Umíte hrát na kontrabas?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Umíte hrát na kontrabas?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Umíte hrát na kontrabas?

Příspěvek od KIWI »

Kamarádi basáci, zajímalo by mě zda zvládáte i klasiku to jest kontrabas. Mně se včera dostal poprvé ruky a po půl hodině už jsem hrál v pohodě :-) Co vy máte zkušenosti?
Naposledy upravil(a) KIWI dne 26.11.2008 19:24, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Nejsem basák, ale kolem kontrabasu jsem se v časech, kdy jsem hrál ve folkovce motal docela často. Teda ne že bychom ho měli v kapele, ale stál opřenej v rohu zkušebny, takže jsme to občas vzal z nudy do ruky...
Ale ted´k tématu: hrát na kontrabas není nic až tak težkýho, struny stejný jak na baskytaře, pohoda..ale HRÁT na to tak jak se má, využívat ty možnosti toho nástroje umí málokdo, je to fakt něco jinýho, není to jen o tom "jsem baskytarista, tak umím in kontrabas, dyť je to to samý"
Snad ten příspěvek nevypadá jako nějaký "prudění", chtěl se se spíš konstruktivně vyjádřit :-D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ono je to obvykle tka že když umí hrát člověk na kontrabas umí i na baskytaru, ale ne naopak.

Takže ty možnosti berte takhle:
Ano umím - normálně hrajete, přechody apod.
Něco zabasuju - maximálně si najdete správný polohy, a umíte drnknout.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No ono taky dost záleží na zvyku. Já jsem třeba jednou hrál na bezpražec a trvalo mi docela dost dlouho než jsem zahrál stupnici tak, aby to bylo fakt přesně...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nemůžu sloužit. Hrozně se mi ten nástroj líbí. Ale v ruce jsem ho měl jednou asi na 30 vteřin. Takže fakt nevím no. Ale jednou si to chci zkusit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Na kontrabas bych hrál asi jenom klasiku(kdybych jí uměl :D ), aby se mohlo hrát smyčcem. Jinak je lepší baskytara a pokud hraje někdo folk, tak bezpražcová.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Frouman píše:Na kontrabas bych hrál asi jenom klasiku(kdybych jí uměl :D ), aby se mohlo hrát smyčcem. Jinak je lepší baskytara a pokud hraje někdo folk, tak bezpražcová.
A co si představuješ pod Klasikou? Na kontrabas se dá parádně hrát třeba rock´n´roll, blues atd. a to se spíš bude hrát prstama ne?

Jinak tenhle nástroj a lidi co na něj umí obdivuju. Ještě sem na něj nehrál, nebyla příležitost, ale jakmle se naskytne, zkusim to. Muj učitel v LŠU (akordeon) se mě kdysi zkoušel zlákat na tento nástroj na konzervatoř, ale tenkrát jsem za tim neviděl nic skvělého :cry: Teď si musim vystačit se svojí klasickou pražcovkou :D
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Klasika...Paganini, Schubert. Jináč bych bral baskytaru. I na blues a rock´n´roll.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

a co jazz? ten se hraje na kontrabas taky docela casto, hlavne ten starsi samozrejme. na kontrabas bych si rad zahral...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Já bych si na něj taky brnknul, nechtěl jsem se nikoho dotknout. Ale myslim, že baskytara je vhodnější kvůli velikosti, snažší hře, ceně atd....Až na pár stylů jako třeba ta klasika nebo jazz, kde je fakt důležitej ten zvuk nebo technika hraní.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

myslim, ze ses nikoho nedotkl :) jasny je, ze v metalu kontrabas neuzivis, i kdyz... :D ale jinak je to hodne zajimavy nastroj
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Hrozně se mi líbí, jak dřív hrávali rock´n´rollový basáci. Vypilovanej styl :D A to efektivní protočení basy....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Frouman píše:Hrozně se mi líbí, jak dřív hrávali rock´n´rollový basáci. Vypilovanej styl :D A to efektivní protočení basy....

Pravda, že to jak otočí basou je naprosto bohový:-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
impact

Příspěvek od impact »

Klasiku nebo hip-hop? :)

http://www.youtube.com/watch?v=Fl9he8AAqfs

chtěl bych se na něj naučit
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

V létě sme to měli na hudebnim kurzu hrál sem na tro asi hodinu a dával sem si náký lehký greendaye ,nirvánu...

ale nazorzdíl od baskyftary je to hodně o sluchu
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

hendy9 píše: ale nazorzdíl od baskyftary je to hodně o sluchu
Tka bezpražcová baskytara je taky o sluchu že :P

Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Tohle je nářez, sledujte toho basistu, co dělá s tou věcí:

http://www.youtube.com/watch?v=lVQDK_dw97k

Jinak to asi nebude přímo kontrabas, je to moc malý, co to teda je?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

KIWI píše:
hendy9 píše: ale nazorzdíl od baskyftary je to hodně o sluchu
Tka bezpražcová baskytara je taky o sluchu že :P
Ale to je trochu extrém že?
rianonn

Příspěvek od rianonn »

No, tak já osobně jsem na to nehrál, ale už jsem ho měl v ruce:-D, jinak se hodně často používá při psychobilly. Tohle je moje oblíbená grupka:
http://www.youtube.com/watch?v=ofjsRM4rUkA
krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

chodim k uciteli se slepsovat ma ho tam oprenej v rohu a nechal me na nej zahrat a delali sme si s tim randicky je to krutej nastoroj ale ne ze by mi to slo :D mozna casem :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“