelas... kdyz to srovnat s tim tvym bossem (ktery jsem taky vlastnil) a s tim mym marshall BluesBreaker (na nem pouzivam pouze funkci boost na nakopni lampy, OD funkci ne), tak mi oboje prijdou jak nejake kreslitka pro panenky... ten rat je neuveritelne pronikavy a hutny. jeho zvuk ale vynikne asi teprve na lampe.
ale do metalu moc nebude a ty chces asi spis neco metaloveho
ale do metalu moc nebude a ty chces asi spis neco metaloveho
- Nero
- Rádce
Díky za reakce... Ta ProCo SOLO vypadá fakt parádně, ale zase ty prachy jsou už trochu moc (5 litrů do distorze se mi fakt dávat nechce).
To hlavní, co bych chtěl, je ta univerzálnost. Nejsem žádnej HC kytarista, nepotřebuju z toho mít extrémně zkreslený zvuky, ale byl bych rád, kdybych si na tom mohl zahrát jak něco do blues, tak přes klasickej rock (netřeba definovat blíže, každý to známe
) až po metal (Dream Theater, Pain of Salvation, Tool, Riverside + klasika co hrajeme téměř všichni
). Takže bych byl rád za každé návrhy univerzálních distortion. (A ne Line6 a Digitech, s nimi si nepadnu do noty
)
qwer: Jak bys prosím popsal zvuk při nejmenším a největším zkreslení toho Rata, dá se to připodobnit nějakejm kapelám?
Braniik: U toho Metal Muffu, tam asi to max. (použitelný) zkreslení bude docela nářez, spíš by mě zajímalo, jaké nejjemnější zkreslení z toho dostat. A stejná otázka jako pro qwera, dájí se ty zvuky připodobnit nějakejm kapelám?
Jinak předem říkám, na MT jsem dávno, ale už fakt dávno hrál, s těma jinejma krabkama zkušenosti nemám, takže to je zatím takové střílení od boku dle papírových možností + hledání zkušeností jiných. Samo sebou ty krabky pujdu před kupem prozkoumat osobně...
To hlavní, co bych chtěl, je ta univerzálnost. Nejsem žádnej HC kytarista, nepotřebuju z toho mít extrémně zkreslený zvuky, ale byl bych rád, kdybych si na tom mohl zahrát jak něco do blues, tak přes klasickej rock (netřeba definovat blíže, každý to známe
qwer: Jak bys prosím popsal zvuk při nejmenším a největším zkreslení toho Rata, dá se to připodobnit nějakejm kapelám?
Braniik: U toho Metal Muffu, tam asi to max. (použitelný) zkreslení bude docela nářez, spíš by mě zajímalo, jaké nejjemnější zkreslení z toho dostat. A stejná otázka jako pro qwera, dájí se ty zvuky připodobnit nějakejm kapelám?
Jinak předem říkám, na MT jsem dávno, ale už fakt dávno hrál, s těma jinejma krabkama zkušenosti nemám, takže to je zatím takové střílení od boku dle papírových možností + hledání zkušeností jiných. Samo sebou ty krabky pujdu před kupem prozkoumat osobně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Ještě jedna otázka, máte někdo porovnání (nebo víte, jakej je mezi nima rozdíl) u ProCo Turbo Rat a Rat 2?
Edit: Ještě mě napadlo, byt lehce převyšují můj strop, má někdo zkušenosti s distorzemi od Carl Martina?
Edit: Ještě mě napadlo, byt lehce převyšují můj strop, má někdo zkušenosti s distorzemi od Carl Martina?
PetrPeter 1975 - 2008
Noo, u toho Metal Muffu je najmensie mozne skreslenie relativne dost velke (oproti ostatnym distortion efektom, ktore som mal). Tazko sa mi to popisuje, sam ho moc nepouzivam... A vsimol som si, ze si z Prahy, takze neni problem sa dohodnut a efekt odskusat, kolko len budes chciet 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevíš jak se ten metal muff chová s lampou?Už sem jednou uvažoval že bych si ho časem pořídil před svojí celolampu na krmení 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Ako som spominal, tak mam iba hybridne kombo (Marshall Valvestate). Ked teda zapojim pred to Metal Muff a dam gain na kombe na 1/4, tak je to v pohode - velmi jasne a citelne skreslenie. Ked pridavam na kombe gain, tak sa zvyraznuju stredy a ten zvuk je taky praskavy. A ked to prezeniem, tak to znie ako fuzz.. No neviem, s lampami sa asi obecne distortion krabicky moc neznasaju... Na druhej strane podla ukazok na youtube to znelo aj na lampe dobre, sice inak,ale stale dobre 
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zastáncem BOSSů, podle mě nejlepší krabice. Ten MT-2 je vhodná volba pro moderně hrající kytaristy... Dle mého názoru, má dostatek basů i gainu na cokoliv a určo obrovskou variabilitu na hledání zvuku. Sice nemá TrueBypas, ale nikdy jsem nepoznal, že by něco kradl. Musíš však počítat, s tím, že tohle musíš pustit do čistého kanálu... krmit se s tím nedá.
