Klicka pro natahovani strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Eliot
Kontaktovat uživatele:

Klicka pro natahovani strun

Příspěvek od Eliot »

Nazdar,

ku novym strunam som si u vas objednal aj
"klucku pre natahovanie strun"
http://kytary.cz/fender-klicka-pro-nata ... 20:0:0:1:0 aby sa mi nove struny po nasadeni nerozladovali. Ale skutocne nemozem prist na to, ako ju pouzit :lol:

Poradi mi niekto ? :)
severin

Příspěvek od severin »

LOL... No ta klucka v prvom rade sluzi nato aby som mohol rychlejsie vymenit struny a nemusel ladiaci kolik srovbovat rucne. Nasadis na hlavicku ladiaceho kolika tu klucku a jednoducho tocis az kym sa ti nenavinu uplne a potom jemne prstami doladis.

S rozladovanim to nema nic. Rozladovanie zavisi na tvojej ladiacej menchanike nie na tej klucke, ta je iba na navinutie struny a potom ju odlozis do suflika a konec. :)
ROCK ON :):)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

nevim jak ti to pomůže proti rozlaďování... je to kvůli rychlejšímu navíjení... prostě ji nandej na nějakej ladící kolík a toč...
EDIT: Mhm, někdo byl rychlejší.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Má, máš možnost navíjet to plynule, nesvádí to tolik ke kratšímu navíjení strun a zatímco točíš kličkou můžeš druhou rukou tu strunu napínat, aby se navíjela pod tahem...
Je to praktický a užitečný a opravdu se tím dá zlepšit kvalita navinutí strun na ladící kolíky a kvůli tomu přece vzniká nejvíc rozlaďování...

EDIT: Jak na to: Do toho otvoru v kličce vrazíš ladící kolík a točíš...
Die Hard or Die Home
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Na tý kličce máš delší páku tim pádem můžeš líp navíjet,proti rozladění ti to moc nepomůže,ale struny se líp stáhnou,takže líp drží na kolíku,pokuď jde o to rozladění,tak na to slouží zámky na kameny,což já moc neuznávám...BTW:tu kličku mam doma taky,ale nepoužívám jí.,.. :wink:
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Drobák píše:Na tý kličce máš delší páku tim pádem můžeš líp navíjet,proti rozladění ti to moc nepomůže,ale struny se líp stáhnou,takže líp drží na kolíku,pokuď jde o to rozladění,tak na to slouží zámky na kameny,což já moc neuznávám...BTW:tu kličku mam doma taky,ale nepoužívám jí.,.. :wink:
nn, zámky ti to sice zamknou, nicméně rozladění úplně nepomůžou (projevuje se změna dýlky struny vlivem vnějších faktorů, ne rozladění z toho, že nemáš ideálně navinuté struny a rveš za páku a mlátíš do toho...
Die Hard or Die Home
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Předpokládám že na basu sou ty kličky nepoužitelný:)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Alcarmo píše:Předpokládám že na basu sou ty kličky nepoužitelný:)
To nevim,ale záleží co máš za ladící knoflíky,basy většisnou maj větší knoflíky něž kejtry...ale některý fender jazz basy maj knoflíky skoro jak kejtry ne?nebo ma takový ty trojlístky?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Alcarmo píše:Předpokládám že na basu sou ty kličky nepoužitelný:)
Mám tu navíjecí kličku od Staggu (beztak skoro stejný) Myslím že na fender by to šlo použít, ael já mám ibanez a ti maj ty kolíky takový..nevím ja kto popsat :D takže se to nedá ansadit na celej ten kolík...nicméně použil jsem ho připosledním navíjení strun...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

hmm.. docela to nekdy pomuze ale nez to najdu mezi bordelem .. tak mam ty struny namotany rucne. jinak mam pro tuhle blbost peknou prezdivku - tampon :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jj to je dobrý udělátko já mám jim dunlop. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mám to stejný - dárek k total guitar co sem koupil když sem byl v anglii. Je to pěknej sh*t, ale zatím slouží (ikdyž vrže jako manželská postel v laciným motelu)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Na basu to podle mě nemá cenu, protože ta má tak tlustý struny že neni sebemenší problém to udělat ručně. Mimochodem ta moje basa má tak veliký kolíky že to tam nenarvu ani náhodou... Ale v nejhoršim bych do toho moh udělat zářez nožem a zvětšit to :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Moleek píše:Na basu to podle mě nemá cenu, protože ta má tak tlustý struny že neni sebemenší problém to udělat ručně. Mimochodem ta moje basa má tak veliký kolíky že to tam nenarvu ani náhodou... Ale v nejhoršim bych do toho moh udělat zářez nožem a zvětšit to :D
Pokdu ti to na kolíky pasne, ej ta klička příjemné zrychlení...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Párkrát jsem to použil. Uričtě je to rychlejší a pro kytaru příjemnější. Ale neposkytlo mi to takový potěšení, abych si to koupil
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

aivn86 píše:Párkrát jsem to použil. Uričtě je to rychlejší a pro kytaru příjemnější. Ale neposkytlo mi to takový potěšení, abych si to koupil
Já tio kpupil jen když kamoše potřeboval aby měl nákup nad tu smum, aby měl poštovný zdrama, jinak samostatně ybch si to asi taky nekupoval...hezká hračka, možná i užitečná, ael bez ní bych se obešel...

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“