CRATE V 50-112 X CRATE FW 120
Pravidla fóra
CRATE V 50-112 X CRATE FW 120
Zdravim .. ktere z techto komb myslite ze bude lepsi pro lehce pokrocileho hrace (kombo potrebuji i do zkusebny a popr. na konciky) a ktere bude lepsi spise na tvrdsi hudbu (metalcore, hardcore) ale aby to melo i peknej cistej pro pripadny pohodovky.
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 20-479.php
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 12-487.php
Diky moc a zdar
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 20-479.php
http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... 12-487.php
Diky moc a zdar
Stoprocentně ta celolampa. Ten trazistor nehraje špatně, ale proti lampě nemá šanci.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
dávej bacha ať se s ní moc nemlátí, to zaprvé.
zadruhé před hraním nechávej lampy nažhavit (záleží, řeknemě 5-10 minut), prodloužíš si jejich životnost. o žhavení jsme tu už diskutovali, zkus použít funkci fóra "hledej", bezpochyby ti to najde informace, jaké potřebuješ
zadruhé před hraním nechávej lampy nažhavit (záleží, řeknemě 5-10 minut), prodloužíš si jejich životnost. o žhavení jsme tu už diskutovali, zkus použít funkci fóra "hledej", bezpochyby ti to najde informace, jaké potřebuješ
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Podle mě je lepší ta tranďáková FW120
Za 8 bude podle mě vymakanější tranďák, než za 8 lampy... A prostě tyhle tranďákové hodněwattovky jsou pro mě symbolem pořádného řevu, to kombo má dvě repra zatímco to lampové jen jedno ne? Já nejsem tak zaujatý na ty vaše lampy a proto, pro tyhle klady bych bral FW120, které jakmile bude v Ostravě tak na něj běžím mrknout a možná nejen to... 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ty jseš můj člověkDemilich píše:Podle mě je lepší ta tranďáková FW120Za 8 bude podle mě vymakanější tranďák, než za 8 lampy... A prostě tyhle tranďákové hodněwattovky jsou pro mě symbolem pořádného řevu, to kombo má dvě repra zatímco to lampové jen jedno ne? Já nejsem tak zaujatý na ty vaše lampy a proto, pro tyhle klady bych bral FW120, které jakmile bude v Ostravě tak na něj běžím mrknout a možná nejen to...
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych to takhle - I levná lampa nakope svojí dynamikou zadek každýmu tranďáku.Já mam českou lampu Hocke z druhý ruky a je to parádní apec.Sem rád že nemam tranda 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Někomu se i tak líbí zvuk tranďáku než lampy.. Zní to divně, ale je to tak. Já také patřím do této menšinyr0nn!e píše:Demilich píše:Podle mě je lepší ta tranďáková FW120Za 8 bude podle mě vymakanější tranďák, než za 8 lampy... A prostě tyhle tranďákové hodněwattovky jsou pro mě symbolem pořádného řevu, to kombo má dvě repra zatímco to lampové jen jedno ne? Já nejsem tak zaujatý na ty vaše lampy a proto, pro tyhle klady bych bral FW120, které jakmile bude v Ostravě tak na něj běžím mrknout a možná nejen to...
HEJ HEJ.... zní to docela logicky.... ale co když nechce řev ale lepší zvuk? Tak to lampa bude asi malinko jinde nee?
Jo sami, jsme menšina, asi založíme ghéto
jako já na lampu nehrál. Slyšel jsem ji zato ale hodněkrát a prostě v tom nevidím takové terno. Navíc na to peníze nemám. Nebo vlastně mám, ale dát 15 klacků třeba jen za hlavu nebo tak, když za ty prachy můžu mít hodně dobře hrající tranďákové kombo a ještě třeba kejtru za 8 je o něčem jiném !! Prostě ten zvuk tak neřeším, i na tranďáku se dá udělat šílený zvuk + teď mě tak napadlo jak jsem byl v ostravě na kornech, nebo ve Stounu ve f-m, když někdo hraje koncert nebo něco a má mega aparaturu, tak ten zvuk lamp a tranďáku nepoznáte. Aji korni, aji v blbém stounu, když to ohulí, tak je to takový bordel, že to poznat není a jde jenom o hlasitost !! Ave
Je mi jasné, že řeknete, že jsem zvukový ignorant, ale tohle je můj názor podpořený tím, co jsem slyšel a viděl
Je mi jasné, že řeknete, že jsem zvukový ignorant, ale tohle je můj názor podpořený tím, co jsem slyšel a viděl
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Demilich - stupidnější názor se na tomhle foru už snad ani nedá najít, pominu-li EmoBoye a jeho Emokytaru do dvou tisíc....
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Prostě beru lampy jako záležitost profíků, kteří na to mají (a tím myslím už drahé aparáty). S trandem ti odpadají problémy jako je žhavení lamp, přelampování, dávání si celkově bacha na kombo, výběr krabek k tomu, abys náhodou o ten svůj zvuk lamp nepřišel. Myslím, že kdybys na jeviště přišel s tou levnou lampovou sestavou (která je stejně minimálně dvakrát dražší) a třeba Sami s tím svojim peklem, tak bys možná litoval těch peněz, protože on by dal daleko větší sodu s tím
Prostě více řevu (kvalitního) za fajn peníze mínus problémy 
Byl jsi na kornech? Byl jsi ve stounu? Slyšels to? NE ?! Tak ti řeknu, že takovej zvuk vyčaruju z komba do 10 000 Kč. Mysli si, co chcešMaples píše:Demilich - stupidnější názor se na tomhle foru už snad ani nedá najít, pominu-li EmoBoye a jeho Emokytaru do dvou tisíc....
