SLIDE - sklo nebo železo
Pravidla fóra
SLIDE - sklo nebo železo
Ahoj Lidičky,
používáte slide ze skla nebo ze železa?
zajímali by mě vaše názory, zkušenosti, výhody a nevýhody, rozdíly ve zvuku, . . .
Jakákoliv připomínka vítána.
Dík
používáte slide ze skla nebo ze železa?
zajímali by mě vaše názory, zkušenosti, výhody a nevýhody, rozdíly ve zvuku, . . .
Jakákoliv připomínka vítána.
Dík
Já to moc často nepoužívám, ale mám chromovýho Dunlopa. Od toho mužeš čekat více "plechovej" a cinkavej zvuk, sklo je takový dost "zahuhlaný" a na akustiku skoro nepoužitelný, na elektriku jsem ho nezkusil (asi bych měl
). Jinak Dunlop ještě dělá slidy z materiálu, kterýmu anglicky říká "brass", nemám zkušenost, ale mohlo by to bejt docela dobrý, doporučuju zkusit...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No obecně se dá říct, že na akustiku spíš kov na elektriku sklo ale neplatí to 100%. Respektive říkal to Rory Gallagher
.
Brass je mosaz.
Třeba toto, na to vždycky slintám jakej je to pěknej kus kovu.
http://www.thomann.de/gb/big_hearts_rob ... medium.htm
Brass je mosaz.
Třeba toto, na to vždycky slintám jakej je to pěknej kus kovu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Díky za odpovědi.Smrťokvítek píše:No obecně se dá říct, že na akustiku spíš kov na elektriku sklo ale neplatí to 100%. Respektive říkal to Rory Gallagher.
Brass je mosaz.
Třeba toto, na to vždycky slintám jakej je to pěknej kus kovu.![]()
A tenhle kousek to fakt masakr
Dá se to koupit i u nás? No podívám se.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kov. Ani ne tak kvůli zvuku, ale když mi upadne, nebo někam zapadne, zakutálí se atd..., tak se mu nic nestane. Skleněnej když upustíš na zem, tak je dost velká šance, že se rozbije.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
další mezi plechovejma dunlopama.... hraju, lisknu s ním o zem... spokojenost.... zní plechově až moc, ale lepší jak zahuhlaný
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
já mám štamprle
ale dle mě sklo zní líp, víc kulatě míň agresivně (jak komu se hodí, že)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- TakJakyhoMeZnas
Já ho nemám
ale chtěl bych skusit si s tím zahrát
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Používám oba, skleněnej (pyrex) a kovovej (chrom), na elektrice nejsou rozdíly až tak velký, ale hraju s tím na rezonátoru - to je taková ta plechová kytara na obalu Dire Straits Brothers in Arms
- tam je rozdíl větší, hlavně kvůli hmotnosti, těžší železnej dělá daleko silnější a hlavně dlouho doznívající tony na spodních strunách (mám tam 13ky struny a na ty basový to lehký sklo neudělá dostatečnej přítlak.)
Ty mosazný slidy jsou většinou až moc těžký, na malíček aspoň jak jsem zvyklej..
Chtěl bych vyzkoušet keramickej slide, mohlo by to být něco mezi.. U nás jsem ale neviděl,že by se někde prodával..
Jinak ten skleněnej je ideální na takový to negrošský delta blues jako Fred McDowell, tam se na spodních strunách moc nesliduje .
Kovovej tam, kde bude záležet na dlouhejch hlubokejch tónech.
Ty mosazný slidy jsou většinou až moc těžký, na malíček aspoň jak jsem zvyklej..
Chtěl bych vyzkoušet keramickej slide, mohlo by to být něco mezi.. U nás jsem ale neviděl,že by se někde prodával..
Jinak ten skleněnej je ideální na takový to negrošský delta blues jako Fred McDowell, tam se na spodních strunách moc nesliduje .
Kovovej tam, kde bude záležet na dlouhejch hlubokejch tónech.
I´m wheels... movin´wheels