K čemu je dvou a více kanálový kombo?
Pravidla fóra
K čemu je dvou a více kanálový kombo?
a nevíte co maj znamenat knoflíky Crunch a Master?
mozna se to zamkne protoze myslim ze uz je tu toho dost. dvou a vicekanalove kombo je v podstatě proto aby sis mohl nastavit jeden kanal a nezavisle druhy kanal, a pak jednim cuplikem prepinal např mezi zkreslenym a cistym zvukem. crunch je asi zkresleni a master je volume?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Je to tak ja kříká Caggan...na jednom si nastavíš třeba čistej, na druhým zkreslenej nebo na každym jinej zvuk zkrelslení (proto se hodí když maj kanály oddělený korekce)
Já bych hctěl třeba 4 kanal - Clean, Crunch, Normal a Brutal

Já bych hctěl třeba 4 kanal - Clean, Crunch, Normal a Brutal
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak existujou "4 kanály", běžně jsou 3kanály, některé aparáty jsou vybaveny navíc jumpem na solo...
Všeobecně - co kanál, to možnost jiného zvuku - zkreslení, v optimálním případě i korekce, které můžeš přepínat.
Všeobecně - co kanál, to možnost jiného zvuku - zkreslení, v optimálním případě i korekce, které můžeš přepínat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
a hodně často je možnost toho mužeš ještě nabudit efektem, mas stejny zkresleni a všechno a jen zmackneš footswitch popripade cudlik a kopne se ti tam třeba kompresor. není nad to jak to mam já
v 25 bankch 5 kanalu
jako u multiefektu D: no jo, neni nat 125 nastavenejch zvuku 
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Re: K čemu je dvou a více kanálový kombo?
používá to Laney.... Crunch je zkreslení a Master je volumenazaret píše:a nevíte co maj znamenat knoflíky Crunch a Master?
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
loool tak si to přečti ne.... přepínačem lze ovládat reverb to znamená zapnout vypnout*Twisted.Brother* píše:http://www.lidlmusic.cz/katalog/Nashville/t15r.htm
to a to a za chvíli zas tohle
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jojo Crunch a Master mám taky u Laney. Zajímalo by mě jestli to Crunch je prostě jenom pojmenování tou firmou nebo je to nějaký druh zkreslení který používají různá komba a má nějaký specifický zvuk?
HLAVNĚ bych se chtěl zeptat kde sehnat footswitch na přepínání kanálů. Musím sehnat nějaký pro komba Laney nebo přímo pro moje kombo? Nebo je to úplně jedno a footswitch koupim jakýkoliv?
HLAVNĚ bych se chtěl zeptat kde sehnat footswitch na přepínání kanálů. Musím sehnat nějaký pro komba Laney nebo přímo pro moje kombo? Nebo je to úplně jedno a footswitch koupim jakýkoliv?
Myslim že je prodávaj na guitarparku, sežeň footswitche na tu značku komba co máš...Fendre na Fendera atd,ale myslim že by v pohodě šlo i jiný značky,jack jako jack...pohybujou se okolo 500-1000moonchild píše:jojo Crunch a Master mám taky u Laney. Zajímalo by mě jestli to Crunch je prostě jenom pojmenování tou firmou nebo je to nějaký druh zkreslení který používají různá komba a má nějaký specifický zvuk?![]()
Klidně, jeden čistej kanál a zvuk udělám krabkouturbo_MaCk píše:k ničemu.... 1kanal4ever!!! vintage, old schoool...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
crunch jae také lehlé nakřáplé oldschool zkreslení... Lead je proti němu víc zkreslenej, takovej hutnější.moonchild píše:jojo Crunch a Master mám taky u Laney. Zajímalo by mě jestli to Crunch je prostě jenom pojmenování tou firmou nebo je to nějaký druh zkreslení který používají různá komba a má nějaký specifický zvuk?![]()
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
No jestli si na to věříš tak jo,ale neni footswitch jako footswitch,na kámošovo fenderu přepíná pouze skreslení a čistej(což je klasika),takže je tam dvousměrej kabel...na jinejch máš třeba i more drive atd...moonchild píše:takže kdybych si našel schéma na footswitch a vyrobil to, mělo by to být bez problemu? nedávno jsem si vyrobil vlastní zkreslení a jsem velice nadšen úsporou penězDrobák píše:ale myslim že by v pohodě šlo i jiný značky,jack jako jack...pohybujou se okolo 500-1000
stačilo by mi jenom přepínání čistej/zkreslenej. Zkoušel sem to nohou na kombu ale rozladil sem zkreslení, hlasitost..všechnoDrobák píše:No jestli si na to věříš tak jo,ale neni footswitch jako footswitch,na kámošovo fenderu přepíná pouze skreslení a čistej(což je klasika),takže je tam dvousměrej kabel...na jinejch máš třeba i more drive atd...moonchild píše:takže kdybych si našel schéma na footswitch a vyrobil to, mělo by to být bez problemu? nedávno jsem si vyrobil vlastní zkreslení a jsem velice nadšen úsporou penězDrobák píše:ale myslim že by v pohodě šlo i jiný značky,jack jako jack...pohybujou se okolo 500-1000