RM snímače a jiné

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

RM snímače a jiné

Příspěvek od vikicek »

Koukal sem tak nějak na snímače a zajímalo by mě jestli třeba ty levný RM snímače budou hrát líp než ty moje IFN3 a INF4 ? Jsou fakt až podezřele laciný, přitom všude slyšim jen chválu :) .

Pak jsem se chtěl zeptat, co upřednostňujete z těch dražších snímačů ? SeymourDuncan nebo EMG? Nebo ty DiMarzio ?

Díky :wink:

P.S. Jde mi jen o humbuckery :wink:
P.S.2. Když si koupim nějaký ty nový HB, pujdou normálně rozepnout jako ty moje INF ?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

http://www.rmpickups.cz/index.html Kókni tu

Jináč si myslím že lepší budou rozhodně moje INF1 a 2 taky potřebujou prohodit :wink:

Ale nevím jak je to s tím rozepínám (čti, čti, čti) :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Srovnání INFů a RMek ti nedám, nemám tu zkušenost stejná kytara, stejnej aparát, jiné snímače. Myslím, že ale RM jsou střední cesta mezi továrním a snímačem "velké značky"...

Ad rozepínání - většina z nich jde, záleží na počtu vývodů ze snímače, ale abych řekl pravdu, nepamatuju si, že bych viděl prodávat snímč, který by nešel nainstalovat i rozpínací...

Ad co upřednostnuju - ted čekám, až mi dovezou DiMarzio Air Norton a D-Sonic... Už je mám objednány pěkně dlouho, ale prej do 14 dnů by měly být...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

myslim, ze typy a la Gibson nejdou rozpinat, ale nevim to na beton
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, pokud jsou 2cívkové a mají dostatečný počet vývodů, tak pujdou... Jde o to, čemu říkáš "alá Gibson"...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

delany podle specifikaci Gibsonu. proste budto primo Gibson nebo jejich kopie, ale to asi stejne neni zrovna skupina snimacu pro Vikicka.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je to možné, jak jsem říkal, záleží na počtu vývodů a že jsem já takový snímač neviděl, to nic neznamená...

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Rozpínací HB musí mít 4 vývody. Viděl jsem dvou žilový snímač na Bachu LP i na Fokus LP. Ty rozepínat nepůjdou. RM jsou tuším všechny k rozepínání.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

aivn86 píše:Rozpínací HB musí mít 4 vývody. Viděl jsem dvou žilový snímač na Bachu LP i na Fokus LP. Ty rozepínat nepůjdou. RM jsou tuším všechny k rozepínání.
epiphone taky nejdou... 90% snímaču co se dáváj na 2 HB kytary už ve výrobě rozepínat nejdou...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Za předpokladu že bych našetřil na tenhle snímač: http://kytary.cz/seymour-duncan-metal-h ... Duncan:3:0

Myslíte, že by se zvuková kvalita kytary hodně zvedla ? Kytara mi vyhovuje a určitě si ji dlouho nechám, takže myslim že investice by to špatná nebyla...

Pak sem se ještě chtěl zeptat na tohle http://kytary.cz/seymour-duncan-metal-h ... Duncan:4:0

Je to sada těhle snímačů , zajímá mě jesti tam jsou 2 ty stejný livewire snímače, anebo to jsou rozdílný spešl jeden pro kobylku a jeden pro krk ?

A poslední otázka, proč tahle sada je o 2 litry dražší
http://kytary.cz/seymour-duncan-sada-dv ... Duncan:4:0

Když popis je totožnej ? Dík za odpovědi :wink:

P.S. Teď mě tak napadá jestli ty snímače nejsou až moc velká vražda :) , chci hrát heavy metal, trochu thrash metal, rock a punk, tak doufam že sou na to určený :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ty tovární se dělej nerozepínací, ale ty co se daj koupit jsou (ve většině případů) snad rozepínací, ne?

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud máš aktivní nástroj tak se ti kvalita určitě zvedne.... Je to špička mezi snímači....

Předpoklad je ten, že by v krkovém a kobylkovém mohl být rozdíl(nejspíš ale naprosto zanedbatelný). Většina snímačů je tak dělaná, ale těžko říct zda je tomu tak i u aktivní snímčů.

Když jsem volal panu Machovi s dotazem jestli můžu dát snímač jeho krkovej JB snímač ke kobylce, protože jsem o něj měl zájem a sehnal jsem ho na bazaru. Tak se mi dostalo odpvědi, že klidně. Říkal mi, že tam je něco jinak, ale už si nevzpomenu co. A nebylo to nic moc důležitého.

