Dobré dopoledne,
Jsem levák, hraji cca 1,5 roku na španělku, chtěl bych si však v brzké době pořídit elektroakustickou westernovou kytaru.
Měl bych asi takovýhle požadavky:
- Westernová elektroakustická šestistruná kytara
- Do 12 tisíc
- Ne masiv (kvůli náchylnosti a údržbě)
- bez výřezu (jsem levák, hraji na druhou stranu)
Snad nejsem moc náročný.
Poradil by někdo nějaký kousek, případně kombo za 2-3 tisíce?
Děkuji moc za jakoukoliv odezvu.
Shadow.
Westernová elektroakustika poradíte?
Pravidla fóra
za tech 12t. bych vzal asi Furcha... nejake durango kolem 9t. a za zbytek poresil ozvuceni. posledni dobou jsem docela zhnusen zvukem piezza, takze bych zkusil i neco jineho, laboruj - bud nejaky snimac a nebo se zamyslet na mikrofonem... a nebo to piezzo kdyz ti to bude vyhovovat...
jinak to bude mit predni desku z masivu. preklizku bych za tyto prachy nekupoval - mozna kdybych mel hravat nekde v desti a nebo ve vedrech nekde venku... ale to uz bych spis sel cestou preklizka za 2t. od cortu na velkovni akce + nejaky polomasiv na normalni hrani.
na kombo za 3t. bych se vykaslal... a pokud se chces hrat na ozvucenou kejtru hrat jen a jen doma na male kombicko, tak se na to vykasli, protoze te to velmi brzo prestane bavit (jestli te to vubec nekdy zacne bavit)... pokud to mas na akce, tak bych zadne kombisko neresil a kytaru proste pichl do PA... jde jen o to, co hodit mezi tu kytaru a to PA...
jinak to bude mit predni desku z masivu. preklizku bych za tyto prachy nekupoval - mozna kdybych mel hravat nekde v desti a nebo ve vedrech nekde venku... ale to uz bych spis sel cestou preklizka za 2t. od cortu na velkovni akce + nejaky polomasiv na normalni hrani.
na kombo za 3t. bych se vykaslal... a pokud se chces hrat na ozvucenou kejtru hrat jen a jen doma na male kombicko, tak se na to vykasli, protoze te to velmi brzo prestane bavit (jestli te to vubec nekdy zacne bavit)... pokud to mas na akce, tak bych zadne kombisko neresil a kytaru proste pichl do PA... jde jen o to, co hodit mezi tu kytaru a to PA...
-
Shadow angel
A můžete mě jako laikovy vysvětlit pojmy PA a D.I.box ? Nemám s ozvučením bohužel zatím žádné zkušenosti... vždycky jsem hrál jen na akustiky, případně poslat jen nějaký odkazy na topicy... na netu nemůžu nic k tomuto najít.
Jinak hraju folk, takže nic divokýho, by to bylo ozvučení do mé zkušebny, případně do klubu, apod. Rozhodně nechci kupovat žádnej brak, takže za ten zvuk si klidně připlatím, ale jinak fakt netuším...
(
Jinak hraju folk, takže nic divokýho, by to bylo ozvučení do mé zkušebny, případně do klubu, apod. Rozhodně nechci kupovat žádnej brak, takže za ten zvuk si klidně připlatím, ale jinak fakt netuším...
no prvni bych spis poresil zpusob jak to nazvucit... s kombem za 3t. nenazvucis vubec nic... pokud mate zkusebnu, tak budete mit urcite i najeke bedny pro zpev... tam bys prave kejtru mohl pripojit.
PA je "aparatura" - pichnes vlastne kejtru treba pres di box do mixu namisto do komba a hrajes pres mix do beden...
zkus si nekde vyzkouset vsechny moznosti zvuceni, popr. zajdi nekam kde tomu rozumi (treba si udelej vylet k tem furchum). bud muzes mit piezzo (coz je skoro nejcastejsi - me se ale zvuk piezza nelibi), muzes snimat dynamickym mikrakem, kondenzatorem (toho bych se bal kvuli vazbe), muzes mit mikrak primo v kytare, muzes si do kytary pripnout snimac podobny snimaci pro el. kytary. snad dojde nekdo, kdo tomu rozumi lip nez ja a napise ti o tom vic...
PA je "aparatura" - pichnes vlastne kejtru treba pres di box do mixu namisto do komba a hrajes pres mix do beden...
zkus si nekde vyzkouset vsechny moznosti zvuceni, popr. zajdi nekam kde tomu rozumi (treba si udelej vylet k tem furchum). bud muzes mit piezzo (coz je skoro nejcastejsi - me se ale zvuk piezza nelibi), muzes snimat dynamickym mikrakem, kondenzatorem (toho bych se bal kvuli vazbe), muzes mit mikrak primo v kytare, muzes si do kytary pripnout snimac podobny snimaci pro el. kytary. snad dojde nekdo, kdo tomu rozumi lip nez ja a napise ti o tom vic...
elektroakustika
čauky, taky zrovna vybírám elektroakustiku nebo akustiku. Můj strop je 6 tis. za gytárku.
Pokud znáte tyhle nástroje, mohli byste mi sem písnout, jestli některý z nich stojí za koupi? Alias poměr cena:výkon
AEG 8E BK Ibanez
DEAN Performer EA Arch Top
ještě se mi líbila Applauska, ale ta už se prý nedá sehnat.
Díky za názory....
PS: jelikož jsem ženská, nechci nic s velkým tělem (jumbo), blbě by se mi hrálo, tak doufám, že ty dva typy, co jsem napsala zrovínka nejsou džambíčka
Pokud znáte tyhle nástroje, mohli byste mi sem písnout, jestli některý z nich stojí za koupi? Alias poměr cena:výkon
AEG 8E BK Ibanez
DEAN Performer EA Arch Top
ještě se mi líbila Applauska, ale ta už se prý nedá sehnat.
Díky za názory....
PS: jelikož jsem ženská, nechci nic s velkým tělem (jumbo), blbě by se mi hrálo, tak doufám, že ty dva typy, co jsem napsala zrovínka nejsou džambíčka
Elektroakustiky od Yamahy jsou ok. Mám FX340C - má krásný zvuk, dobrej snímač...prostě super kytara, a nestála ani 8 tisíc...teď už se dá oupit i pod 7
http://www.seznamzbozi.cz/akusticke-a-e ... 50059.html
http://www.seznamzbozi.cz/akusticke-a-e ... 50059.html