Rozdíl mezi: 'Line Out-Line In' a 'Pre Amp Out- Power AMp In

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hongito

Rozdíl mezi: 'Line Out-Line In' a 'Pre Amp Out- Power AMp In

Příspěvek od hongito »

Nevíte náhodou někdo jaký je v tom rozdíl (jestli nějaký je) ?

No o co mi jde. Mám kombo Fender Hot Rod Deluxe a hrozně se mi líbí Talk Box od Dunlopu, ale v manuálu píšou, že se zapojuje mezi hlavu a bednu což u komba je dost obtížné :lol:
Tak mě napadlo, jestli by se to nedalo zapojit do smyčky(Pre Amp Out-Power Amp IN) nebo to dát přímo před repro (dá se odpojit), ale nevím co by to udělalo, a taky tam je krátká šnůra.

A ještě mám jeden problém. V tom manuálu taky píšou 'be sure to use a heavy duty speaker cable' - kde je koupit? A jestli je musím použít i do smyčky (Pre Amp Out-Power Amp IN)?
Dík
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak to vyzkoušej, možná to bude dobrý i v tý smyčce. Jinak to s tim kabelem-tady nahoře je téma Silový kabel a tam jsou i odkazy kde ho koupit. Normálně v e.shopech uplně v pohodě. A do smyčky silovej kabel dávat nemusíš.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Nie som si isty, ci je to tak, ale podla mna by sa to malo zapajat takto:
Z vystupu line out na kombe/hlave pichnut kabel do talk boxu. Odtial ide zvuk cez ruru do ust, odtial sa snima LEN mikrofonom do mixu/ozvucovacej aparatury.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
hongito

Příspěvek od hongito »

No ono se řekne tak to vyzkoušej, ale ono to stojí přes 5000 :(
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Zapojovat Talk box primárně určený na zapojení mezi zesík a bednu do efektový smyčky logicky nelze. Většina komb má ale i vnitřní repráky napojený přes klasickýho jacka, takže se daj buď uplně vypojit anebo se k nim dá přidat další bedna. Nevim, jak je to u tohoto komba, ale mělo by to jít tak, že ten efekt dáš mezi výstup ze zesíku a reprák. V základních specifikacích tohohle komba je navíc uvedeno, že to výstup na externí box má, takže minimálně s druhou bednou ti to pojede.
Když nevíš, můžeš se taky zeptat přímo prodejce :wink:

Tady máš rozdíly mezi funkcema tebou uvedených názvů:
LINE IN - linkový vstup do komba (MP3 přehrávač, CD přehrávač)
LINE OUT - linkový výstup - např. na nahrávací zařízení - ale neplést s výstupem do mixáku
PREAMP OUT - bývá Canon konektor pro připojení komba přímo do mixu (zvukaři to občas používaj, aby nemuseli snímat zvuk z repráku mikrofonen) nebo to může být i výstup pro další zesík či kombo
Power Amp IN - tady už hádám - musel bych to vidět na vlastní bulvy, ale pokud se budu řídit čistym překladem, tak to bude zase vstup pro nějaký externí zesík, kombo, hlavu - pokud se chce využívat kombo jenom jako reprobox.

Rozumíme?
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Preco prave "Line Out" by nemalo ist do mixu? "Preamp out" je vystup iba z predzosilovaca, vlastne obchadza koncak, takze ja by som prave tento vystup do mixu nepouzil (max. tak do powermixu).
"Power amp in" je priamy vstup do koncoveho zosilovaca, takze spolu s "preamp out" tvori efektovu smycku...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
hongito

Příspěvek od hongito »

Jo jo rozumime :)
To s tim line out in sem myslel tak, že na většině komb máš efektovou smyčku označenou Line Out +In. No a mým kombu je Preamp Out+ Power Amp In (je to vedle sebe a oboje je to na jacky). Tak sem si říkal jestli to je klasická smyčka, nebo nějaký jiný zapojení do kterýho by to třeba šlo zapojit.
hongito

Příspěvek od hongito »

Ku**a
tak to vypadá, že jestli budu chtít ten Talk box,
tak si budu muset koupit ještě jednu bednu nebo hlavu :cry:
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Jasne, ja to mam na kombe tiez tak oznacene, a na prvy pohlad ma to tiez zmiatlo :)
No a k tomu talkboxu - je to fakt take neprakticke s tym zvucenim... Najekonomickejsie riesenie je asi zaobstarat si ten "line selector" a nim si prepinat medzi normalnym zvukom gitary cez zosilovac a zvukom gitary cez talk-box+mikrofon.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

power amp in je výstup z prempu komba, když použiješ preamp komba a ten zesílíš externím koncovým zesilovačem (mám Fender Blues Deluxe, to je stejně dělaný kombo)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Braniik píše:Preco prave "Line Out" by nemalo ist do mixu?
to, co jsem napsal, jsem se dočetl z webu, ale souhlasim - já mám zažitý line-out právě jako výstupy např pro hi-fi (když je to teda cinch)
Braniik píše: "Preamp out" je vystup iba z predzosilovaca, vlastne obchadza koncak, takze ja by som prave tento vystup do mixu nepouzil (max. tak do powermixu).
S timto souhlasim, že to může být výstup na efektovou smyčku, ale uznej, že už z tvého vysvětleni, že se tim obchází koncák, to mohou zvukaři využívat místo zvučení beden mikrákem (když je to canon) - ale to mám jen z naší praxe, když někde vystupujeme, z takto označeného výstupu jde z basákovýho zesilovače canonem zvuk do mixu
Braniik píše: "Power amp in" je priamy vstup do koncoveho zosilovaca, takze spolu s "preamp out" tvori efektovu smycku...
vysvětleno výše

Celkově je to spíš o terminologii a různých pravidlech výrobců, jak označujou vstupy nebo výstupy. Asi se bavíme o tom stejném, jen to jinak označujeme. To kombo jsem neviděl, takže jen hádám, sorry...
hongito

Příspěvek od hongito »

Braniik píše:Jasne, ja to mam na kombe tiez tak oznacene, a na prvy pohlad ma to tiez zmiatlo :)
No a k tomu talkboxu - je to fakt take neprakticke s tym zvucenim... Najekonomickejsie riesenie je asi zaobstarat si ten "line selector" a nim si prepinat medzi normalnym zvukom gitary cez zosilovac a zvukom gitary cez talk-box+mikrofon.
myslíš jako buď kombo nebo čistá kytara přes Talk box?
Já bych chtěl mixovat hlas se zvukem z mýho komba.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

kennedys: ok, nase teorie su uz konzistentne :D
hongito: sorry, ja uz som sa v tom nejak zamotal.. ale mal som na mysli tu konfiguraciu z manualu (basic configuration). Z pream-out by mohol ist kabel do talkboxu a z talkboxu kabel do power-amp-in a rura k mikrofonu. Ako pisu dalej v manuali, tak pri zapnutom talkboxe ide zvuk iba do rury a do toho power-amp-in by nesiel ziaden signal. Pri vypnutom talkboxe by signal isiel do power-amp-in. A line selector tympadom netreba... asi... :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“