Já ho měl k celolampě a zvuk byl fakt masakr...
Jo ještě uvedu, že to je opravdu silné kreslítko, prostě pila.
Ale na závěr musím říct, že každej ti tu bude chválit to na co hraje a bude si to hájit do zblbnutí (když dáš search zjistíš, že takových diskuzí je tu mraky) a jsou schopni kvůli tomu pořádat křížové výpravy... takže tohle dost dobře nemá smysl. Nejlepší variantou je pěkně sednout na vlak (či auto/autobus) a dojet si do nejbližší větší prodejny, kde můžeš čekat, že ti vyjdou vstříc a nechají tě tyto šlapadla vyzkoušet, jen tak zjistíš co máš rád, co se ti líbí. Dál doporučuju se vykašlat na ukázky na webech výrobců, oni to mají zapojený přes kombíčko třeba za 80tis. a hrají na to s kytarou za 100tis. ... zvuk vůbec není reálný a ani bych se nedivil pozdějším mixům. Vyskoušením se nepřidáš k ostatním co na nic jiného nikdy nehráli, ale jen zombicky opakují : "moje krabice, moje krabice, nic jiného" ... Čímž ovšem nechci nikoho urazit.
Já ho měl k celolampě a zvuk byl fakt masakr...
Jo ještě uvedu, že to je opravdu silné kreslítko, prostě pila.
Ale na závěr musím říct, že každej ti tu bude chválit to na co hraje a bude si to hájit do zblbnutí (když dáš search zjistíš, že takových diskuzí je tu mraky) a jsou schopni kvůli tomu pořádat křížové výpravy... takže tohle dost dobře nemá smysl. Nejlepší variantou je pěkně sednout na vlak (či auto/autobus) a dojet si do nejbližší větší prodejny, kde můžeš čekat, že ti vyjdou vstříc a nechají tě tyto šlapadla vyzkoušet, jen tak zjistíš co máš rád, co se ti líbí. Dál doporučuju se vykašlat na ukázky na webech výrobců, oni to mají zapojený přes kombíčko třeba za 80tis. a hrají na to s kytarou za 100tis. ... zvuk vůbec není reálný a ani bych se nedivil pozdějším mixům. Vyskoušením se nepřidáš k ostatním co na nic jiného nikdy nehráli, ale jen zombicky opakují : "moje krabice, moje krabice, nic jiného" ... Čímž ovšem nechci nikoho urazit.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
mozna se pokusim neco nahrat... minule to ale nejako dobre nedopadlo. z te nahravky jde houby poznat...Nero píše:
mrkni na stranky
http://www.ratdistortion.com/soundsamples.php?pedal=2
je to nahrane na 15w Fender Blues Junior za nejakych 13t. akorat v te ukazce je dost vyhuleny gain. ja s gainem nejdu nikdy pres pulku, spis to mam tak v 1/4 az 1/3. klicem k te krabce je ale ovladac clony, ktery dela vetsinu zvuku.
taky muzes mrknout na neco od Radiohead, Suede nebo Sonic Youth - ti Turbo RAT pouzivaji.
jinak ten efekt zni samozdrejme na kazdem kombu uplne jinak - to jsem si vyzkousel na tom hybridnim voxovi - kdyz sem mel modulaci fenderu, tak to hralo uplne jinak nez na modulaci od voxe a takhle to bylo u vsechno cistych zvuku i u lamp - na mem voxovi zni uplne jinak nez na kamosovem hot rodovi... takze to chce nejlepe vyzkouset... asi bych to udelal tak, ze bych si objednal 2-3 efektiky nekde z obchodu a pak jim vratil to co se mi nelibi a jeden si nechal.. a nebo to ruzne popujcovat od znamych. chce to fakt asi dost zkouset... v obchode absolutne nic nepoznas, protoze potrebujes docela dlouhou dobu nez si treba najdes zvuk a vsechno prozkousis.
