Hra na baskytaru
Pravidla fóra
Hra na baskytaru
Jaký je rozdíl mezi hrou na baskytaru a na kytaru ??? Je to podobné jako hra na kytaru se 4 strunami ???
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Myslím že po projítí toho topicu na který dal odkaz Pepe (moderátoři děkují za pomoc) dojdeš k nějakému rozumnému závěru ohledně rozdílů...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Re: Hra na baskytaru
tak na kytaru je to vpodstate uplne jiny na kytare hrajes vetsinou akordy a na base vybrnkavani a takovy spesl sola rozumisMarda píše:Jaký je rozdíl mezi hrou na baskytaru a na kytaru ??? Je to podobné jako hra na kytaru se 4 strunami ???
lol ted to Zacky rozsekl
Udelal bych hranici pro vstup na forum 16 let.
Udelal bych hranici pro vstup na forum 16 let.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Cožeeee?! Sem si to musel přečíst třikrát jestli náhodou nemám halucinace:D Jestli těma spešl sólama myslíš slap tak to potěš pánbůh, jestli ne tak je to ale naprosto mimo (to ono vlastně i s tím slapem:)).ZackV píše:tak na kytaru je to vpodstate uplne jiny na kytare hrajes vetsinou akordy a na base vybrnkavani a takovy spesl sola rozumisMarda píše:Jaký je rozdíl mezi hrou na baskytaru a na kytaru ??? Je to podobné jako hra na kytaru se 4 strunami ???
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Nezlob se na mě ale basovku jako sólový nástroj používá skutečně jenom pár lidí (myslím v rámci veškeré hudby kde je basovka používaná:)). Osobně s nima sympatizuju a líbí se mi to, ale nebral bych to jako definici baskytary jelikož to je skutečně celkem výjmečná věc.*Twisted.Brother* píše:coze ? To ja snim souhlasim na basu sou masakrozni sola!
PS: Pro případ že to byla ironie tak sorry, ale na tónu hlasu jsem to fak nepoznal:)
Basa se ovšem řadí do solových nástrojůAlcarmo píše:Nezlob se na mě ale basovku jako sólový nástroj používá skutečně jenom pár lidí (myslím v rámci veškeré hudby kde je basovka používaná:)). Osobně s nima sympatizuju a líbí se mi to, ale nebral bych to jako definici baskytary jelikož to je skutečně celkem výjmečná věc.*Twisted.Brother* píše:coze ? To ja snim souhlasim na basu sou masakrozni sola!
PS: Pro případ že to byla ironie tak sorry, ale na tónu hlasu jsem to fak nepoznal:)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
no ty si debil hej nevim jak vi ale na basu se davaji spesl sola mame skupinu a jinak klasickou notu hraju co nejmin hlavne vybrnkavani asola si davam a to me baviAlcarmo píše:Cožeeee?! Sem si to musel přečíst třikrát jestli náhodou nemám halucinace:D Jestli těma spešl sólama myslíš slap tak to potěš pánbůh, jestli ne tak je to ale naprosto mimo (to ono vlastně i s tím slapem:)).ZackV píše:tak na kytaru je to vpodstate uplne jiny na kytare hrajes vetsinou akordy a na base vybrnkavani a takovy spesl sola rozumisMarda píše:Jaký je rozdíl mezi hrou na baskytaru a na kytaru ??? Je to podobné jako hra na kytaru se 4 strunami ???
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Ok, uznávám že moje reakce byla trošku neuvážená a přehnaná. Ale za svým názorem si stojím. Co se vybrnkávání na basu týče tak úplné sólo jako pro kytaru je podle mě blbost. Spíš takové basové vsuvky kdy basa hraje nějakou poutavou melodii a vše ostatní ztichne, ale sólo v pravém slova smyslu ne. Výjimkou jsou žánry které se ubírají spíše funkovým směrem ale ani tam mi to vybrnkávání nesedí, spíš tapink nebo slap. Co se samostatného basového sóla týče tak to uznávám. Mimochodem, vy se píše s YZackV píše:no ty si debil hej nevim jak vi ale na basu se davaji spesl sola mame skupinu a jinak klasickou notu hraju co nejmin hlavne vybrnkavani asola si davam a to me baviAlcarmo píše:Cožeeee?! Sem si to musel přečíst třikrát jestli náhodou nemám halucinace:D Jestli těma spešl sólama myslíš slap tak to potěš pánbůh, jestli ne tak je to ale naprosto mimo (to ono vlastně i s tím slapem:)).ZackV píše: tak na kytaru je to vpodstate uplne jiny na kytare hrajes vetsinou akordy a na base vybrnkavani a takovy spesl sola rozumis
Kiwi - upraven počet citací
hele ZackV šteří s těma silnejma slovama. Bych chtěl slyšet tu tvojí super sólovou basu ve vaší kapele. Basa je v každým žánru dost odlišná. Co je podle tebe klasická nota by mě taky zajímalo... Znáš to přísloví? Nad nikym se nepovyšuj, před nikym se neponižuj??? jo a nauč se pravopisZackV píše:no ty si debil hej nevim jak vi ale na basu se davaji spesl sola mame skupinu a jinak klasickou notu hraju co nejmin hlavne vybrnkavani asola si davam a to me baviAlcarmo píše:Cožeeee?! Sem si to musel přečíst třikrát jestli náhodou nemám halucinace:D Jestli těma spešl sólama myslíš slap tak to potěš pánbůh, jestli ne tak je to ale naprosto mimo (to ono vlastně i s tím slapem:)).ZackV píše: tak na kytaru je to vpodstate uplne jiny na kytare hrajes vetsinou akordy a na base vybrnkavani a takovy spesl sola rozumis
Kiwi - upraven počet citací
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Mno já nevim no, jako teoreticky asi jo..Cliff píše:kiwi: basa je doprovodný nástroj![]()
Já sjem jen tlumočil co jsem se o takové teorii dozvěděl ve svých začátcích, kdy mě to ještě pálilo...ted už ne.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Basa hraje rytmiku a harmonickou základnu spolu s bicími, proto by se basa měla držet hlavně bicích, až pak kytar. Jako máš různý rytmy na bicí, tak máš různý figury na basu. Když bicí hrajou přechod, basa ho hraje taky. Baskytara jako sólový nástroj má své neopakovatelné kouzlo, samotná baskytara se mi tedy poslouchá mnohem lépe než samotná elektrika. 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71