Prosim o radu Squier/Fokus/Tenson

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Kterou byste vzali Vy?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

knappix
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu Squier/Fokus/Tenson

Příspěvek od knappix »

Zdravim vsechny tady na foru a prosim o radu.

Donedavna jsem si jen tak obcas pobrnkaval na akustiku, kterou jsem si koupil v bazaru za 800. Naucil jsem se par akordu najaky ty pisnicky, noty par tabu ale to bylo tak vsechno. Nikdy jsem u ty kytary nevydrzel dyl jak hodku. Avsak pred tydnem jsme byli na soustredeni od capoeiry a kamos tam vzal svoji Arii s kombickem Behringer. Chtel jsem zkusit elektriku, pac jsem na nikdy predtim nehral. Mno skoncilo to tak, ze jsem me od ni nikdy na cely soustredko nemoh odtrhnout a ja se stal tak nejak zavislej a rozhod jsem se ze uz vim co si preju pod stromecek. Vcera jsem teda dostal penize na kytaru.

Procital jsem tady vcera celej verer tohle forum a z vyberu mi zbyli tihle 3 finaliste.

Tenson
http://eshop.kytary.cz/tenson-elektrick ... 50:0:0:1:0
nebo http://eshop.kytary.cz/tenson-elektrick ... rna/89542/
Squier
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... l&id=73509
Fokus
http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-st ... &typ=Strat

Prosim Vas o radu, kterou z tehle kytar vybrat. Jsem zacatecnik a vic penez nez 3000 do toho vrazit nemuzu. Kdyby mel Squier humbuckera tak bych ho bral hned ale takhle jsem trosku na vazkach a nevim jestli.
Nevim prave ani sam jestli toho humbuckera tolik potrebuju. Humbuckera bych tam chtel i kdyz zrovna nejakej metalista nejsem, ale zas nevim jak je to s kvalitou toho Tensona nebo Fokuse. PLS PORADTE. DEKUJU
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

A jakej styl by sis představoval že bys hrál?Pochopil sem že metal asi ne-e ten HB u kobylky by se ti hodil pokud chceš hrát rock,punkrock,metal a ty singly se dajparádně využít na čistý zvuk,ale i singl má zajímavé zkreslení :wink:

Jinak v bazaru se dají najít kytary do třech - zběžně sem to prohlédl ale nic zajímavého sem tam nenašel - pochopil sem že chceš strata asi že jo?Páč já mam třeba na prodej Epiphone LP special II s dvěma HB za 3000,- Kč
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
knappix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knappix »

Red Bull píše:A jakej styl by sis představoval že bys hrál?Pochopil sem že metal asi ne-e ten HB u kobylky by se ti hodil pokud chceš hrát rock,punkrock,metal a ty singly se dajparádně využít na čistý zvuk,ale i singl má zajímavé zkreslení :wink:

Jinak v bazaru se dají najít kytary do třech - zběžně sem to prohlédl ale nic zajímavého sem tam nenašel - pochopil sem že chceš strata asi že jo?Páč já mam třeba na prodej Epiphone LP special II s dvěma HB za 3000,- Kč
Styl prave zadnej vyhranenej nemam.....kdybych mel tak by se mi asi vybiralo lip.....jsem zacatecnik a chtel bych se na elektriku nejdriv naucit poradne a pak az si najdu svuj styl tak si koupim neco drazsiho a uz aspon budu vedet co mi na ty minuly kytare vadilo a co tam chci. Ted ale opravdu nevic co bych chtel mit. Moje hlavni dilema je tedka Humbucker vs. Single. Chtel bych HB ale zas se mi libi ten Squier.

Koukal jsem nu tvoji Epiphone LP. Co jsem tady na foru cetl tak jsou LP asi fakt lepsi nez Straty (nebo aspon mam takovej dojem, ze se takhle dost lidi tady vyjadrovalo), ale me se LP nejak moc nelibi takze si kupim Strata. Predtim jsem jeste premeslel o telecastroj ale ty jsou zas nad moje financni moznosti a stejne se mi nelibej tak jak straty.

