Fender crafted in Japan

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Fender crafted in Japan

Příspěvek od turbo_MaCk »

Jaký je rozdíl mezi sérí crafted in japan a made in japan??? Přemýšlím o bazarovým telátku (reissue american modelů prý kolem 70. (71?)). Majitel tvrdí, že předchozáí majitel mu říkal že je to olše (prý i podle váhy). Jakou by měla ta kytara asi cenu (je 3. majitel minimálně, dosti hraná).

kdyby to někomu pomohlo: Serial Number O 008848
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Your guitar was made at the
Fuji-gen Plant (for Fender Japan), Japan
in the Year(s): 1997 - 2000
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Kamahl píše:Your guitar was made at the
seriál number decoder:
Your guitar was made at the

jo teď sem to sem chtěl vložit.. něco podrobnějšího o výrobě?

ještě sem anšel toto:
Krk a hlavice - US Fender kytary mají sériové číslo buď na přední nebo zadní straně hlavice, a stejně tak nápis Made in USA. Japonské kytary 80.let mají nápis Made in Japan a sériové číslo na přední straně hlavice, jap. kytary první poloviny 90.let mají nápis Made in Japan a sériové číslo na spodní straně krku poblíž těla, u novějších nástrojů je na stejném místě nápis Crafted in Japan.
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 11.03.2008 16:30, celkem upraveno 1 x.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

turbo_MaCk píše:něco podrobnějšího o výrobě?
Hledám, ale ani ťuk...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a kolik az to chce? a ten stav nam nejak pribliz. japonske telata jsou na tom vetsinou hodne dobre.

cislo by melo byt na krku v miste kde se krk poji k telu. mezi crafted a made in neni podle me zadny rozdil...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

http://www.hudebnibazar.cz/foto.php?ID=310370

chce za to 15.5K, ale já bych to zkusil srazit, páč z ebay je jeden japonec v přepočtu asi za 8 000!!! Taky je tu na bazaru japonskej strat za 15 a myslím, že straty maj obecně větší cenu.

Co se našel tak je to vpodstatě jen jiný označení made in japan. Používá se od toho 97, ale prý to šlo s kvalitou lehce dolů proti 80tejm.

BTW hodlám to kuppvat s tím, že to už bude kajtra "nafurt".
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

turbo_MaCk píše:http://www.hudebnibazar.cz/foto.php?ID=310370

chce za to 15.5K, ale já bych to zkusil srazit, páč z ebay je jeden japonec v přepočtu asi za 8 000!!! Taky je tu na bazaru japonskej strat za 15 a myslím, že straty maj obecně větší cenu.

Co se našel tak je to vpodstatě jen jiný označení made in japan. Používá se od toho 97, ale prý to šlo s kvalitou lehce dolů proti 80tejm.

toho japonce z ebay za v prepoctu 8t. bych chtel videt ... posli odkaz :) pocital jsi do toho dopravu a clo 25% ?

jinak si myslim, ze v posledni dobe jsou telata docela v kurzu a straty zacinaji ustupovat... a ze je telacko lepe prodejne a za vic penez nez stejny strat.

ja si jedno tele obednal po dilech z ebay :) ted mi musi vse dojit a musim to dat dokupy :)

krk mexiko stand. (ale fakt krasny - tak hezky jsem jeste nevidel nazivo ani na ameru, vybiral jsem ho dva mesice ze vsech aukci u trech prodejcu dilu na fender)

telo mexiko stand. černé

snimace vintage noiseless (stand. na tele deluxe usa a custom shop)

mechaniky schaller (usa a custom shop)

cerny petidirovy jednovrstvy pickguard z telete 52, potaky fender, prepinac deluxe, kapacitator orange drop, neckplate F logo vintage...

kobyla je zakladni stand. mexiko, nulty prazec zaklad - casem chci vymenit kameny a nultak za graphtech...

cena cca 11t. Kc :) vsechny casti jsou uplne nove...

sezente mi podobnou kytaru tady za ty penize... :)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

turbo_MaCk píše:http://www.hudebnibazar.cz/foto.php?ID=310370

Taky sem na něj koukal.... Jako bral bych ho hned, mám narozky, peníze by byly... ale já musim pořešit debilní zpěv do zkušebny takže telátko nejdřív na vaánoce, nebo po prázdninách... achjo. Uvažuju o tom že leavnu kapelu, a budu si doma jamovat na voxe a tele:))
EDIT: Doufám že ho získáš, hlavně ale na něj nemaluj temperama, prosím:)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

http://cgi.ebay.de/Fender-62-RI-Telecas ... p1638.m122

je to USA a ještě to asi poleze

tu sou další z německa:
http://cgi.ebay.de/Fender-Stratocaster- ... dZViewItem
http://cgi.ebay.de/Fender-Telecaster-vo ... dZViewItem

jak vidíš, doprava tam není.
Strata bych aji bral, zvukově je sexy a já tremolo používám, ale ta má ibanez je prakticky strat, tak chci něco jinčího.

