Rozoznievanie strun...
Pravidla fóra
Rozoznievanie strun...
no neviem ako to mam inak nazvať...no takže mam taki mini problem proste ked napriklad brnkam na poslednu strunu tak sa mi rozozneju aj niektore ostatne... a robi to taki bordel...je to normalne ?
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Mam uplne stejnej problem a nevim, jak se s tim vyporadat. Tlumeni strun zkousim pravou rukou (kde mam trsatko), ale to uz delam Palm muting a vytrati se mi vetsina výšek a zkrátí sustain, coz neni uplne ono. Taky mi pokazdy rezonuje jina struna, takze ani nevim, co mam poradne tlumit a jak.Mate nejakou obecnou radu nebo odkaz na nejaky video? Dalsi vec je, jestli mi na to pomuze oddaleni snimacu od strun? Mam struny skrz telo, takze kdyz neco rezonuje, tak to rezonuje mnohem dyl nez u kamosova tremola... Dik
Struny, ktery jsou (fyzicky) nad strunou, kterou pickujete, tlumte pravou rukou (proste na ty struny prilozte ruku), struny pod tlumte prstama leve ruky. Chce to spoustu cviku, myslim, ze treba u sweep pickingu je nejtezsi se naucit hrat ciste...
vitez.7: oddaleni snimacu od strun muze pomoct, ale diky tomu budes mit i o neco slabsi signal a muze se trochu zmenit barva zvuku.
Idealni je tlumit vsechny struny, na ktery nehrajes
Vzdycky to samozrejme nejde, proto se musis naucit i presne praci s trsatkem, nicmene ve vetsine pripadu jde vyse popsanym zpusobem vytlumit zbytek strun (malikovou hranou prave ruky a napr. malickem leve)
vitez.7: oddaleni snimacu od strun muze pomoct, ale diky tomu budes mit i o neco slabsi signal a muze se trochu zmenit barva zvuku.
Idealni je tlumit vsechny struny, na ktery nehrajes
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus