Jak nahrát kytaru ?
Pravidla fóra
Jak nahrát kytaru ?
Čau, jak je lepší nahrát kytaru přes mikrofon nebo přes Line Out ?
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80
moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
projdi si sekci Nahrávání, kam jsem tvůj dotaz přesunula:
http://www.hudebniforum.cz/viewforum.php?f=32
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ještě v nastavení zvuku ve Windows Možnosti>Vlastnosti>Záznam přepnout na Vstup vnějšího zdrojeKamahl píše:Já teda teda nevim jak vám, ale mně to v režimu nahrávání přes line-in nic nebere... Jenom přes mikrofon...![]()
Hraju na kytary a mašinky
No, Vstup vnějšího zdroje tam vůbec není...rotten77 píše:Zkus ještě v nastavení zvuku ve Windows Možnosti>Vlastnosti>Záznam přepnout na Vstup vnějšího zdrojeKamahl píše:Já teda teda nevim jak vám, ale mně to v režimu nahrávání přes line-in nic nebere... Jenom přes mikrofon...![]()
Každopádně už jsem to vyřešil - přímo v Audacity.
Ahoj, obnovuji starší téma, páč mě něco zajímá. Chtěl bych do mého notebooku (fujitsu-siemens amilo pi2515, intel core duo t7100 1,8GHz, 1024RAM,vista32,integrovaná zvukovka) nahrát nějakým způsobem zvuk mého kytarového aparátu. Chtěl bych aby ten zvuk byl co nejlepší. Na zkušebně máme mix roland m-16e (manuál je zde http://safemanuals.com/user-guide-instr ... D/M-16E-_E ) a použil bych mikrofon audix OM-2. Otázka - jak na to mám správně jít co se týče zapojení káblu odkud kam, umístění mikrofonu u bedny, jaký nelepší sotware, aby výsledek byl co nejlepší s tím co mám?Omlouvám se, jestli je to stupidní otázka, nemám s tím doposud žádné zkušenosti, možná jsem zapomněl uvés jestě nejaké info, rád případně doplním.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
To je hrozně obsáhlá otázka, ale v podstatě musíte vyzkoušet všechny varianty a uvidíte, s čím budete spokojený víc, tozn. jestli výstup z linky do počítače nebo nahrávat přes mikrofon(y), i to umístění musíte prostě prubnout, chce si to s tim trochu pohrát. Software - slušný jsou Cakewalk nebo Audacity, my si občas nahráváme přes Audacity a na domácí nahrávání úplně v poho.