LINE6 Spider III 212 vs. CRATE VTX200S
Pravidla fóra
LINE6 Spider III 212 vs. CRATE VTX200S
Jelikož hraju v začínající kapele a brzo budem mít 1.koncert tak bych si rád koupil hodně silný kombo do těch 15k. Rozhoduju se mezi těmahle dvěma takže budu rád za každej názor nebo zkušenost
P.S.:Víc než 15k fakt nemam, takže nechci rady jako:"přišetři si 4k na lampu" atp.. (dřel sem na to dost dlouho, páč mám celoroční brigádu a chodím uklízet do fabriky za 2000 na měsíc)
PP.S.: možná je to divný, ale nachci lampu
P.S.:Víc než 15k fakt nemam, takže nechci rady jako:"přišetři si 4k na lampu" atp.. (dřel sem na to dost dlouho, páč mám celoroční brigádu a chodím uklízet do fabriky za 2000 na měsíc)
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
3 akustiky z hořovic
Radši bych šel do toho Crate, to Line 6 se mi moc nelíbí. Ten Crate jsem slyšel a myslim, že to není nejhorší...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Jens Ludwig
- Odborník
Crate
http://kytary.cz/crate-trikanalove-komb ... 50:0:0:2:0
Line 6
http://kytary.cz/line6-spider-iii-212/8 ... :Line6:1:0
http://kytary.cz/crate-trikanalove-komb ... 50:0:0:2:0
Line 6
http://kytary.cz/line6-spider-iii-212/8 ... :Line6:1:0
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
Re: LINE6 Spider III 212 vs. CRATE VTX200S
proč nechceš lampu?jaby píše:Jelikož hraju v začínající kapele a brzo budem mít 1.koncert tak bych si rád koupil hodně silný kombo do těch 15k. Rozhoduju se mezi těmahle dvěma takže budu rád za každej názor nebo zkušenost
Kytara: Cort Z22
Kombo: VOX AD30VT XL
Struny: Dean Markley(blue steel)
Kombo: VOX AD30VT XL
Struny: Dean Markley(blue steel)
2ARP: lampu nechci protože.....
1.tranďák je odolnější a jelikož jsem antitalent, tak si netroufám měnit lampy, když bych je odpálil nebo na něm něco podělal
2.náš druhej kytarák ho má a musim uznat že má docela pěknej teplej zvuk, ale mě se líbí i ten "plechovej" zvuk jakej má muj Fender
3.protože děsně zapomínám, určitě bych nechal to kombo ve zkušebně zaplý, a myslim že když ho necham dlouho zaplý bez kytary tak se zničí lampy(nevim, nemam ho)
4.NETVRDÍM!!!!! že má tranďák lepší zvuk, jenom je jinej (aby to nevypadalo že pohrdám lampáčema)
1.tranďák je odolnější a jelikož jsem antitalent, tak si netroufám měnit lampy, když bych je odpálil nebo na něm něco podělal
2.náš druhej kytarák ho má a musim uznat že má docela pěknej teplej zvuk, ale mě se líbí i ten "plechovej" zvuk jakej má muj Fender
3.protože děsně zapomínám, určitě bych nechal to kombo ve zkušebně zaplý, a myslim že když ho necham dlouho zaplý bez kytary tak se zničí lampy(nevim, nemam ho)
4.NETVRDÍM!!!!! že má tranďák lepší zvuk, jenom je jinej (aby to nevypadalo že pohrdám lampáčema)
Epiphone Lp Special II
3 akustiky z hořovic
3 akustiky z hořovic
Nemáte s tím VTX200S někdo víc zkušeností? http://kytary.cz/crate-vtx200s/HN090462/ Zatim sice nehraju v kapele, ale když už bych v nějaký hrál, tak spíš jen doprovodnou kytaru a "měkčí" žánry. Sice bych rád celolampu, ale využiju jí na nejčastěji využívanej čistej kanál, občas opepřenej nějakym efektem? Zkreslovat tolik nepotřebuju. Peněz moc nazbyt neni a ani nikdy nebude, kombo pořád musim někde tahat (bydlim v paneláku), často vypínat a zapínat... V budoucnu se chystam udělat výlet do Prahy a pár aparátů si vyzkoušim.
Rozhodně.lukybraby píše:ale využiju jí na nejčastěji využívanej čistej kanál, občas opepřenej nějakym efektem?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Takže šetřit na celolampu? Nevim, myslel jsem, že by mi tohle mohlo stačit... Ale tak časem snad vyzkoušim jak tohle, tak celolampu (chci Fender) a uvidim.
