Rozpoznání tvrdosti strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Rozpoznání tvrdosti strun

Příspěvek od jakuma »

Dá se nějak zpětně rozpoznat tvrdost strun? Měl jsem jako původní na kytaře, ale časem popraskaly a já netuším kolikátky tam jsou. Je to levná napodobenina stratocasteru, netušíte jestli se na nové kytary dáva nějaká univerzální tvrdost nebo, jak už sem říkal, jak ji zjistit?
Adonis, Peavey 30W, Digitech RP 200
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vetsinou se tam davaji 9ky, ale kazdy vyrobce to muze mit jinak. Resenim by mohlo byt zmerit tloustku strun suplerou, ale nevim, jestli z toho pujde jednoznacne rozhodnout, jaka tloustka to je ;) Nejlepsi bude zkusit si zahrat na kytaru nejakyho znamyho, ktery tloustku svych strun vi. Hlavne by ta jeho kytara mela mit stejnou menzuru! Na to nezapomen.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

jak dlouho na ty struny hraješ?
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuma »

Na menzuru dám bacha - ikdyž ještě nevím co to je :) .... jak dlouho hraju na ty struny? ....no asi po roce odešlo e, a po dalších pár týdnech i E (což mně celkem překvapilo, ale asi dostalo zabrat)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

to si chceš jako koupit nový , stejně tvrdý jako předtim (jako celý balení)? Snad nechceš tu tlouštku vědět jenom proto aby si měnil jenom ty co ti popraskali
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Neznáte pravítka ? :)))
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuma »

no chci vědět na jakou tloušťku sem přes rok hrál , abych mohl koupit nový balení (té tloušťky, co jsem měl). Začínám a tím že si pár vteřin zabrnkám tak neopznám jestli jsou tvrdší nebo měkčí. ... pravítko znám :) ale k jaké struně se ta tloušťka stahuje? k Ečku ?
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Na strata jedině 9-10. Dle mého. Zkoušel jsem 11 ale to už je moc
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jakuma píše:no chci vědět na jakou tloušťku sem přes rok hrál , abych mohl koupit nový balení (té tloušťky, co jsem měl). Začínám a tím že si pár vteřin zabrnkám tak neopznám jestli jsou tvrdší nebo měkčí. ... pravítko znám :) ale k jaké struně se ta tloušťka stahuje? k Ečku ?
jo vztahuje se to k ečku (vysokýmu) , ale jestli ti můžu poradit , kup si devítky ,když to bude moc měkký tak desítky , nic jinýho tam asi mít nebudeš , normální struny stojej stovku , tak aspon můžeš vyzkoušet který ti sednou
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuma »

K vysokýmu e ? (tenkýmu?) tak to bych měl 0,3 mm a to se mi nezdá ...a zas tak vykousanou šupleru nemám
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ono to není v milimetrech, ale palcích... 0.009 inche krát 2,54 = 0,02286 centimetru...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jakuma píše:K vysokýmu e ? (tenkýmu?) tak to bych měl 0,3 mm a to se mi nezdá ...a zas tak vykousanou šupleru nemám
tak to tam budeš mít asi desítky (to se ale udává v palcích , tys to naměřil v milimetrech) takže 0,254 mm se břibližně rovná 0,010 palce

edit : Nero mě předběh :roll:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, pokud naměřil 0,3mm, tak to může bejt klidně i .012 (0,3048mm)... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Nero píše:No, pokud naměřil 0,3mm, tak to může bejt klidně i .012 (0,3048mm)... :wink:
to máš asi pravdu , ale nevim jak má přesný to "pravítko" , nejlepší je mikrometr , jenže ten moc lidí doma nemá. Já bych koupil nějaký struny a když to bude blbý tak natáh jiný , je hovadina řešit co tam naměřil , zas to nejsou tak velký prachy.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jj asi to budou devítky ikdyž třeba Ibanez na lubovky dává od výroby desítky. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jasný Greegu, taky bych to tak nehrotil... Prostě at koupí balík devítek, když budou měkký, koupí desítky a basta fidli...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“