Krabka na jemné zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Lupino

Krabka na jemné zkreslení

Příspěvek od Lupino »

Mám dvoukanál lampové kombo a používám čistý a silně zkreslený signál.
Potřeboval bych ale ještě jemnější zkreslení - něco ve stylo anglických kytarovek.Dík.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Krabka na jemné zkreslení

Příspěvek od Joey »

Lupino píše:Mám dvoukanál lampové kombo a používám čistý a silně zkreslený signál.
Potřeboval bych ale ještě jemnější zkreslení - něco ve stylo anglických kytarovek.Dík.
něco ve stylo anglických kytarovek. - RAT nebo Big Muff na jeden z nich hráli Blur ale teď si nejsem jisté kerej to byl :roll:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Krabka na jemné zkreslení

Příspěvek od rotten77 »

Lupino píše:Mám dvoukanál lampové kombo a používám čistý a silně zkreslený signál.
Já bych to asi udělal naopak - na kombu bych používal čistý a jemně, na silný zkreslení bych koupil krabku, třeba IBANEZ - Tube Screamer

//EDIT: ještě napiš, co máš za kombo. Já mám třeba Engl 2-kanál, ale ten druhej kanál se dá přepínat crunch/lead - takže tímhle je to vyřešeno. Možná to tvoje kombo umí taky a stačilo by jenom koupit jinej footswitch

//EDIT2: Jinak na to jemný zkreslení by se možná hodil BOSS Blues Driver, nebo [urlhttp://kytary.cz/boss-overdrive-od-3/2369/?SE5232:0:Boss:1:0]BOSS OD[/url] (když se nastaví málo Drive)
Lupino

Lupino

Příspěvek od Lupino »

Mám Peavey Classic 50.Je tam jen clean/lead.Používám většinou silné zkreslení a to na kombu mi vyhovuje - ale taky varianta...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

RAT je post punk,HC-indie sound..... ne nakřápnej ale ulítlej zvuk... ikdyž má nekončné využití je vytvořen spíš na dělaní noise..... MUFF j fuzz to už by se kolegovy asi nelíbilo vůbec, páč je to ještě větší noise.

ten ubecreamer by byl asi nej.... k aparátu jako je classick by to bylo důstojný nakopnutí. Ideál by bylo to vyhulit tak aby to chcuncovalo samo při attacku, ale to by ti pukla hlava.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

RAT je moc silnej,distortion, ne overdrive.
Jinak vesměs bych doporučil to samý jako Rotten.
Lupino

Příspěvek od Lupino »

Dík za rady.Ten Ibanez Tube Screamer zní dobře.Určitě ho vyzkouším.Co takhle lampový od Voxe - máte někdo zkušenost?

http://kytary.cz/kytarove-efekty/efekto ... :0:Vox:0:0
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Lampove kreslitka musi byt troske na urovni :lol:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Lupino píše:Dík za rady.Ten Ibanez Tube Screamer zní dobře.Určitě ho vyzkouším.Co takhle lampový od Voxe - máte někdo zkušenost?

http://kytary.cz/kytarove-efekty/efekto ... :0:Vox:0:0
ja slyšel, že nic moc...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

někdo to tu měl a docela si to chválil, ale bylo to už před nějakou dobou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak o tech Voxech jsem jenom cetl, ale byly to dost rozdilny nazory, jednou super, podruhe pruser.
EDIT: nozaki ma jeden ten Vox. pak se jeste podivej po Smrckovi. ten dela zajimavy efekty, mezi kterymi bys mohl najit to, co hledas.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

framikoin píše:...pak se jeste podivej po Smrckovi...
Jo, na Smrčku jsem zapoměl.
Třeba 808 http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... ypass-808/, ta stojí 3.300,- , většina krabiček (i true bypass) kazí signál, i kyž jsou vypnuté, tyhle (od Smrčku) ale ne... aspoň to tam tak píše :-)

//EDIT: Možná bys využil i OVERDRIVE STATION III TB:
http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... on-iii-tb/
Ten stojí 3.700 i s adaptérem
noc33

Příspěvek od noc33 »

No mě jen dráždí myšlenka-kupuji efekt proto, aby byl vypnutej? To, že kazí signál je spíš reklama, viz PMT a rozhovor s nima v muzikusu.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

noc33 píše:...kupuji efekt proto, aby byl vypnutej?...
Nebude vypnutej pořád, ale jenom tehdy, když bude chtít hrát třeba čistej...
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

týjo ten smrčák overdrive station asi bude v poho . Nemáte ho někdo ?, nebo jestli na to nejsou nějaký ukázky ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Měl bych jeden dotaz, je trochu OT...
Někde jsem slyšel, že pokud mám na kombu zapnuto zkreslení a přidám před to nějakej OD/Dist. pedál, kazí se lampy... Co je na tom pravdy?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

noc33 píše:No mě jen dráždí myšlenka-kupuji efekt proto, aby byl vypnutej? To, že kazí signál je spíš reklama, viz PMT a rozhovor s nima v muzikusu.
možná hraješ silnou psycho muziku, kde máš scelej pedal board furt zaplej, ale pochop že někdo by rád aby to hrálo i bez efektu. Ono ve chcíli kkdyž vypneš chorus abys zahrál akord, a leze ti z toho jen úrivek té věci čemu se říká zvuk, si pomyslíš:"ta **** **** mi **** **** **** **** ***** ******* ****"

2rotten77: v jaký souvilslosti a kde jsi to vzal? On se docela změní význam ěty, kterou si vytrhl z kontextu, tak upřesní kde a v jaký souvislosti si to viděl uvedený.....
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tak si takovej efekt postav! ted sme s bratrem postavili nas prvni efektik, je to podle nakyho schematu tady z odkazu - ma jemnoucke zkresleni.. zadny brum, vypada pekne uz se tesim az to prubnu dnes ve zkusebne :)
Lupino

Příspěvek od Lupino »

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Lupino píše:Máte někdo zkušenost s tímto?: http://www.guitarcenter.com/TC-Electron ... 1124658.gc
no myslim ze je to tak nezname, ze to nebude znat nikdo... na harmony central to ma jen jednu recenzi, kde to obdrzelo nevalne hodnoceni... za ty penize jdou poresit uplne jine pedaly, urcite klasictejsi, mnoha lety proverene a pritom ani ne u nas "provarene"...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“