Podle mého názoru stačí, když si teď koupíš na doma něco (slabšího a) levnějšího s pěkným čistým zvukem - třebas 65W Frontmana (nevím, jak hraje ta patnáctka) - s tím si zahraješ jak doma, tak v kapele. Je to trand, takže mu časté vypínání/zapínání ani přenášení vadit nebude. Když ho koupíš na bazaru, nebude tě to stát tolik a až ho nebudeš potřebovat, pošleš ho dál za stejnou cenu. Časem můžeš koupit lampu, kterou necháš ve zkušebně - s tou se nebudeš muset tahat a časté vypínání/zapínání se jí tam také netýká.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
kolem 10ti tisíc se daj sehnat slušné celolampy, podle mě je zbytečný vrážet takovýhle peníze do tranzistoru (na zmiňovaný model jsem nehrál), pokud chceš přímo fender, je třeba sledovat bazary a slevy, ale něco se určitě najít dá
otázka je, jaký fender by splnil tvoje požadavky... tahat někde kombo lampový kombo co utáhnu kapelu na skoro čistej zvuk to bude pěkně těžká potvora, pokud na to budeš chtít hrát doma, chce to, buď brzdu, přepínání na nízkou watáž nebo se spokojit s čistym a nevytavenym zvukem...časté vypínání a zapínání zas až tak nevadí, pokud to necháš nažhavit... nebo se zkus třeba orientačně poptat mmjuze, ten staví vintage aparátky s fender charakterem, třeba má něco na prodej
(snad mu nebude vadit, že jsem se o něm zmínil
)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Na doma mam 15W chrchlátko. Co se hraní na veřejnosti týče, kamarád mi nabízí hraní po zábavách atd., tak až bude čas, zkusíme to dát dohromady. Zkušebna nikdy žádná nebude, jen občas sál, kde kombo nechávat nemůžu. Zkrátka potřebuju něco, co můžu skladovat doma a tahat to, kam bude třeba. A pro lampu asi častá manipulace nebude nejlepší...Bummer píše:Podle mého názoru stačí, když si teď koupíš na doma něco (slabšího a) levnějšího s pěkným čistým zvukem - třebas 65W Frontmana (nevím, jak hraje ta patnáctka) - s tím si zahraješ jak doma, tak v kapele. Je to trand, takže mu časté vypínání/zapínání ani přenášení vadit nebude. Když ho koupíš na bazaru, nebude tě to stát tolik a až ho nebudeš potřebovat, pošleš ho dál za stejnou cenu. Časem můžeš koupit lampu, kterou necháš ve zkušebně - s tou se nebudeš muset tahat a časté vypínání/zapínání se jí tam také netýká.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ijen~2005/
Prostě univerzální kombo, který by plně vyhovělo mým požadavkům. Na ty čistý či mírně zkreslený zvuky by asi fakt nemuselo být špatný a za ty prachy takovej výkon... Já nevim, musim se co nejdřív dostat do Práglu, abych porovnal třeba s Fender Hot Rod Deluxe a podobnýma, takhle špekulovat po netu nemá smysl. Jinak celolampu jsem zatím zkoušel jen Laney LC30, tak uvidim.
Prostě univerzální kombo, který by plně vyhovělo mým požadavkům. Na ty čistý či mírně zkreslený zvuky by asi fakt nemuselo být špatný a za ty prachy takovej výkon... Já nevim, musim se co nejdřív dostat do Práglu, abych porovnal třeba s Fender Hot Rod Deluxe a podobnýma, takhle špekulovat po netu nemá smysl. Jinak celolampu jsem zatím zkoušel jen Laney LC30, tak uvidim.
A ty chceš hrát s 2x100W doma?
Pokud ti jde skutečně o to hrát nahlas, tak věz, že lampy jsou podstatně hlasitější - watty nehrají takovou roli.
Každopádně dokázal bych si představit, že s takovým výkonem bys musel mít volumítko o průměru víka od popelnice, abys s ním nahroutil pokojovou hlasitost.
EDIT: Sorry, blbá otázka. Přehlédl jsem toho 15W prcka na doma.
Každopádně dokázal bych si představit, že s takovým výkonem bys musel mít volumítko o průměru víka od popelnice, abys s ním nahroutil pokojovou hlasitost.
EDIT: Sorry, blbá otázka. Přehlédl jsem toho 15W prcka na doma.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
a co hrajete? myslim ze jesi mas 15 tycek, tak byt tebou koupim nejakou trand hlavu z bazaru /-> treba to line6 hlava plus box tam byly dohromady za 10ku!/ nebo ta hlava crate, se tam valela za 3ku.. a to ti bohate zbude jeste na 1960ku napr..
No zrovna ten Crate bych si teda na čistý zvuk nekoupil.
No právě že já hraju (snažim se hrát) takovej všehomix. Hodně písničky od Olympicu, Katapult, nějakej ten folk a podobně, ale sem tam si střihnu i metal. Co vymýšlim svoje písničky, tak to je hlavně punk na pár akordů, pak nějaký balady... Jak mám toho 15W Line6, tak ten je pro takhle rozsáhlej repertoár celekm dobrej, ale jen na doma.
S penězma je to těžký, můžu dát maximálně okolo 10 000, což ten Crate stojí. Celolampu bych chtěl, ale právě že se bojim její složitosti (v zacházení s ní). Jak jsem psal, musím mít něco, co vydrží častý přenášení, zapínání/vypínání, a zahraju s tím i v menšim sálu.
S penězma je to těžký, můžu dát maximálně okolo 10 000, což ten Crate stojí. Celolampu bych chtěl, ale právě že se bojim její složitosti (v zacházení s ní). Jak jsem psal, musím mít něco, co vydrží častý přenášení, zapínání/vypínání, a zahraju s tím i v menšim sálu.
A co silnějšího Rolanda CUBE (60X, 80X)? Čistý má pěkný a díky simulacím pokryje úplně všechny styly.