Na mem celolampovem kombu zni Turbo oproti klasickemu RATu, stavnateji, tucneji a ma rekl bych vetsi grady v celkove hlasitosti. Je proste na hutny heavy metal rekl bych docela jako stvoreny. Kdyzto klasicky RAT je vice do vysek, tenci, mozna lehce, ale jen lehce sterilnejsi, ne tak zajimave znejici a stavnaty jako Turbo, ktery proste dle meho nazoru ma vetsi zvukove spektrum moznosti. Akorat ma "jen" Tone knob. Zkresleni kazdopadne i lehce za 3/4 neni zahuhlane a neslejva se to. To ja soudim aspon podle meho deucetone, ktery bych ti asi doporucil ze vseho toho asi nejvic 
- Nero
- Rádce
Díky za reakce...
Isachs: Nejsem už zas takový amatér, vím jak to chodí na foru (každej chválí svoje), vím že nelze věřit nahrávkám na webu, samozřejmě nebudu kupovat naslepo a pujdu osobně vyzkoušet do prodejny. Tenhle thread jsem založil proto, abych věděl rovnou co ne a nějak zúžil výběr zkoušených pastiček...
Jinak neplánuju krmit, hodlám to pouštět do clean...
Braniik: Díky za nabídku, vážím si toho, ale spíš zajedu do prodejny zkoušet všechno najednou, lapnu svou kejtru a pujdu na to...
qwer: No, jinak než zkoušet, zkoušet a zkoušet to fakt nepujde...
wikxzen: Jak moc variabilní je ten deucetone? Možná bych chvilku počkal, sehnal víc peněz a víc se plácnul do kapsy, takže bych mohl volit i něco dražšího...
Isachs: Nejsem už zas takový amatér, vím jak to chodí na foru (každej chválí svoje), vím že nelze věřit nahrávkám na webu, samozřejmě nebudu kupovat naslepo a pujdu osobně vyzkoušet do prodejny. Tenhle thread jsem založil proto, abych věděl rovnou co ne a nějak zúžil výběr zkoušených pastiček...
Jinak neplánuju krmit, hodlám to pouštět do clean...
Braniik: Díky za nabídku, vážím si toho, ale spíš zajedu do prodejny zkoušet všechno najednou, lapnu svou kejtru a pujdu na to...
qwer: No, jinak než zkoušet, zkoušet a zkoušet to fakt nepujde...
wikxzen: Jak moc variabilní je ten deucetone? Možná bych chvilku počkal, sehnal víc peněz a víc se plácnul do kapsy, takže bych mohl volit i něco dražšího...
PetrPeter 1975 - 2008
Smashbox neni moc dobra krabka, pokud chces univerzalni zvuk, nema moc velkou variabilitu. Byt tebou tak zkusim sehnat aspon na pokusy ten Johnson DEQ-2, nemel jsem s nim zadny problemy a bylo to asi nejvariabilnejsi zkreslovadlo, ktery jsem kdy mel.
Coz takhle Digitech Distortion Factory? Ciste papirove by to melo byt presne to, co hledas, ale ja na nej nikdy nehral, takze to neber jako doporuceni
Coz takhle Digitech Distortion Factory? Ciste papirove by to melo byt presne to, co hledas, ale ja na nej nikdy nehral, takze to neber jako doporuceni
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
No v podstate se ji rika: "fuzzstortion station". Tam nemas problem si navolit zvuky od Gilmoura, Santany, ZZ Top, Hendrixe, Creed, Stone Temple Pilots az po Metallicu z ranych casu. Je toho skutecne hodne, co se s nim da nastavit ... Od lehkeho nakrapleho zvuku, pres hard rock, heavy metal az po bzuciciho fuzzoveho moskyta.Nero píše: wikxzen: Jak moc variabilní je ten deucetone? Možná bych chvilku počkal, sehnal víc peněz a víc se plácnul do kapsy, takže bych mohl volit i něco dražšího...
Jako nehodi se pro toho, kdo hraje pouze porad jeden styl... protoze ho vyuzijes max. jen z jedne pulky:)