VOX Pathfinder 15R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Valdéz

VOX Pathfinder 15R

Příspěvek od Valdéz »

Zdravím. Chtěl bych si koupit kvalitní kombo na doma co mi nějakou tu dobu vydrží :wink: A hodně pokukuju po tomhle aparátu - http://kytary.cz/vox-pathfinder-15r/227 ... :0:Vox:1:0
Přece je to ten Pan Vox takže myslím, že by moh být velice slušný. Bohůžel jsem na něj nikde nenarazil v žádné prodejně. Jsem z Moravy a jezdit až do Prahy skoušet se mi nechce jen tak, když nevím nic přesnějšího o tom jak hraje. Nějaká skušenost ? Hlavně se skresleným kanálem a reverbem :?:
Díky Valda. :arrow:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mam desitku... ta nema reverb a tremolo a ma jen 6,5 reprak, ale zvuk by mel byt podobny...

to kombo da se rict neni v nicem extremne zajimave - chtel jsem jen ac15 "v malem provedeni" na cesty... ty komba jsou si totiz velmi podobne a kdyz jsem si objednaval u thomanna kufr, tak jsem si koupil i tohohle skrcka za 1900. cisty zvuk je pro me ucely super, je paradne "tlusty" na tak male kombo. zkresleny je ale u tohohle komba maler... nepouzitelne - ja ani pouziti zkresleneho neplanoval, vsude v recenzich jsem se docetl, ze je nepouzitelne, strkam si pred nej krabku. cisty je ale ok, navic je to krasne kombo a hlavne je lehke (4,5kg) a i pomerne hlasite na 6,5 repro.

15w s reverbem a tremolem je zajimava, ale za 3500 je podle me dost draha - radsi bych sel do ad15, ktera toho nabizi o moc vic, hlavne zkresleni je uplne nekde jinde... cena neni o tolik vyssi.
Catchab

Re: VOX Pathfinder 15R

Příspěvek od Catchab »

Ahoj,
rok si drnkám na prcka Kustom Dart 10FX (tranz.,10W,6,5´´repro).
Uteklo to nějak rychle a se spoluhráčem začínáme mít nějaké menší vystoupení a trochu bych rád nějaké dospělejší kombo, než tohle prdítko. Hlavně mi vadí (asi tím malým reprem?), že zvuk je občas hrozná "koule". Co se týče hlasitosti, tak na komorní vystoupení-např.vernisáži nebo "hospodě" využívám z tohodle 10W prcka jen 1/3-1/2 hlasitosti :!: (sám se divím, že tak málo-na desítku to celkem řve). Rád bych totiž, aby to nehrálo víc nahlas než spoluhráčova Sienna 30 (chápu, že výkonová rezerva být může, ale on to taky hodně škrtí :) ) Od víc jak 1/2 hlasitosti už zas zvuk není co býval :?
Na zkreslení mi tolik nezáleží-mám RATa, se kterým jsem naprosto spokojen.

Styl: taková pop-alternative accoustic :D Jsme jen dva... spoluhráč zpěv+elektroakustika (Siena 30)

Výbava:
kytara: Ibanez AS73
pedalboard: RAT, Small clone, Memory Boy (v budoucnu bych přidal jemný overdrive, příp právě lehký zkreslení z komba-2.kanál)

Zvuk:
Čistý zvuk-čistý :) nechemický (nerad Line 6 a jiný digitály), a zkreslení a-la U2-Coldplay, Oasis... žádný metal

No a pokukuju po Pathfinderu, který až na to "zase" malý repro :( zní ale celkem fajn (koukal jsem i na lampy AC4TV, Laney CUB, ...i tranz. Frontman 25,Kustom KG112FX... ale nevím). U těch lamp se bojím malého rozsahu hlasitosti.
Moc toho na výběr není, všechno s malým headroomem a malým reprákem nebo to už má 50W :?
Myslíte, že se s tím PF netrefím uplně mimo mísu?
Takže bych se Vás rád prosím zeptal, zda vůbec existuje možnost lepšího-dospělejšího projevu, ale v malé hlasitosti pro malé vystoupení pro tak malou polo-akustickou kapelu :)
Předem moc děkuju :wink:
jastud

Příspěvek od jastud »

S tím pathfinderem to o moc dospělejší nebude. Jaký je cenový strop?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Catchab

Příspěvek od Catchab »

Něco kolem těch Laney CUB, AC4TV... takže cca do těch 5-6tis
torchie!

Příspěvek od torchie! »

U AC4TV bych se té hlasitosti nebál, na 4W to prý docela řve, pokud potřebuješ, můžeš to snížit až na 1W nebo tak nějak.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

torchie! píše:U AC4TV bych se té hlasitosti nebál, na 4W to prý docela řve, pokud potřebuješ, můžeš to snížit až na 1W nebo tak nějak.
Na 4W to prý neřve, ale skutečně řve a má to dost headroomu (na komorní poměry), takže při nízkém volume je ten zvuk opravdu čistý.
Dá se ztlumit na 1W a 1/4W, ale pochopitelně pak ztrácí headroom a začíná kreslit při nižších hlasitostech.
Prakticky to ale znamená, že doma v paneláku hraju na 1/4W a zkreslení tahám z krabičky, protože i na ten malý výkon je to stále ještě dost hlasité a celkem čisté.

Další debatu o kombu AC4TV veďte, prosím, zde: komba-zesilovace-reproboxy/vox-ac4tv-t1 ... ox%20ac4tv
Případně obecnou debatu o výběru lamy do 6000 řešte zde: komba-zesilovace-reproboxy/lampove-komb ... 000%206000
Tady řešte jen Pathfindera, díky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“