EDIT: aspoň bys, kdyžuž teda jsem takový hlupák, mohl uvést proč
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
oh můj bože, na tohle se nedá už říct nic jiného, než DEMENCE
párkrát jsem na lampy hrál, přestože doma je nemám (rád bych) a je to oproti tranďáku sakra rozdíl. nezapomínej na to, že to není jen o tom, co sliší nějaká parta vyhulenců v publiku ale taky o tom, c oslyšíš ty, jak to reaguje na TVOU hru.
vymlouvat se na to, že ti odadají problémy se žhavením - to je lenost.
výběr krabek? no, pokud víš co je kvalita, vybíráš si krabky i před tranďák (sám taky neberu před regenta všelijaké svinstvo ale věci, kterým věřím)
ano, může se ti tranďák líbit více, než lampa, to je tvoje věc. nikdo tui to nebere. ale když jsi na žádnou nehrál a srovnáváš jen podle toho, cos slyšel ve stounu a na kornech, tak ti tu většina sborem podle mě řekne ať z nikoho neděláš vola
párkrát jsem na lampy hrál, přestože doma je nemám (rád bych) a je to oproti tranďáku sakra rozdíl. nezapomínej na to, že to není jen o tom, co sliší nějaká parta vyhulenců v publiku ale taky o tom, c oslyšíš ty, jak to reaguje na TVOU hru.
vymlouvat se na to, že ti odadají problémy se žhavením - to je lenost.
výběr krabek? no, pokud víš co je kvalita, vybíráš si krabky i před tranďák (sám taky neberu před regenta všelijaké svinstvo ale věci, kterým věřím)
ano, může se ti tranďák líbit více, než lampa, to je tvoje věc. nikdo tui to nebere. ale když jsi na žádnou nehrál a srovnáváš jen podle toho, cos slyšel ve stounu a na kornech, tak ti tu většina sborem podle mě řekne ať z nikoho neděláš vola
Hele proč do mě všichni tak hrotíte? Uráží vás snad můj názor, o co vám jde? Já tady neshazuju lampy! Říkám, že je obdivuju. Jediné o co se snažím, je zastat se tranďáku a vyzdvihnout pár výhod, nikdo vám nic nebere tyjo! Ty korny atd jsem zmiňoval jen proto, že maj dražší aparaturu než my tady dohromady a na koncertě prostě ten zvuk BYL ZCELA OBYČEJNÝ bordel. Člověk aby se tady styděl postnout názor jiný, než má většina
Sorry !!!
PS: Nevím co jsi chtěl těma vyhulencema říct, nebudu to rozebírat, příště si to můžeš nechat pls?
PS: Nevím co jsi chtěl těma vyhulencema říct, nebudu to rozebírat, příště si to můžeš nechat pls?
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
snad jen jedno. nikdo naprosto nezavrhuje trandaky (aspon ja ne), protoze i profici je nekdy pouzivaji, ale povetsinou kvuli tomu, ze potrebuji jiny zvuk nez je lampovy sound. jenze pro vetsinou kytaristu je proste celolampovy aparat to, co potrebuji.
EDIT: Korni nejsou jedina kapela sveta a jejich Mesiny (myslim, ze je maji) nejsou jediny aparaty
EDIT: Korni nejsou jedina kapela sveta a jejich Mesiny (myslim, ze je maji) nejsou jediny aparaty
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
řekněme že sem přijde mladý kluk co s kytarou nemá moc zkušenosti a chytne se tě. protože uvidí tvůj názor a rozhodne se ti věřit, rozhodne se že lampy bude považovat za něco obyčejného a bude zbytečně šetřit a kupovat drahé tranďáky, když by mohl mítr přitom nějakou slušně hrající lampu.
PS: s těma vyhulencema - mohl jsem napsat "parta lidí". neudělal jsem to, chtěl jsem aby můj text nebyl tak bleděmodrý. bývaly oby kdy jsem měl za koníčka psaní povídek apodobných věcí a občas se rozhodnu text obohatit o něco co člověka zaujme, klidně ať je to extrém. mimochodem - na posledním koncertě kde jsem byl se hodně hulilo. ano, nezastírám že jsem taky potáhl, takže no offense proti huličům
PS: s těma vyhulencema - mohl jsem napsat "parta lidí". neudělal jsem to, chtěl jsem aby můj text nebyl tak bleděmodrý. bývaly oby kdy jsem měl za koníčka psaní povídek apodobných věcí a občas se rozhodnu text obohatit o něco co člověka zaujme, klidně ať je to extrém. mimochodem - na posledním koncertě kde jsem byl se hodně hulilo. ano, nezastírám že jsem taky potáhl, takže no offense proti huličům
Ok beru. Pokud by se mladej kluk chytl názoru, který si napsal, tak je to jeho mínus, protože jak říkám asi poněkolikráté, lampy obdivuju a jsou super. Jediné, co se snažím tady vyzdvihnout, je finanční stránky věci a to, že když si koupíš fajn lampové kombo s jedním repráčkem a budeš potřebovat něco ozvučit, tak to dáš na max a jaký to pak bude mít zvuk oproti tranďákové hlavě s boxem se třeba dejmetomu dvěma reprama a dobře vyštelovaným zvukem? To je vše.. Já bych taky lampu chtělDark Axel píše:řekněme že sem přijde mladý kluk co s kytarou nemá moc zkušenosti a chytne se tě. protože uvidí tvůj názor a rozhodne se ti věřit, rozhodne se že lampy bude považovat za něco obyčejného a bude zbytečně šetřit a kupovat drahé tranďáky, když by mohl mítr přitom nějakou slušně hrající lampu.
Jo korni