Rozpoznání tvrdosti strun
Pravidla fóra
Rozpoznání tvrdosti strun
Dá se nějak zpětně rozpoznat tvrdost strun? Měl jsem jako původní na kytaře, ale časem popraskaly a já netuším kolikátky tam jsou. Je to levná napodobenina stratocasteru, netušíte jestli se na nové kytary dáva nějaká univerzální tvrdost nebo, jak už sem říkal, jak ji zjistit?
Adonis, Peavey 30W, Digitech RP 200
Vetsinou se tam davaji 9ky, ale kazdy vyrobce to muze mit jinak. Resenim by mohlo byt zmerit tloustku strun suplerou, ale nevim, jestli z toho pujde jednoznacne rozhodnout, jaka tloustka to je
Nejlepsi bude zkusit si zahrat na kytaru nejakyho znamyho, ktery tloustku svych strun vi. Hlavne by ta jeho kytara mela mit stejnou menzuru! Na to nezapomen.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
to si chceš jako koupit nový , stejně tvrdý jako předtim (jako celý balení)? Snad nechceš tu tlouštku vědět jenom proto aby si měnil jenom ty co ti popraskali
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
jo vztahuje se to k ečku (vysokýmu) , ale jestli ti můžu poradit , kup si devítky ,když to bude moc měkký tak desítky , nic jinýho tam asi mít nebudeš , normální struny stojej stovku , tak aspon můžeš vyzkoušet který ti sednoujakuma píše:no chci vědět na jakou tloušťku sem přes rok hrál , abych mohl koupit nový balení (té tloušťky, co jsem měl). Začínám a tím že si pár vteřin zabrnkám tak neopznám jestli jsou tvrdší nebo měkčí. ... pravítko známale k jaké struně se ta tloušťka stahuje? k Ečku ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
tak to tam budeš mít asi desítky (to se ale udává v palcích , tys to naměřil v milimetrech) takže 0,254 mm se břibližně rovná 0,010 palcejakuma píše:K vysokýmu e ? (tenkýmu?) tak to bych měl 0,3 mm a to se mi nezdá ...a zas tak vykousanou šupleru nemám
edit : Nero mě předběh
- Nero
- Rádce
to máš asi pravdu , ale nevim jak má přesný to "pravítko" , nejlepší je mikrometr , jenže ten moc lidí doma nemá. Já bych koupil nějaký struny a když to bude blbý tak natáh jiný , je hovadina řešit co tam naměřil , zas to nejsou tak velký prachy.Nero píše:No, pokud naměřil 0,3mm, tak to může bejt klidně i .012 (0,3048mm)...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce