Má cenu kupovat tyhle pedály?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Má cenu kupovat tyhle pedály?

Příspěvek od vikicek »

Dostal sem jako svoje 1. kombíčko VOXe AD15tku, a nikdy sem předtim nehrál na žádnej aparát. Proto nemam žádný srovnání. Chci se zeptat, myslíte že krabičky typu Boss DS1, Digitech DF7, Digitech Grunge maj u mě smysl? Mám celkem rozsáhlý možnosti nastavení na tom kombu, tak nevim jestli by ty krabky byly o tolik lepší, aby je mělo cenu kupovat. Poradí mi někdo? :roll:
Hraju heavy metal, hardrock,rock,punk.

P.S. Sorry za takovej debilní dotaz, ale prostě nemam zkušenosti :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Sám si to řekni - dokážeš na kobmu nastavit takové nastavení které potřebuješ a libí se ti? Pokud ano, nepotřebuješ hledat zvuk v krabkách ne?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

KIWI píše:Sám si to řekni - dokážeš na kobmu nastavit takové nastavení které potřebuješ a libí se ti? Pokud ano, nepotřebuješ hledat zvuk v krabkách ne?
přesně... maximálně pokud potřebuješ měnit zvuk během hry a nemáš footswitch
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No já nevim, zvuk se mi zdá dobrej, ale jelikož nemam možnost srovnání s ničim jinym, tak jak můžu vědět že by se mi nějakej zvuk líbil víc ? To je něco jako když má člověk kytaru za 2000 a k tomu kombo Stagg a tvrdí že to hraje super...taky nemá srovnání, tak se mu jeho zvuk zdá dobrej :roll: ... nevim jak jinak to popsat...chápu že vy nevíte jakej chci přesně zvuk, ale blbý je že já to taky nevim :D :D
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

No nevim, ale přijde mi že aby se ti zvuk líbil tak to konkrétní srovnání až tolik nepotřebuješ - s tímhle aparátem a s kytarou kterou máš snad už nemá cenu mluvit o šuntovosti zvuku á la Stagg.. Jestli nutně potřebuješ jednoduše zvukově srovnávat, tak srovnávej s tím nejdostupnějším - nahrávky, songy, videa na YouTube... Případně si pár pedálů nebo aparátů jdi vyzkoušet do hudebnin a uvidíš sám, jestli je to lepší nebo ne.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

To je fakt, mám dojem že jsem na kytarách viděl takovou dřevěnou podložku a tam měli vysázený všechny ty pedály od digitechu. Tak si je asi pujdu zkusit :) .
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

no s tim zvukem to poznas treba kdyz slysis nakej song a tam kytaru a reknes si sakra takhle mi to este nikdy nehralo.... to chci
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Farrell píše:No nevim, ale přijde mi že aby se ti zvuk líbil tak to konkrétní srovnání až tolik nepotřebuješ
Tohle je blud, asi jako kdyz clovek, co vidi jen cernobile, rika, ze mu barvy vlastne vubec nechybi a nepotrebuje je... Dokud si nezkusis neco lepsiho nazivo, tak vetsinou budes se svym zvukem v ramci moznosti spokojenej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No právě, Wohma má pravdu.
Prostě jestli by třeba nějaká krabička nenakopla to kombo, že by byl zvuk ještě víc průraznej ?

Jack/J: No, myslim že já asi doma mít takovej zvuk jako maj kapely s aparátama za statisíce asi mít nebudu ... jen mi jde o to, jestli by se zvuk v nějakym ohledu zlepšil 8)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Podivej, kombo mas tusim, co jsem cetl a snad si te nepletu s nekym jinym, teprve par tydnu, laboruj laboruj nad nastavenimi, dej tomu hledani zvuku cas a pak mozna budes vedet SAM vice. Urcite se ale k tomuto kombicku hodi investovat do nejake legendarni krabky s jasne charakteristickym zvukem. Treba RATovsky efekty jsou s Iron Maiden zvukem docela dost spojovany ... pokud by ti slo primo o konkretni zvuk, ktery se jim bude blizit, stejne to nebude, to je jasny, ale priblizit se muzes vzdycky ...

No a myslim si tedy na vice nez 99%, ze zvuk bude jiste lepsi...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jo jo, mám ho od Vánoc ... ale máš pravdu, ještě ani nemam pořádně prozkoumaný možnosti toho komba ... jen se mi doma válí 2 šlupky tak mě to tak napadlo :wink:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Heled, podle me, nemá cenu investovat do krabek, pokud nejdeš joo po nakym spešl zvuku co chceš. To kombo je paradní, a na stránce http://valvetronix.net/ najdeš takovou tunu doporucenejch nastavení(buď jen dobře znějící kombinace, nebo přimo ala naka kapela, sou tam toho možná i tisíce) že ti nebude nic chybět. Občas tam jsou fakt parádní nastavení, třeba tahle ala jcm800(i s ukazkou) je paradní.
http://valvetronix.net/valvetronix/rock ... ls_75.html
Na nakej tvuj hardrock:) myslim ze sebe lepší krabička by z toho komba nehrála líp. Leda že bys chtěl nejakej fakt tvrdej, hutnej metal.
PS: Dve slupky si setři, za půl roku potkáš nejakýho basáka... a budete potřebovat desetitisíce na kombo, aparaturu, zkušebnu... atd:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

taky si myslim ze bys mel jeste s nakupem krabek pockat. ja jsem mel valvetronixe taky a to tu stribrnou verzi, takze ta bbyla na zkresleni o neco horsi nez ta tvoje... a presto se na tom kombu dalo nakroitit tolik zvuku, ze by se z toho clovek zblaznil, kdyby mel pouzivat vsechno, co se mu libi...

takze s krabkama bych to neprehanel - opravdu kupovat az budes vedet co presne chces. ja jsem k valvetronixu pouzival rata, protoze takovy zvuk se tezko na kombu udela (i na lampe), mel jsem jeste overdrive/distortion od bosse a ten se moc nechytal, radsi jsem pouzival zkresleni na kombu a boss lezel v supliku...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Wohma píše:
Farrell píše:No nevim, ale přijde mi že aby se ti zvuk líbil tak to konkrétní srovnání až tolik nepotřebuješ
Tohle je blud, asi jako kdyz clovek, co vidi jen cernobile, rika, ze mu barvy vlastne vubec nechybi a nepotrebuje je... Dokud si nezkusis neco lepsiho nazivo, tak vetsinou budes se svym zvukem v ramci moznosti spokojenej.
To není blud, to je názor.. :) Zvuk kterej se ti potenciálně líbí nemusíš slyšet přímo z aparátu - stačí si poslechnout *něco* a pak si zjistit jaká je to technika - samozřejmě za předpokladu, že nahrávka je dost kvalitní, potom se tomu zvuku můžes zkusit nějak přiblížit. Tak to taky funguje. :) Krom toho jsem nikde nepopřel že osahat si všechny aparáty a pak se rozhodovat je nejlepší. Ale tahle možnost není tak snadná a mnohdy ani reálná.
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Hlavně nekupovat Digitechy, těma si ten zvuk akorát zk*r*íš...
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

No já když si vezmu, co za "zkreslení" leze z mýho mulťáku...
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“