pedál/multiefekt?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
white.knight

pedál/multiefekt?

Příspěvek od white.knight »

Zdravim. Začínám hrát na kytaru a chci si koupit nějakou tu krabičku zatim tak do 2000,-. Je lepší koupit si levnější multiefekt nebo třeba nějaký efektový pedál? Co doporučujete (na rock,metal) a co říkáte na DIGITECH RP 50 pro začátečníka? díky
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Re: pedál/multiefekt?

Příspěvek od Wasserman »

white.knight píše:Zdravim. Začínám hrát na kytaru a chci si koupit nějakou tu krabičku zatim tak do 2000,-. Je lepší koupit si levnější multiefekt nebo třeba nějaký efektový pedál? Co doporučujete (na rock,metal) a co říkáte na DIGITECH RP 50 pro začátečníka? díky
POkud chceš hrát zatim jen doma tak RP50 bude určitě stačit ...
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
white.knight

abych dodal zas úplně totální začátečník zase nejsem no...horší kytaru mám už asi rok něco málo sem se naučil, předtim sem hrál na akustickou. Měl sem pučenej pedál od BEHRINGER Ultra metal UM 100 ale chtěl bych něco co zní líp.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

A mas kombo? Kam si daval ten UM100?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Ono taky záleží, do jakého komba to píchneš, můj Ibanez taky na mé 10W Maršálce hraje hrozně a jinde dobře :wink:
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Jestli máš kombo, tak je RP50 vyhozený prachy. Jestli chceš zkreslení, zkus RaTa apod.
white.knight

Já mám tadytu hrůzu http://kytary.cz/stagg-sada-classic-kyt ... 50:0:0:1:0
a šetřim na novou. To kombo myslim na doma neni špatný horší je ta kytara hraje strašně. Když dám UM 100 mezi kombo a kytaru tak do docela zní, tak bych si chtěl koupit něco pro lepší zvuk než si koupim kytaru novou.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

white.knight píše:Já mám tadytu hrůzu http://kytary.cz/stagg-sada-classic-kyt ... 50:0:0:1:0
a šetřim na novou. To kombo myslim na doma neni špatný horší je ta kytara hraje strašně. Když dám UM 100 mezi kombo a kytaru tak do docela zní, tak bych si chtěl koupit něco pro lepší zvuk než si koupim kytaru novou.
Do dvou tisíc bych zvolil jackhammera ale to tu píše každyý nebo pak danelctro black coffe metal...Taky mám doma jěště stagga ale CA-10 už na něj nehraju a neznělo na něm dobře skoro nic až na metalzone tak možná zkus ten ale taky to zrovna nebylo sueper alt to tvoje je lepší než CA-10 :wink:
white.knight

a ten RP 50 je dobrej? líbí se mi na tom ten automatickej bubeník.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No ten bubenik je tam dobry, da sa nastavit hlasitost, tempo a okolo 30 patternov.. ale skreslenie na tom RP50 nie je dobre, predpokladam, ze to s nim bude horsie ako UM100 :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

white.knight píše:a ten RP 50 je dobrej? líbí se mi na tom ten automatickej bubeník.
Záleží co hledáš a jak s ním budeš umět otčit.
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

já sem si jak sem říkál pořídil tu rp80 a už ji prodávám a kupuju nějaký analog .......... :wink: ja teda takovéhle mulťáky nedoporučuju mno

edit: u někoho vítězí kvantita nad kvalitou.... u mě vítězí ta kvalita
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Marko007 píše:já sem si jak sem říkál pořídil tu rp80 a už ji prodávám a kupuju nějaký analog .......... :wink: ja teda takovéhle mulťáky nedoporučuju mno

edit: u někoho vítězí kvantita nad kvalitou.... u mě vítězí ta kvalita
tak sou i multáky s analogovým zkreslení teda jestli to chceš kvůli zkreslení...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

radši doporučuju ten RP80, ušetříš volume pedál...
jinak si jako nemůžu stěžovat, jak už po stý píšu, i to zkreslení je lepší než u levnejch digitech analogů...
jinak jako automatickýho bubeníka jsem ještě nepoužil v praxi, samý disko rytmy a jako metronom mam stejně radši ten analogovej...
Die Hard or Die Home
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

kdyby ti stacilo jen zkresleni, tak ti muzu prodat svojeho Digitecha Distortion Factory. do dvou litru by se to vlezlo. je v nem sedm modelu slavnych krabicek od jemnyho zkresleni po poradny narez. podivej se do trziste :wink:
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Df-7 ti můžu doporučit hrál sem na něm(shodou okolností u framikoina)a na death black thrash hardcore a taky na hard rock je to to nejlepší co můžeš sehnat!
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:Df-7 ti můžu doporučit hrál sem na něm(shodou okolností u framikoina)a na death black thrash hardcore a taky na hard rock je to to nejlepší co můžeš sehnat!
To bych se hádal, ale budiš, nebudu kazit business.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Tak možná seženeš ale v téhle hladině bych řekl že je to nejlepší....
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:Tak možná seženeš ale v téhle hladině bych řekl že je to nejlepší....
Na metalzone natočíš (když s tim umíš) snad všechno. Na bazaru se za dvoujku nechá sehnat a navíc je to analog...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak zase DF7 Metalzona ma modelovanyho a myslim, ze ne spatne, i kdyz zrovna tohle neni muj "cup of tea". zacatecnikovi je docela jedno, jestli hraje na analog nebo digital. spis se mu bude libit digital, protoze je tam vic moznosti.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“