Dohmat - radsi ke kytarari?!
Pravidla fóra
Dohmat - radsi ke kytarari?!
Ahoj, chtel jsem trochu zvysit dohmat, pze mi drncelo basovy ecko a celkem i acko...tak jsem je obe dve jednotlive zvysil, konkretne ecko az nadoraz (kobylka tune o matic), struny se zdaji byt uz i od pohledu opravdu dost vysoko (bohuzel posuvny meritko nemam abych presne zmeril vejsku nad 12.prazcem), ale porad to sem tam jeste neprijmene zadrnci...to co leze z komba to neovlivnuje, ale vadi mi to (obcas cvicim nasucho), tim vic ze jsem mel ted pujcenu kytaru ktera nedrnci..
Co na to jeste muze mit vliv? Struny? Asi lepe to zanest kytararovi (slysel jsem ze na kytary.cz provadeji stelovani kytar zdarma v ramci te trilete zaruky - mate zkusenosti?!) nez abych s tim jako zacatecnik dlouze experimentoval, ze?!
Kohouti hnat zapichlej v hube, Epiphone LP Special II bk, Laney LX12 a spousta nadseni.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
ty vo*e mě drnčej struny skoro pořád a všude, ale nějak to neřešim, při zkreslení s jakym hraju pomalu neni poznat jestli hraju na kytaru nebo na motorovou pilu
jinak ale jestli ti to tak vadí tak skus koupit tlustší struny, já mam dost sjetej 15. pražec a devítky nejenže drnčely, ale tenký éčko na něm nehrálo vůbec, tak sem koupil jedenáctky a bylo to v poho
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
s. kocour psal, že cvičí i na sucho. Takže tvoje rada,že když tomu dáš efekt tak to stejně není slyšet mu moc nepomůže.
Pokud máš staré struny tak si kup nové. Zkontroluj si prohnutí krku a zkus si ještě pohrát s těma kamenama. A přečti si tohle je tam pár odkazů co se ti budou hodit.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865
Pokud máš staré struny tak si kup nové. Zkontroluj si prohnutí krku a zkus si ještě pohrát s těma kamenama. A přečti si tohle je tam pár odkazů co se ti budou hodit.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Struny jsou temer novy, skoro jako cela kytara (resp. stary cca 6 mesicu). Ja se hlavne bojim toho abych nekde neprovedl nejakou "nevratnou zmenu"
Na ty linky o stelovani jsem prve i koukal, tam jsem zjistil jak ze ma byt vysoko "normalni" dohmat, a ze ho mam daleko vys, az neprijemne vysoko..
To prohnuti krku bych mohl zkusit, a tlusty struny pokud to na to ma vliv taky, to este neni tak zavratna investice..
To prohnuti krku bych mohl zkusit, a tlusty struny pokud to na to ma vliv taky, to este neni tak zavratna investice..
Kohouti hnat zapichlej v hube, Epiphone LP Special II bk, Laney LX12 a spousta nadseni.
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
Boze, co jsme to psal 14 a 16?!
to melo byt 11 a 12
Jinac prosim vas co znamenaj ty pismenka v jednotlivych typu strun? LH, LT, CL, R,..?
Btw souvisi tvrdost strun se stylem co se na ne hraje? Hraju punk(rock)...
Btw souvisi tvrdost strun se stylem co se na ne hraje? Hraju punk(rock)...
Teda pánové,
to jsou rady,chudák tazatel
To:s.kocour
Pokud ti drnčej struny,tak to nevyřešíš jen tím,že koupíš silnější sadu strun.
Především by se mělo prověřit prohnutí krku,výška strun,nultý pražec a případně srovnat broušením pražce.
Moje rada zní:
1.Obrať se na kytaráře v okolí a domluv si nastavení kytary.
2.Neměň struny,vem to k němu tak jak to teď je.
3.Rozmysli si,na jaké struny budeš hrát,tady záleží na tvém stylu hry.Struny "9" nejsou rozhodně špatná volba pokuď hraješ sólově v běžném ladění,"10" se už hůře vytahují,ale za to líp znějí a "11" ber jen na akordy a na podladěnou kytaru.Je to jen všeobecná rada,jsou i kytaristi,kteří hrajou nádherný sóla na "11" i více.
Zdarec.
PS:Struny zkus měnit častěji než za půl roku
to jsou rady,chudák tazatel
To:s.kocour
Pokud ti drnčej struny,tak to nevyřešíš jen tím,že koupíš silnější sadu strun.
Především by se mělo prověřit prohnutí krku,výška strun,nultý pražec a případně srovnat broušením pražce.
Moje rada zní:
1.Obrať se na kytaráře v okolí a domluv si nastavení kytary.
2.Neměň struny,vem to k němu tak jak to teď je.
3.Rozmysli si,na jaké struny budeš hrát,tady záleží na tvém stylu hry.Struny "9" nejsou rozhodně špatná volba pokuď hraješ sólově v běžném ladění,"10" se už hůře vytahují,ale za to líp znějí a "11" ber jen na akordy a na podladěnou kytaru.Je to jen všeobecná rada,jsou i kytaristi,kteří hrajou nádherný sóla na "11" i více.
Zdarec.
PS:Struny zkus měnit častěji než za půl roku
Paul Reed Smith Swamp Ash Special
Ibanez JS1200
ENGL Ritchie Blackmore 100W
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2
Ibanez JS1200
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2
- Nero
- Rádce
No, shimodo, nevím, moc novýho si neřekl...
Nastavení kytary zvládne každej doma sám, na to netřeba kytaráře, brousit pražce je až poslední razantní řešení, po půl roce měnit struny, a obzvlášt tovární, by měl každopádně, továrky bejval klidně i .008, kde změna na tlustší určitě prospěje.
Nastavení kytary zvládne každej doma sám, na to netřeba kytaráře, brousit pražce je až poslední razantní řešení, po půl roce měnit struny, a obzvlášt tovární, by měl každopádně, továrky bejval klidně i .008, kde změna na tlustší určitě prospěje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Přečtěte si kolegové můj příspěvek znovu,
nevím kde tam čtete,že mu doporučuju,aby sám brousil pražce.
A co se týče nastavení krku,tak to zvládnout samozřejmě jde,ale pokuď nemá zkušenosti,tak bych mu to určitě nedoporučoval.Ať mu to ukáže kytarář,nerad bych četl jeho příspěvek o poškozeném krku.Ta investice do odborného komplexního nastavení se určitě vyplatí a člověk se i lecos od kytaráře přiučí.
nevím kde tam čtete,že mu doporučuju,aby sám brousil pražce.
A co se týče nastavení krku,tak to zvládnout samozřejmě jde,ale pokuď nemá zkušenosti,tak bych mu to určitě nedoporučoval.Ať mu to ukáže kytarář,nerad bych četl jeho příspěvek o poškozeném krku.Ta investice do odborného komplexního nastavení se určitě vyplatí a člověk se i lecos od kytaráře přiučí.
Paul Reed Smith Swamp Ash Special
Ibanez JS1200
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2
Ibanez JS1200
ENGL 212 VH Pro Cabinet
G-Major 2