problem - rozladovani pevne kobylky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Boom!

problem - rozladovani pevne kobylky

Příspěvek od Boom! »

zdravim,
potreboval bych poradit s jednim osklivym problemem ... znicehonic se mi nektere struny, hlavne spodni e, rozladuji treba i o pul ton za tri hodiny.
Mám Ibanez GAX30 s pevnou kobylkou a donedavna jsems tim problemy neměl ale ted necham kytaru stát přez noc a ráno ji mam o pul tonu jinde :O nevite někdo čím to? co mám přitáhnout, seřídit?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

s pevnou nic neuděláš - poradim ti něco lepšího - vyměň struny a kytaru nestav pod okno k topení
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
afektband

Příspěvek od afektband »

A možná kup lepší mechaniky.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Taky může být problém v ladící mechanice. Je třeba moc volná, nebo tak...
Boom!

Příspěvek od Boom! »

A kdyz jsou ty mechaniky moc volny, daji se nejak utahnout nebo seridit? a nebo musim koupit novy mechaniky? protoze to uz se mi zase menit nechce ... tak do mesice pocitam s novou kytarou

jinak struny jsou tam novy ale s tim oknem ... jak jsi to sakra poznal? :D kytara stoji tak dva metry od okna no :O ale to jsem teda myslel ze moc vadit nemuze kdyz je to dva metry a to okno je docela utesneny ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud okno těsní tak by to nemělo snad dělat problémy. ale rozhoně ji zkus dat jinam. Mechaniky bych asi neřešil když budeš mit za měsíc novou kytaru...

Poku jdou ty struny nové tak je problém přesně v tom. Strunám klidně týden dva může trvat než se usadí a nerozlaďují se. Takže pokud jsi je tam před pár dny natáhl tak jim dej čas a bude to dobrý
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
afektband

Příspěvek od afektband »

aivn86 píše:Pokud okno těsní tak by to nemělo snad dělat problémy. ale rozhoně ji zkus dat jinam. Mechaniky bych asi neřešil když budeš mit za měsíc novou kytaru...

Poku jdou ty struny nové tak je problém přesně v tom. Strunám klidně týden dva může trvat než se usadí a nerozlaďují se. Takže pokud jsi je tam před pár dny natáhl tak jim dej čas a bude to dobrý
Záleží hodně na tom, jak ty struny jsou navynutý. Jestli tam máš tisíc otáček a ještě rezně přes sebe, tak si to možná nesedne ani za měsíc. Normálně se dávaj tak 3 otočky.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
majkie

Příspěvek od majkie »

dobry je ty struny po natahnuti poradne zatahat (staci udelat par poradnych bendu:) ) a pokazdy doladit nez se prestanou rozladovat. nekdo radi naladit kytaru o pul ton vys a nechat pres noc, ale to sem nezkousel :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
afektband

Příspěvek od afektband »

majkie píše:dobry je ty struny po natahnuti poradne zatahat (staci udelat par poradnych bendu:) ) a pokazdy doladit nez se prestanou rozladovat. nekdo radi naladit kytaru o pul ton vys a nechat pres noc, ale to sem nezkousel :)
Je jedno jak to uděláš, ale ty bendy jsou asi nejrychlejší. Dobrý třeba když ti na koncertě rupne struna, tak to natáhnout, já tu kytaru vždycky za tu strunu zvedam, takže takovej brutal bend, samozřejmě opatrně, to stačí udělat tak dvakrát, vždycky to doladit a drží to.

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

kytaru nesmis stavit nekde k oknu. nezapomen, ze vsechno neudela jen teplota vzducha, ale treba i slunko ti kytaru dost nahreje a drevo pak pracuje...

problem muez byt treba i v tom, ze ti struny nechodi dobre pres nulty prazec... ze se tam zasekavaji.. a ty pak naladis, natahnes vlastne strunu ktera nechodi dobre v nultaku, vznikne ti tam jiny tah mezi kobylou a nultakem a mezi nultakem a ladici mechanikou a pres noc a nebo pri hrani se to nejak zacne dorovnavat... s timhle jsem mel dost problemy ja.

ladici mechaniky v tom taky hraji roli, ale pokud budes kejtru za kratko prodavat, tka je blbost je menit...
Boom!

Příspěvek od Boom! »

to s tim sluncem je fakt ...
jinak struny tam mam tak treti tejden ... a vytahany jsou az az :O a navynuti davam tri na melodickejch (ktery se mi rozladujou nejvic) a na basovejch min ... ja teda vzdycky kdyz mam novy struny tak to delam tak ze naladim, vemu za strunu a vytahnu ji jak to jde, pustim a doladim ... mam na ni uz za tech 8 mesicu asi tak sesty, sedmy struny a tohle se mi jeste nestalo ...

spis prave tu kytaru chci prodat a chci aby byla v cajku aby s ni ten clovek nemel problemy ...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“