vox valvetronix vs. peavey valveking

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
tobel

vox valvetronix vs. peavey valveking

Příspěvek od tobel »

Cau, nekde sem tady na foru tohle srovnani nenasel, tak se musim zeptat sam:

Casem bych si asi chtel poridit nove kombo a zmineny VOX AD50VT2-XL http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... :0:Vox:1:0 a PEAVEY valveking 112 http://kytary.cz/peavey-valve-king112/8 ... 31:0:0:1:0 jsou mi zatim asi nejsympatictejsi. Poslouchal jsem nejaky nahravky na youtube, ale porad se nemuzu rozhodnout ani pro jeden. Chci aby se na tom dal naladit zvuk ala iron maiden, black sabbath, nebo metallica. Cistej kanal nevyuzivam, takze pullampa mi nevadi.

Upraven název - Nero
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mno, napred si ujasni, co vlastne chces. Chces hrat jen veci od Iron Maiden, Metallicy atd., zkratka abys mel (aspon relativne) sirokou paletu zvuku, anebo si chces budovat svuj vlastni zvuk, ktery bude treba lepsi (ale bude jen jeden)?
AD je pololampovy modelingovy kombo, vyhodou je velka variabilita zvuku (na ukor kvality?) a konfigurace repro 2x12"
Valveking je celolampovy kombo, na kterym se da natocit taky od crunche az po hi-gain, ale ses furt limitovanej co se tyce variability zvuku. Na druhou stranu celolampa je celolampa, ne nadarmo se vyrobci stale pokousi napodobit zvuk lampy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Takže: Obvykle mívám spoustu keců, srovnávám atd, ale tady je to jasný...
Píšeš, že čistej kanál nevyužiješ... A jak to souvisí s celo nebo pololampou?, ty koncový lampy ti ten zvuk zakulatěj a bude to líp znít uchu, než tranzistorovej konec...
Na VK naladíš zvuk všech tří kapel, možná ne uplně přesně (a to asi s žádným apecem), ale rozhodně to bude osobitý a hezký...
Cena je srovnatelná, z toho vyplývá: Čim je ten VOX dokrmenej až k takový ceně, když narozdíl od VK nemá lampy v konci?
Efekty, modelace a další věcičky, možná šikovný věcičky, ale oproti pořádnýmu Hard&Heavy zvuku je to chabá satisfakce...
Za mě Valveking
Die Hard or Die Home
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Za mě jakákoliv celolampa, tj. Valveking a ještě jsem se nedávno na vlastní kůži a peněženku opět přesvědčil, jak sakra hodně dělá reprák. Když do toho VK prdneš V30, tak to musí bejt parádní.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DwPetr píše:Za mě jakákoliv celolampa, tj. Valveking a ještě jsem se nedávno na vlastní kůži a peněženku opět přesvědčil, jak sakra hodně dělá reprák. Když do toho VK prdneš V30, tak to musí bejt parádní.
Presne tohle planuju tak v horizontu mesice, takze poreferuju 8)
Somnus Aeternus
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

No ta rozmanitost zvuku u Voxe rozhodně není na úkor kvality.Je to zvukově daleko lepší než ten Valveking.Jeho zvuk je nevýrazný a neumí se prosadit.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Janus píše:No ta rozmanitost zvuku u Voxe rozhodně není na úkor kvality.Je to zvukově daleko lepší než ten Valveking.Jeho zvuk je nevýrazný a neumí se prosadit.
:o :shock: To je celkem odvážné tvrzení...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Janus píše:No ta rozmanitost zvuku u Voxe rozhodně není na úkor kvality.Je to zvukově daleko lepší než ten Valveking.Jeho zvuk je nevýrazný a neumí se prosadit.
Ze který jsi planety :!: :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Nero píše:
:o :shock: To je celkem odvážné tvrzení...
Nicméně já s tím souhlasím...zkoušel jsem a poslouchal oba a vybral jsem si. Ale, každému ty uši narostly jinak, tak se hned nehádejme :) .
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Janus: Ja zas muzu tvrdit, ze se oproti tranzistorum prosadi paradne 8) Ono taky hodne udela, kdyz se VK prelampuje a vymeni reprak.... Pak by to melo byt srovnatelny s mnohem drazsima aparatama.
Zvuk Valvetronixu mozna nekomu muze vyhovovat, ale pripada mi to jako hrani pres Amplitube - clovek tam poradne neslysi, co hraje, zvuk nema zadnou dynamiku a neustale v tom slysim to tranzistorovy syceni (je to nepatrny, ale na konciku se to treba pozna, at uz je to normalni kombo anebo treba i Line6 POD)
Somnus Aeternus
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