To tele temperovat nebudu, ale dám si na to nálepku rolling stones (prostě tele).

BTW: díky za zájem, sem čekal, že to tu bude týden sledovat a pak to vdám kvůli nezájmu :lol:
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 11.03.2008 19:11, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ragnar píše:budu si doma jamovat na voxe a tele:))

qwer rules... 8)

:lol:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to prvni pokud se vydrazi za tech 500 dolacu, tak by te to k nam prislo na cca 13t.

to bile lemovani je luxusni :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

qwer píše: to bile lemovani je luxusni :)
mě připomíná John5 signature.. vypadá dobře celekem, ale já bych místo toho radši šrámy z boje (prostě starej fender s ošoupaným lake, to je to čemu se říká....erotika)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

turbo_MaCk píše:
mě připomíná John5 signature.. vypadá dobře celekem, ale já bych místo toho radši šrámy z boje (prostě starej fender s ošoupaným lake, to je to čemu se říká....erotika)
No vidíš, tak když s nim budeš jezdit po koncertech, tak okolo 30ti bys moh bejt erotickej:)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

kdoví co to má za lak.... BTW má Ibanez už začíná bejt po dvou rokách erotická a to má tu ultramoderní 3mm vrstvu nalešťenýho laku. Ale to bylo násili, ohavné, žádné přirozené ohrání....

se uvidí, kolik budu mít nakonec peněz k dispozici... V nejhorším to bude záležet na to, jestli se toho bude chtít zbavit, nebo si počká na lepší nabýdku. A já pak koupím mexiko... No stejně by mi stačilo.. Vzhledem k tomu že nemám kapelu s kterou se dá počítat nadýl...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

rasto mexiko neni vubec spatna kytara :)

mexiko je spatna kytara jen kvuli snimacum... myslis si, ze bude mit mexiko, ve kterem jsou keramicke snimace, ktere se prodavaji na ebay za par dolaru, stejny zvuk jako usa s alnico snimaci, ktere se prodavaji v sade za 90-150usd???

na mexikanovi vymenis snimace a jedes...

pokud te naserou ladici mechaniky, tak je prodas za petikilo a koupis si nove od schallera na ebay za 750Kc, pokud te nasere kobyla, tak si koupis kobylu z ameriky za litr... pak uz te na te kytare nema co nasrat...

sam mam mexiko, ted budu mit druhe - kdybych mexiku neveril, tak si koupim za stejne penize usa tele a jeste me zbydou penize...

mexiko kazdy odsuzuje kvuli nevim cemu vsemu, ale je to normalni kytara od fendera delana cca 80km od corony v kalifornii... v zakladu je to sh*t, s minimem penez z toho udelas super kytaru
humus

Příspěvek od humus »

turbo_MaCk píše:
já mam po dnesni zkoušce děsně "erotickou" skvrnu od krva pod strunama. nemohl jsem nalist svoje trsatko (tortex 1mm) tak jsem si pujčil kamosovo (.73mm) a pri jedny dost brousici pisne jsem si ubrousil kus palce :D

btw abych jen nespamoval - to tele jak jsi ukazoval je nadherny. kdybych nemel svoje epi lp a mel zajem o tele, tak tohle by se mi fakt libilo :)
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

to je spíš emotivní než erotické (kámoš emo má kytaru polepnou žiletkama :lol: )

O tom mexi To vím... Halvně to už je z dobrejch materiálů a to je podle mě základ. Mě se ale líbí ten america vzhled - blond-black.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

na toho japan as nebudu mít, takže leda bazarovej mexikánec nebo new squirer. koukal sem na ebay a našel sem tam toto krapet domrvený tele:
http://cgi.ebay.de/Fender-Telecaster-70 ... dZViewItem
nejaká **** tam delala lochny na HB, designově je to dost dojebaný, ale mělo by to vliv na zvuk??? myslíte že je to kajtra na smeťák nebo jen designově poškozený?
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Ahojte, myslim že to patří sem.
Máte někdo zkušenosti s Jazzmastrama z Japonska?
Jaký jsou na tom snímače, sh*t jako na mexicach? A zpracování?
http://kytary.cz/fender-vintage-62-jazz ... 50:0:0:1:0
Ptám se jen ze zajímavosti, jestli mám až budou peníze koupit lite ash telecaster nebo si přišetřit víc a koupit něco takovýhohle... Dík
ajdam

Re: Fender crafted in Japan

Příspěvek od ajdam »

Nemáte někdo zkušenost s modelem Fender 62 reissue Telecaster (Made in Japan). Vyrobeno v letech 94-95. Uvažuju, že bych trochu "upgradoval" výbavu, přece jenom moje mexický tele úplně jako tele nezní... Zaujal mě tenhle: http://hudebnibazar.cz/fender-telecaste ... /ID918386/

Co ty Texas special snímače? Prej mají o něco silnější výstup a teplejší tón, což si nejsem jistej, jestli by bylo pro mě, nechci mít zvuk moc nabasovanej...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“