Kytaru bych chtel radsi novou kvuli zaruce. Nemuzu rict,ze (potom co jsem tady vcera precetl vsechny rady pro novacky) bych byl nejakej odbornik kytary a radsi si koupim novou s tim, ze kdyz s ni neco bude tak ji reklamuju a nebudu mit zadny jiny problemy jaky bych mel s bazarovou.
majkie

Příspěvek od majkie »

za trojku z bazace sezenes slusnou kejtru, jen to chce hodne hledat a vse si zajet odzkouset nazivo
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
knappix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knappix »

majkie píše:za trojku z bazace sezenes slusnou kejtru, jen to chce hodne hledat a vse si zajet odzkouset nazivo
Myslim, ze kdybych si ji jel bybirat sam , tak ze to dopadne spatne. Prece jen vy jste tady uz o dost zkusenejsi a kdyby jste si ji v bazaru vybirali tak presne poznate, ktera je sluzna a ktera je vhodna tak akorat jako drazsi topivo. Nemam moc zkusenosti a tak bych si tedka radsi koupil novou a kdybych po case (az budu mit vic zkusenosti) poznal, ze s ni neco je tak bych ji vratil. A nikoho zas tak moc zkusenyho, aby dokazal tu kytaru vybrat za me nemam.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jj beru na vědomí že tvar by měl bejt stratovskej...ještě mrknu po netu co je novýho v tvých cenových možnostech,ale zatím nejlépe vypadá ten squier...Ono když se pak naštveš tak místo kobylkovýho singlu můžeš dát HB - stačí koupit za pár set nový lízátko s otvorem na HB a k tomu koupíš HB od rm pickups za +- 1000 a máš vysataráno.Pokud nebudeš chtít měnit lízátko tak máš ještě možnost dát ke kobyle mini HB,ale to je všechno čase.Chtěl sem jen ukázat že když si koupíš kytaru se třema singlama že nemusí být nadosmrti se třema singlama,ale že není velkej problém tam ten HB dodat třeba za půl roku,rok dva atd.

knappix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knappix »

Red Bull píše:Jj beru na vědomí že tvar by měl bejt stratovskej...ještě mrknu po netu co je novýho v tvých cenových možnostech,ale zatím nejlépe vypadá ten squier...Ono když se pak naštveš tak místo kobylkovýho singlu můžeš dát HB - stačí koupit za pár set nový lízátko s otvorem na HB a k tomu koupíš HB od rm pickups za +- 1000 a máš vysataráno.Pokud nebudeš chtít měnit lízátko tak máš ještě možnost dát ke kobyle mini HB,ale to je všechno čase.Chtěl sem jen ukázat že když si koupíš kytaru se třema singlama že nemusí být nadosmrti se třema singlama,ale že není velkej problém tam ten HB dodat třeba za půl roku,rok dva atd.
To by bylo celkem v pohode. Ja jsem prave porad hledal jestli neexistuje nejakej Squire H-S-S a nasel jsem akorat nejakej za 4500. Zatim to teda vypada tak ze tedka koupim toho Squira a kdyz mi ty singly nebudou sedet tak tam hodim HB. Jak moc se necha zvuk zkreslit na singlech a co si myslis o tech dvou zbylejch kytarach ktery jsem si vybral?
knappix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knappix »

Jo a kdyby to nejak pomohlo tak budu hrat nejspis ze zacatku prez Amplitube a budu tam mit pichlej predzesilovac vlastni vyroby.
kebr-khc

Příspěvek od kebr-khc »

tak ja taky pridam nejaky svoje poznatky... musim nechat ze ten Squier vypada dobre... jak hraje nevim... ale mel jsem v ruce kamosovyho Tensona za ty 3000. cekal jsem neco hodne spatnyho, ale zas takova hruza to nebyla. kdyz ji dostanes tak je poreba ji "dotahnout"(dohmat, struny atd. adt.) ale myslim ze na nauceni to neni spatny. az se naucis tak si i najdes zvuk co chces a kytaru stejne prodas. ale co se mi libilo ze vseho nejvic byl zvuk krokovyho singlu toho strata. Kdyz tuhle kytaru porovnam s Behringerem tak fakt mnohem lepsi. ale lisi se to kus od kusu :!: :!:
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zkreslit SC můžeš dost,ale singl nemá tu mohutnost HB je to jednocívkový snímač HB má dvě cívky - zkreslení není tak brutální,ale je ostrý dá se s nim pěkně vyžít - já začínal na kytaře SC SC SC od Dimavery a žil jsem i s tim zkreslenym přes singl - bohužel singl vykazuje na zkreslenym kanálu víc šumu,ale jako začátečníkovy ti to zas tolik vadit nebude :wink:

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

za ty oprachy bude fokus lepší :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

turbo_MaCk píše:za ty oprachy bude fokus lepší :wink:
Taky bych se přikláněl k fokusu,že z těch 3 bude asi nej, když nebude nic slušnýho v bazaru. Ale dokoupil bych tam od R.M. minihumbucker, aby se nemusel měnit pickguard, a ělo to H-S-S, potom si člověk může líb vybírat,jakej zvuk by rád, když má SSS, ta neví jak to nakopne když řízne do humbuckeru žejo :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

MrDuck píše:
turbo_MaCk píše:za ty oprachy bude fokus lepší :wink:
Taky bych se přikláněl k fokusu,že z těch 3 bude asi nej, když nebude nic slušnýho v bazaru. Ale dokoupil bych tam od R.M. minihumbucker, aby se nemusel měnit pickguard, a ělo to H-S-S, potom si člověk může líb vybírat,jakej zvuk by rád, když má SSS, ta neví jak to nakopne když řízne do humbuckeru žejo :-)
to kdybys řekl Jimovy tak tě kopne do řiti..... I singli maj svý kouzlo... KAždej emusí mít HB.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

turbo_MaCk píše:to kdybys řekl Jimovy tak tě kopne do řiti..... I singli maj svý kouzlo... KAždej emusí mít HB.
No dobře nechal sem se unést,ale když člověk neví,jakej chce zvuk,určitě je lepší mít HSS než SSS, když máš SSS, tak neni moc mezi čim vybírat žejo :P
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

vem si někoho kdo tomu rozumí a jdi si vybrat nějakou z těch třech do obchodu :wink: tady značka moc roli nehraje, i když já osobně bych si koupil fokus
knappix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knappix »

Kdyby jste se meli rozhodnout mezi Squirem s humbuckerem a tim Fokusem tak byste brali co?

....koukal jsem na HB od R.M. a vyjdou celkem levne takze kdyz by se mi zvuk S-S-S nelibil tak bych si kdyztak koupil HB jak uz mi tady doporucoval Red Bull. Nevite nahodou kde se daji koupit ta nova "lizatka" (nebo jak se to jmenuje) ?

Jo a jeste jsem se chtel zeptat jakej mate nazor na http://www.Master-Shop.cz ...tam bych asi objednaval toho squira
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Squier s HB. Není jednoznačnější volby ;)
Lízátko = pickguard. Google.
Naposledy upravil(a) mycountry dne 25.12.2007 17:20, celkem upraveno 1 x.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

knappix píše: Jo a jeste jsem se chtel zeptat jakej mate nazor na http://www.Master-Shop.cz ...tam bych asi objednaval toho squira
nemma rád obchody kde prodávaj uplně všechno - tam ty lidi vůbec nevěděj, co vlastně prodávaj, pač neni možný znát takovou sortu zboží...

obednej si to tu na kytarách uděláš líp a budeš to mít za líp
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Vybíral bych mezi Squierem a Fokusem. Je docela důležitý odkud jsi. Pokud by jsi to měl nějak blíž k Třebíči tak je dobrý si zkusit zajet vybrat toho Fokuse přímo do sklady Fokus-H. Já tam kupoval už několik kytar a vždycky naprosto paráda. Výhoda toho je, že si člověk může vybrat z několika kusů. Vybereš to nejelpší. Pan Švehla je velice ochotnej a často dá nějakou slevu nebo třeba já dostal ladičku zadarmo a tak. Je v těch kytarách docela rozdíl. Jsou hodně dobrý kousky a i hodně špatný. A to jak u Squieru tak i u Fokusu a Tensonu. Za ty prachy se kvalita nedá uhlídat.

Kupoval jsem tam Fokus Strat HSS. Měl tam poslední kousek. Dal mi ho za 1900,-. Je to masivní jasan nebo javor teď nevím.... :-) Dal jsem tam olejový mechaniky a za půl roku soudím jako velice dobrej kousek.... Takže bych asi zkusil popřemejšlet i o tom Fokusu. Fakt záleží co se ti víc hodí.

Ale i ten Squier když bude dobrej kus tak bude na začátek hodně dobrej.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
knappix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knappix »

Jens Ludwig píše:
knappix píše: Jo a jeste jsem se chtel zeptat jakej mate nazor na http://www.Master-Shop.cz ...tam bych asi objednaval toho squira
nemma rád obchody kde prodávaj uplně všechno - tam ty lidi vůbec nevěděj, co vlastně prodávaj, pač neni možný znát takovou sortu zboží...

obednej si to tu na kytarách uděláš líp a budeš to mít za líp
Ja bych si to tady klidne objednal...a rad...ale nikde jsem tady tyhle kytary nenasel
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“