No oproti tranzistoru se možná nějak prosadí ale z kapely je vyzkoušené že se moc jako neprojevoval.Když to člověk postaví vedle lampového Marshalla tak to vypadá jak dětská hračička.
Je sice hezké že ten valveking bude po výměně lamp a reproduktoru hrát lépe ale nebylo by lepší si koupi rovnou dražší aparát než se v tomhle hrabat?
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Janus píše: Je sice hezké že ten valveking bude po výměně lamp a reproduktoru hrát lépe ale nebylo by lepší si koupi rovnou dražší aparát než se v tomhle hrabat?
Janá odpověď - z hlediska financí se vyplatí se v tom hrabat :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Wohma píše:Zvuk Valvetronixu mozna nekomu muze vyhovovat, ale pripada mi to jako hrani pres Amplitube - clovek tam poradne neslysi, co hraje, zvuk nema zadnou dynamiku a neustale v tom slysim to tranzistorovy syceni (je to nepatrny, ale na konciku se to treba pozna, at uz je to normalni kombo anebo treba i Line6 POD)
100% pravda.... Prostě digitál... stejný jak efekty etc. Nemá to koule, barvu, jede to s rukou, pocit ze hry je nesrovnatelnej i když to může pozorovatel vnímat srovnatelně, pokud ten nástroj držím já tak je to děs běs. Náš 2. kytarista má muťák. Když hráíl prve tak sem byl uplně vyjevenej. Prostě ten zvuk mi připadal dobrej hodně. Tak sem si pučil kytaru, zahrál 3 akordy a zase mu to vrátil ať si tu hrkačku strčí někam....

4 janus: jakej to byl marshall?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

No k tomu Marshallu těžko říct.Ale známý to ve studiu porovnával s dvoukanálovým JCM 800.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
afektband

Příspěvek od afektband »

Tohle možná platí u komba, ale když se v tom vymění reprák, tak je to teprv věc. Když ale koupíš valvekinga hlavu a k tomu nějakej masakr box (1960Vintage...) tak myslim že všechny tranďáky, pololampy zalezou do kouta. Valveking je aparát kterej hraje na úrovni drahejch aparátů okolo 25-30k. Samozřejmě nedá se čekat dvě smyčky na každým kanále, pět modu na každym poťáku a podavač hajzlpapíru, ale zvuk za 14k nedostižitelnej.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Tak dost...tady se nedá vést objektivní diskuze o VKčku...co kdyby přišel někdo kdo má trochu lepší výbavičku a rozsoudil nás :D ...?
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Je pravda že za tyhle peníze je Valveking zatím nejlepší ale myslím že aparáty Bugera by s tím mohly slušně zamávat.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

A to me teda VK neuchvatil ani jednou...a to jsem na nej hral uz vicekrat...
tobel

Příspěvek od tobel »

Asi pred tejdnem jsem byl v kytarach koupit si pedal a zrovna tam nejakej chlapek hral na toho valve kinga hlava + repro. Nevim, jak moc je podobnej tomu 50w, ale to byl teda uzasnej zvuk :wink: . Bohuzel jsem zatim nazivo neslysel toho valvetronixe, takze nemuzu objektivne srovnavat, preci jenom, srovnavat zivy poslech z nahravkama z youtube, to se neda srovnavat :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Toz pri porovnani s JCM800 asi dostane VK na p***l, nicmene aby to bylo fer, chtelo by to pripojit na stejnej reprobox :arrow:
Co se tyce prosazeni zvuku - hodne udela potak Texture, prijde mi, ze cim vic je to smerem k A/B, tim snaz se v kapele prosadi (coz by IMHO melo byt presne naopak, ale me zkusenosti hovori jinak)

P.S.: afekte, podavac hajzlpapiru me opravdu pobavil, mas u me pivo :D
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“