Bzucici kytara (puvodne kombo bzučí)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Chip

Bzucici kytara (puvodne kombo bzučí)

Příspěvek od Chip »

Tak jsem si koupil kombo je to Peavey rage 158. Zapojil a všechno bylo v pohodě dokud jsem si trochu nepohral s těma kolečkama... (nevim jak jinak to nazvat) protože hlavně kdyz mam nastavene nejake brutalni zkresleni a pustim se strun tak to celkem neprijemne bzuci. Jednou jsem se chytl kovove casti komba a prestalo to. Prestane to samozrejme kdyz se chytnu struny. Nevite cim by to mohlo byt?

PS: mam takove neblahe tuseni ze mi napisete ze uz to tu bylo milionkrat ale podstoupim to riziko...

Upraven nazev a presunuto do lepe odpovidajici sekce - Wohma
CORT MR 710 F
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kombo bzučí je fakt jeden z nejčatějších problémů...

No nic, ty točítka jsou potenciometry... Problém může být celkem kdekoli, ale vzhledem k tomu, že při dotyku strun bzučení mizí, tak bude problém ve stínění kytary. POdívej se do Snímačů, HW etc., je tam něco o stínění měděnou páskou, mohlo by tě to zajímat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Super tonhel problém mě taky trápí...myslel sem si to že je to v kombu...
Chip

Příspěvek od Chip »

To bzuceni je pokud se nepletu spatnym zemenim.
A tak se ptam: Neslo by to cele nejak pridavne uzemnit?
Protoze to reseni z medenou paskou se mi zda celkem dost radikalni navic na rozdelani kytary si moc neverim, nerad bych neco zkazil
CORT MR 710 F
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Není to zeměním mě to spíš piští....
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

jo jo....tenhle problém mě trápí taky.....ale přece jen, když hraješ ,tak se strun držíš a nedělá to.....tak o co to tady jde?? :lol: no ale taky bych to chtěl do budoucna vyřešit! :wink: rozebírání kytaty se neboj!.....je to docela zábava! :) tak jak to vyřešit?? :roll:
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
Chip

Příspěvek od Chip »

nevim no je tu naky topic o rozdelavani kytar?
dival jsem se na to a nevim co bych mel odsroubovat jako prvni...

Jinac to bzuceni urcite resi naka poradna kytara :)
CORT MR 710 F
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JancusGuitar »

Podle mě to bude kombem...podle toho co říkáš tak v tom kombu bude něco rezonovat...moje kombo to taky dělalo (teda jetli sem ten tvůj problém správně pochopil) tak sem ho reklamoval a vše je zase v pořadku. :)
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Já mám určitě snímačema co v nich mám udělat?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Existuje teoreticky půlřešení - zalití voskem, ale nevím, nakolik ti to pomůže. Takže pak je celořešení je vyměnit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Existuje teoreticky půlřešení - zalití voskem, ale nevím, nakolik ti to pomůže. Takže pak je celořešení je vyměnit...
Je to plnoreseni, spatny nebo stary snimace muzou byt mikrofonicky, cimz vznikaji veskery ruchy, brumy a pisteni... Pokud je snimac zalitej voskem a clovek ma dobre udelany odstineni, pak mu to nemuze delat bordel, i kdyz je to snimac Stagg. Kvalita zvuku je ovsem jina vec :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já to polořešení bral právě z tohoto důvodu - bude to bez ruchů, ale kvalita bude na prd...

PetrPeter 1975 - 2008
Chip

Příspěvek od Chip »

aha
a delaji to treba i takovehle kytary?

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-lp-1 ... 76:0:0:1:0

bez nejakeho ciziho zasahu samozrejme
CORT MR 710 F
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nerad generalizuji, ale zavoskovani a/nebo odstineni bude chtit kazda kytara do takovych 8 tisic, do takovych 15 tisic pak nektere.
Uvedom si, ze i kdyz se pohybujes nekde u 20 tisic, tak v podstate vzdy jde o seriovou (pasovou?) vyrobu a spoustu chyb nemusi vystupni kontrola odhalit, pokud vubec nejaka je :wink:
Takze ano, bude to delat i takova kytara, ALE to neni rozhodne duvod k nejakemu odsuzovani nebo tak. Mimo to zrovna to odstineni a zavoskovani si kazdy muze udelat i doma skoro zadarmo :wink:

Nero: V tom pripade plne souhlasim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

děcka toš to máte blbě stíněný zeměný..... co vám k tomu říct... uzemnit a odstínit... 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

mimochodem....co je to zastínit???....chtěl bych vysvětlení :roll:
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Tohle téma mě nabádá k otázce, jak moc vám bzučí/bručí aparát? Zejména těm z vás, kteří používáte hodně zkreslení a hrajte opravdu "hi-gain" věci (metal/rock). Protože já když hraju přes svého Valvekinga nějaký metálek a dopřeju si hodně zkreslení (tzn. gain tak na 8/10 a ztlačené tlačítko "Boost Gain" tak to bzučí docela dost, navíc se potýkám s nepříjemnou zpětnou vazbou. Pískání a nepříjemný feedback vyřeší, když mezi kytaru a aparát zapojím BOSS noise suppresor, ale bzučí to pořád, i když trochu jinak.
Celkem mě napadá, že je to asi normální, protože třeba našemu kytaristovi z kapely, ve které jsem hrál, to taky bzučelo (hrál přes Engl Ritchie Blackmore sign.), i když už si nepamatuju, jestli víc nebo míň než mně. Navíc třeba na tomhle videu je to bzučení taky dost znát, přitom je to celkem profi záznam na profi vybavení...zaměřte se zejména na úsek 0:49 - 1:00, přesně takhle to bzučí mně. Pokud je to ale celkem běžný, jak se toho zbavit při nahrávání, tam to musí být přece dost znát, ne?
afektband

Příspěvek od afektband »

Já hraju přes boost pořád, ale s nějakým nadměrným hučením (atd.) na valvekingovi jsem se nesetkal, zkreslenej kanál hučí jako na každým jiným aparátu, ale určitě to není víc nebo míń, než na ostatních. Vazbu nějak vůbec neřešim, snímače nevazbí a ruchy jsem taky omezil na minimum pořádnou kabeláží a pořádným odstíněním kytary.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“