U kytary to ale bude asi víc náchylné než u basky. Kobylkový(krkový) snímače, mívají třeba speciální vynutí na podpoření některejch frekvencí. Takže tam to bude asi poznat, že víc pasuje na stranu kam je určený.
vikicek píše:
A poslední otázka, proč tahle sada je o 2 litry dražší
http://kytary.cz/seymour-duncan-sada-dv ... Duncan:4:0

Když popis je totožnej ?
Dražší je zdřejmě proto, že je zde různej snímač ke krku a ke kobylce. U té první sady jsou asi oba stejné.
Naposledy upravil(a) aivn86 dne 7.02.2008 17:42, celkem upraveno 1 x.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Aha dík, a jak poznam jestli mam aktivní nástroj? :)

P.S. Ty snímače sou dražší jak moje kejtra, to už je asi spíš možná prodělečná investice :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

vikicek píše:Aha dík, a jak poznam jestli mam aktivní nástroj? :)

P.S. Ty snímače sou dražší jak moje kejtra, to už je asi spíš možná prodělečná investice :)
proc? kdyz si koupis novou kejtru tak si hodis tydle snimace a nebo si nechas udelat nazakazku a snimace uz budes mit tak ze kytara bude stat jeste min
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

nechápu, proč si kupovat snímače za 6000 na kytaru za 7500. Jinak... jak často hraješ na snímač u krku? Přijde mi mnohem rozumnější narvat jeden SD za 2500 ke kobyle a na krk se vybodnout. Rozhodně nepoznáš rozdíl mezi SD za 2500 a za 4000. Jedině že bys byl super sluchař a zkoušel je na stejných kytarách a aparátu hned po sobě.Navíc ty "INFy" nejsou špatný snímače.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Protože jsem teď celkem při penězích (pujdu ještě na nějaký brigády) a teď nemam lepší investice, než si koupit něco na kytaru a udělám to rád :wink: ... je to ale asi blbost, možná bude dobrý si prachy nechat a šetřit dál na nějakej velkej aparát abych se v budoucnu moh chytnout nějaký kapely. No na krkovej skoro nehraju, to je pravda :roll:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja to vidim takhle:
RM za ty penize hraji skvele, zni mi to dobre a vetsina lidi, kteri na ne hraji/hrali si mysli totez. SD a EMG je uz trochu vyssi liga, trochu mozna priplacis za znacku, ale rozdil mezi RM asi poznat bude, pokud mas slusnej aparat. Je pravda, ze alespon jeden snimac stoji za to vymenit, ja na te moji GAXce mel dlouho jen ten Custom u kobyly a hralo to s ni jak das. Ten Colorsound jsem si tam dal ciste kvuli solickum, ale beztak hraju 90% casu na oba zaraz ;)
Shrnul bych to takhle: Pokud mas malo penez, kup si alespon jeden RM snimac. Porizovaci cena je vetsinou do tisicovky a kdyz se ti nebude libit, nebude problem je strelit dal se ztratou +- 200. Pokud ses bohac, kup rovnou SD nebo EMG, ale dobre si rozmysli, co chces hrat a jakej zvuk hledas, pokud mozno si je nekam i zajdi vyzkouset (byt na jine kytare, ale charakter toho snimace z toho vyctes a pokud to nebude uplne rozdilny drevo, tak to na te tve bude znit hodne podobne), protoze koupit za 2500 SD a pak zjistit, ze se ti ten zvuk nelibi, by bylo nemile. Uz jenom proto, ze bys to nejlip prodal tak za 2K ;)
Tot muj ciste ekonomicky pohled na vec.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nechci ti radit, ale ja osobne bych si do kytary za 7t. necpal snimac za 4t. - uz proto, ze na tom voxovi nepoznas rozdil mezi sadou snimacu za 2000 a za 8000... je to dobre kombo, ale predci jen je to hybridni digitalni modulace... kdybys hral na nejakou mesu a nebo nejaky jiny drahy apec, tak by to poznat asi bylo (schvalne mluvim o higainech, protoze tyhle brutalni keramiky se asi na fender bassman moc nehodi)... ale takhle to myslim nema moc smysl. jestli mas prachy a nevis do ceho je soupnout, tak bych popremyslel o nejakem setreni na lampu do zkusebny a nebo si koupil treba sadu snimacu 2-3 tisic a nebo snimac jen kobylkovy, pokud krkovy nepouzivas.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Možná budu znít jako tvoje babička nebo tak, ale schovej si ty peníze do kasičky :). Maximálně kup rmka. Ale když teď dáš 4000 za snímače budeš toho třeba za dva měsíce litovat, protože potkáš nějakýho bubeníka a budou ti scházet prachy na lepší kombo.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dneska jsem hrál na nějakou Ibanezku vytuněnou dvěma RM Humbuckery, nevím jakými. Prve jsem se těšil, ale když jsem na ni začal hrát tak zklamání. Oba dva zněly tak nějak nevýrazně a nic moc... Oproti defaultním Cort snímačům na Cortce za 6 000 to byl šrot...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“