Problém s kobylkou
Pravidla fóra
Problém s kobylkou
Mám problém s kobylkou u této kytary http://kytary.cz/ibanez-sa-260fml/82629/?SE5232:0:0:1:0
Když vytahuju struny, tak se mi hýbe celá kobyla a tudíš se mění i tón na ostatních strunách a občas to zní dost falešně.. Jak si myslíte, že bych se toho mohl zbavit?
Když vytahuju struny, tak se mi hýbe celá kobyla a tudíš se mění i tón na ostatních strunách a občas to zní dost falešně.. Jak si myslíte, že bych se toho mohl zbavit?
elektroakustika Tenson Dreadnought D10-CE, elektrika Ibanez SA260FM, Fender Frontman 15G, ladička Marshall MT-1, kupa trsátek ale především Jim Dunlop USA-Big Stubby
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
mno proste při vytahování(bendování) strun... je to jako kdybych pohnul trochu s pakou, akorat o neco min...*Twisted.Brother* píše:No ty , co ti drzi kobylku .. ja si porad neumim predstavit jak se ti muze hybat cela kobyla ?
elektroakustika Tenson Dreadnought D10-CE, elektrika Ibanez SA260FM, Fender Frontman 15G, ladička Marshall MT-1, kupa trsátek ale především Jim Dunlop USA-Big Stubby
No, nějak se stim zkusím poprat.. tak díkAlcarmo píše:Nevim, v tremolech se zas tak nevyznám. Jestli ji máš tak bych to zkusil.Eldanar píše:Jaký šrouby máš na mysli?
Mno a s těma pružinama, koukal jsem na to a mám tam vzadu 3, myslíte, že bych tam měl dát ještě čtvrtou?
Máš dvouzvratnou kobylu, nedo jen jedno? Pokud 2, a stačila by ti jedno, tak se to dá z jedné strany podšpalkovat, ale to už je lepší udělat z toho rovnou pevnou, protože natahovat ztruny pákou je v tomto případě blbost, protože si to rozhasíš, spíš je lepší je jen povolovat, ale to nevyřeší tvůj problém.
Takže 2 řešení, buď ji zašpalkovat na pevnou, tj, že dáš špalík mezi patu kobyly a stěnu kytary a dotáneš to k sobě těma pružinama, nebo si zvykneš. Tohle je běžná věc u tremola. Pokud hraješ sóla, tak je žádoucí aby ti ten bending vynikl, a to jde blbě, pokud ti do toho zní další struny.
Takže spíš to bude chtít jinou strategii při hraní, ale to musíš vědět nejlíp sám. Nicméně je to běžná vlastnost a třeba mě tohle nedělá vůbec žádnej problém, spíš se snažím naučit se to využívat ve svůj prospěch.
Osobně, a mám stejnej systém na druhý kytaře, bych tu jednoduchou kobylku zašpalkoval
Pokud by si to tremko využíval jako dvojku, tak pamatuj, že jakejkoliv zásah, byť nepatrnej, se projeví v poměru sil pnutí pružin a strun do protivky. Výsledek je ten, že střed těchto sil, čili na těch dvou šroubech, není v rovnováze, a nikdy se to nebude vracet tak, jak by mělo.
Takže 2 řešení, buď ji zašpalkovat na pevnou, tj, že dáš špalík mezi patu kobyly a stěnu kytary a dotáneš to k sobě těma pružinama, nebo si zvykneš. Tohle je běžná věc u tremola. Pokud hraješ sóla, tak je žádoucí aby ti ten bending vynikl, a to jde blbě, pokud ti do toho zní další struny.
Takže spíš to bude chtít jinou strategii při hraní, ale to musíš vědět nejlíp sám. Nicméně je to běžná vlastnost a třeba mě tohle nedělá vůbec žádnej problém, spíš se snažím naučit se to využívat ve svůj prospěch.
Osobně, a mám stejnej systém na druhý kytaře, bych tu jednoduchou kobylku zašpalkoval
Pokud by si to tremko využíval jako dvojku, tak pamatuj, že jakejkoliv zásah, byť nepatrnej, se projeví v poměru sil pnutí pružin a strun do protivky. Výsledek je ten, že střed těchto sil, čili na těch dvou šroubech, není v rovnováze, a nikdy se to nebude vracet tak, jak by mělo.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
DwPetr: Dík za takovejhle vyčerpávající post!:) Mám jednzvratnou kobylku...a zatim jsem to udělal tak, že jsem to utáh (pružiny) jaxvině takze to teď v podstatě na jedný straně leží na korpusu...ted uz je pozde tak na to kašlu, ale zejtra se mrknu jestli to pomohlo nebo ne.. mno a kdyby ne - čim a jak jako myslíš to zašpalkovat? mám normálne vzit kus nejakyho materialu , gumy nebo tak a narvat to mezi kobylu a korpus a dotahnout ty pružiny c oto jde?
jojo je to logicky, tja taky neřikám že neni, jen jsem se toho chtel nejak zbavit, protoze me to nevyhovujeAsanoth píše:je to normalni a logicky... kdyz tu strunu vytahnes, tak ti preci tremolo nemuze zustat v klidu...
fajn, tak dikDwPetr píše:Tam záleží jakej je prostor, mezi tou kobylou a korpusem. Vezmeš dřevěnej špalík a vyplníš s ním tu mezeru a stáhneš to těma pružinama. Já jsem se lenoch nepodíval na ten odkaz, tam je to napsaný, jaká je to kobyla. No příště