10-ti pásm. ekvalizer MXR KFK-1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kafkinson

10-ti pásm. ekvalizer MXR KFK-1

Příspěvek od kafkinson »

Včera jsem si ho pořídil a jsem mírně rozpačitý. V zapojení kytary, ekv., zesilovač to nějak reaguje, ale hrozně to šumí.
V zapojení do efektové smyčky to naopak paradoxně k recenzím moc nereaguje a spíš to ukrutně žere signál. Mám hlavu JCM 2000 TSL 100 a 2x12 box. Kytara je elektricky v pořádku, bez ekv. nešumí a signál z ní je v pohodě.
Efektové smyčky mám dvě, master, která je pro všechny tři kanály a pak zvlášť pro clean a pro crunch a lead. Ve všech se to chová stejně. Nemáte s tímto ekvalizérem prosím někdo zkušenost? Nebyl zrovna levný a čekal jsem na něj tři měsíce, takže docela těžké zklamání z toho, co předvádí...Díky za info
Jackson Soloist, akustická kytara Furch, hlava Genz Benz El Diablo 100W, box - Marshall 1960B s V30, Kombo Hughes and Kettner WARP 212, krabky - Boss DD3, Lehle Little Dual AB box
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

je to sh*t. mel jsem sedmi pásmový a to samé... po počátečním nadšení jsem zjistil, že to šumí jako prase

jinak me napadlo, ze by to mohlo byt zdrojem ten šum. tak jsem na to vyzkousel 3 ruzne zdroje. bohuzel sum porad stejny... na baterku jsem ho nezkousel - ono odsroubovat 4 sroubky kvuli baterce se mi nechtelo :)

do týdne ho měli zpátky.

ne vzdy platí "made in usa=kvalita"
kafkinson

Příspěvek od kafkinson »

Tenhle ani na baterii není. Má to zdroj 18V. Já to jdu ještě zkusit do hudebních nástrojů na úplně jinou kytaru i aparát, abych vyloučil chybu na mých věcech a kdyžtak to půjde zpátky. Do 14 dnů to ostatně můžu zase vrátit.
Jackson Soloist, akustická kytara Furch, hlava Genz Benz El Diablo 100W, box - Marshall 1960B s V30, Kombo Hughes and Kettner WARP 212, krabky - Boss DD3, Lehle Little Dual AB box
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a na co ten eq? potrebujes vypichnout nejakou frekvenci?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jakej používáš zdroj?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

V efektový smyčce by to mělo bej t vpohodě, dycky je to tam výraznější než před aparátem, i když Muzikus tvrdí opak teda, ale z mý zkušenosti....

Kterej si používal výstup? Jak máš nastavenou citlivost smyčky atd.... fakt asi někde bude chyba v zapojení ten EQ je dost dobrej, zkoušel jsem ho nedávno na Rectifieru...

Napájení by mělo bejt taky možný pomocí dvou V baterií, jako třeba u jejich Chorusu....
Používám jen nick "Swamp"
kafkinson

Příspěvek od kafkinson »

Tak nakonec jsem pit..ec já , protože jsem to měl špatně zapojené. Ve smyčce jsem to omylem dal in-return a out-send a pak to sice hrálo, ale blbě. Po dobrém zapojení in-send a out-return to bylo překvapení na druhou. Moje hlava je dost středová a měla i na lead kanále takový hardrock zvuk. Zkoušel jsem různé jiné distorze a spíš to bylo o ekvalizaci. Potřeboval jsem trochu víc potlačit středy, protě něčím vytvořit "véčko" a takový těžký metalový zvuk, což se povedlo.
Málem jsem včera ohluchl, jak jsem to pořád dokola zkoušel při různých hlasitotech. Takže maximální spokojenost. Už jen lepší kytaru a bednu:-)...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

bych řekl... já cosem potkal MXR tak max spokojenost. Booster mi např šumí ale jen s mím blbým zdrojem, s baterkou je to vpohodě....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to jsem asi jediny kdo ma s mxr zkusenost blbou...

jak rikam, vyzkousel jsem 3 zdroje a furt to sumelo jak krava.. mel jsem to ale zapojene pred kombem, pac efektovou smycku jaksi nevlastnim.. a tam me to teda bohuzel sumelo.. coz ja velmi nerad.
kafkinson

Příspěvek od kafkinson »

Ono to mírně šumí i ve smyčce, aspoň mě, ale vzhledem k tomu, že hraju rachot, tak mi to moc nevadí. Asi taky záleží, jestli je v síti opravdu 220 V a ne míň...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“