Jaky je to aparat???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
MLorenzo

Jaky je to aparat???

Příspěvek od MLorenzo »

Dokaze z vas nekdo posoudit co je tohle za aparat??? Moc se mi ten zvuk libi...i ta hudba, to je proste ideal... Nejak jsem se do tech PRS zakoukal... no tak k veci, tady je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=6T_tXP0W ... %20Guitars
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

čeče asi chceš až oc....mě přišlo jako by to byl nějakej mix... ten nádech crunche mi připoměl JCM2000, ale zase ten konec byl takovej zvonivej že bych se bál říct že to sou EL34, že to bude spíš 6l6, ale sem totálně zmatenej takže ti ani neřeknu jaká tam bude flaška (jestlit am nějaká bude). Dost možná o bude rack kde je to nějak nakombinovaný a stím ti asu nikdo nepomůže... Já to nemám v uchu hlavě ani v rukách tak jak jiní takže spíš počkej co řeknou oni, já se na to určitě zandu kouknout
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nevim proc, ale prvni co me napadlo bylo "cranberries" :) ale je to tak trochu mimo misu
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ten solovej zvuk zezačátku je určitě PRS hraná na M/B Mark I nebo II - Santanovskej zvuk kterej vážně zbožnuju a dá se dosáhnout s PRS jen na pořádným hi-gainovým aparátu s krkovým snímačem nebo s kombinací paralelně zapojených všech 4 jednocívek - s takovým zvukem si rád hraju doma.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Nj to ja taky...jenze ja mam PRS od Cortu a M/B zdaleka nemam...vydelavam ted ale na brigade na poradnou lampu...chtel bych neco vsestranejsiho... tak nejak pokukavam po peavey 6505 nebo Vox AC30...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no koukám, že také asi přesně nevíš, co chceš;)
Vox AC30 i Peavey 6505 jsou špičkové aparáty, problém je v tom, že jsou si poměrně hodně daleko svým zaměřením, lépe řečeno oba jsou na obou koncech pomyslnné čáry jazz-metal.
Osobně se mi zrovna AC30 moc nelíbí, z aparátů na jazz mám daleko radši Fendery, Vox mi přijde moc středový čili tvrdý čistý zvuk, který mi nelahodí, prostě nemám rád britisch sound, na druhou stranu 6505 je mnohem univerzálnější, něco jako Mesa a zahraješ na ní jak čistý zvuk docela pěkný i plné zkreslení.) já nejdřív taky přesně nevěděl, dobré je prostě s kytarou zahrát na spoustu aparátů a udělat si představu...potom teprv zjistíš, jak strašně těžký je vybrat aparát, kterej Ti bude vyhovovat:D už jsem byl z toho tak vytočenej, že jsem naslepo prostě objednal DC-5 a očekával, že to splní moje požadavky :roll:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jinak samozřejmě eště dodatek - Mesa není nic tak nedostupnýho, jen nový jsou pekelně drahý, ale za stejnou cenu jako Vox nebo ten Peavey seženeš právě DC-3 nebo Caliber 50+ a je to rozhodně univerzálnější aparát než ty, mezi kterými vybíráš,)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

A splnilo???...no ja mam predstavu o zvuku...British soun mam moc rad....tim vede u me Vox...Ale mam rad i unyverzalnejsi aparat jako je to peavey...rozhodnout se :D .... ne fakt...libi se mi zvuk marschallu...ale dnes je to ...no je nza vysoky penize marchall za neco stoji... a ten vox v kategorii jako AC30 je podle me kvalitnejsi jako napriklad za podobne penize JCM2000... Mam rad, takovy ten lehce nakraply zvuk...kterej se ale dokaze promenit v tvrdsi...ale ne nejak moc...vse s mirou...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tak pod tím bych si hned vybavil ESH CATR:D ale to je někde jinde, uplně vším...no ale neunáhli se s tím, je toho hrozně moc a stejně se Ti pak budou pořád měnit chutě, možná ale ne,)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Hledal jsem ohrany aparaty...na ebay Marshally jako JCM2000 DSL, TSL a JCM800, JCM900 v rozmezi od 8 000,- do 20 000,- (zalezi na vykonu, atd.)... I ty kombicka od Voxiku za dobry ceny...Laka me to:)...takove ceny jsem nevidel i u nas na bazarech (na takove aparaty)...Vyplatilo by se to i s dopravou???... Ja vuebc nemam zksuenosti jak se to dela...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“