Mikrofon me kope (asi mě nemá rád)

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
miklop1

Mikrofon me kope (asi mě nemá rád)

Příspěvek od miklop1 »

Ahoj, včera jsem si poprvé skusil zazpívat do mikrofonu a zároveň hrát, ale nějak mě to koplo do huby, asi mě ten mikrofon nemá rad nebo asi neumím zpívat tak mě kope čim to je???

Dark Axel: přesunuto do patřičné sekce
Drobák

Příspěvek od Drobák »

a seš si jako jistej že to má bejt tady? :roll: :?: :?: :!:

Edit:seš tu už nějakou chvíli tak bys mě vědět kam co,tohle vůbec nechápu a nepobral bych to ani v sekci underground,natož tady kde se řeší kytary a né jestli tě má rád mikrofon...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrofon me kope (asi mě nemá rád)

Příspěvek od Wohma »

miklop píše:Ahoj, včera jsem si poprvé skusil zazpívat do mikrofonu a zároveň hrát, ale nějak mě to koplo do huby, asi mě ten mikrofon nemá rad nebo asi neumím zpívat tak mě kope čim to je???

Dark Axel: přesunuto do patřičné sekce
Zapoj zpevovej a kytarovej apec na stejnou zasuvku, melo by to prestat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

Zapoj zpevovej a kytarovej apec na stejnou zasuvku, melo by to prestat.
nu dobrá zítra to vyzkouším... ale ja si myslím ze ty zásuvky jsou propojene, když jsou 2 metry od sebe tak nevim jestli to bude tím...
skouselí jsme to na 2 mikrákách a na obou kytarach to kopalo...
A je nejaká jiná moznost čím to je kdyby to nepřestalo???
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak především si nech od elektrikáře zkontrolovat všechny 230V kabely.

To je ZÁKLAD a MUSÍ to být v pořádku !

Vše propojit na jeden přívod je určitě dobře.

Kopat nic nesmí - není to sranda a jde opravdu o život.
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 21.04.2008 15:59, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to spatnyma rozvodama - potencialem mezi zemenim kytary a tim mikrofonem (snad jsem neco nerekl spatne, jsem filolog, ne elektrikar :D). Rozhodne zkus na jednu zasuvku, pripadne to prostridat na ruzny kombinace ;) (to by chtelo nahrat video z toho, jak to budete zkouset :D kazdopadne bacha!)
Naposledy upravil(a) Wohma dne 21.04.2008 19:05, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ppodlemě máš něco blbě zeměný... kajtru nebo mikrák.... ale jak řekli ti víše... zkontrolovat
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Ono by bylo dobré jak ve zkušebně tak třeba na podiu dodržovat nějaké zasady co se týče elektřiny (jak to říká náš profesor: "elektrikářů jsou jen dva druhy: dobrý a mrtvý")

1) Používat přípojky (kabely, prodlužovačky) u kterých jsem si na 100% jistý že jsou správně zapojeny - a vždy připojovat 3 vodičově
2) Vždy všechno z jedné zasuvky (na zkušebně) popř. jedné přípojky kterou dá zvukař (na podiu) (a nezapnout se aktivně do první zasuvky kterou vidím )
3) Vyžadovat připojení na soustavu TN-S - jištění pomocí jističe a proudového chraniče, oddělený ochraný od nulového (když ne na zkušebně tak na podiu určitě)
4) žádné rozdvojky nebo zlodějky
5) mikrofon vždycky připojit symetricky nic tím nezkazíte (obecně: co jde vést symetricky to vést symetricky)
6) vyhnout se různým redukcím v signálové cestě
7) vždycky vědět co dělám a neexperimentovat s připojováním čehokoli kamkoli

Už sem měl tady na opravu vyhořelé kombo - tatínek udělal synáčkovi prodlužovačku kterou se dostalo přímo na struny 230
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

einsteincz píše:Ono by bylo dobré jak ve zkušebně tak třeba na podiu dodržovat nějaké zasady co se týče elektřiny (jak to říká náš profesor: "elektrikářů jsou jen dva druhy: dobrý a mrtvý")

1) Používat přípojky (kabely, prodlužovačky) u kterých jsem si na 100% jistý že jsou správně zapojeny - a vždy připojovat 3 vodičově
2) Vždy všechno z jedné zasuvky (na zkušebně) popř. jedné přípojky kterou dá zvukař (na podiu) (a nezapnout se aktivně do první zasuvky kterou vidím )
3) Vyžadovat připojení na soustavu TN-S - jištění pomocí jističe a proudového chraniče, oddělený ochraný od nulového (když ne na zkušebně tak na podiu určitě)
5) mikrofon vždycky připojit symetricky nic tím nezkazíte (obecně: co jde vést symetricky to vést symetricky)

Už sem měl tady na opravu vyhořelé kombo - tatínek udělal synáčkovi prodlužovačku kterou se dostalo přímo na struny 230

DOBRÝ rady, ale asi moc lidí neví co je síť TN-S. Podle mě by TN-C vadit nemělo. U síťí IT by to bylo horší :lol:
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

einsteincz píše:Ono by bylo dobré jak ve zkušebně tak třeba na podiu dodržovat nějaké zasady co se týče elektřiny (jak to říká náš profesor: "elektrikářů jsou jen dva druhy: dobrý a mrtvý")

no zapojit do jedné zásuvky

podle toho jak to myslíš....jestli jako fyzicky jedna zásuvka a do ní pichnout prodlužku o 5 zdířkách a všechno co je na zkušebně tam narvat tak si myslím že za chvilku by Ti to zkolabovalo nebo uškvařilo se

no a pokud myslíš jako 3dráty (fáze,nůlák, ochranej) vést z rozvodu a z toho jednoho rozvodu napíchnout třeba 8 zásuvek někde po místnosti tak to by mohlo už bejt ok a nemělo by to kopat ne??
Gideon

Mikrofón "kope" na perách

Příspěvek od Gideon »

Zdravím,
kúpil som si Soundking EH 002 a deje sa mi niečo fakt čudné. Mám to pripojené ku aktivnej bedni a keď spievam a priložím pery ku mikrofónu, tak ma normálne kopne taký slabý elektrický prúd. Čím by to mohlo byť? Reklamovať, či ako?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Gideon píše:Reklamovať, či ako?
Ptáš se na reklamaci zpěvu nebo mikrofonu? :D Přesouvám proto ze Zpěvu do Mikrofonů. Navíc slučuji s duplicitním threadem.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

já si koupil od TC Heliconu Voice Create XT a začal mi kopat mikrofon -> měl jsem to zapojené ve stejné zásuvce jako zbytek aparátu a pořád to lehce kopalo. Když jsem zkoušel zpívat doma bez mixu do komba (přes redukci), tak to nekopalo. Nemáte nějakou radu? :)
tady hraju teď KOSMONOPOL
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Rady jsou stále stejné - nechat zkontrolovat elektroinstalaci někým, kdo to umí.

Na štacích potkávám prasárny, jako třeba rozvody bez ochranného vodiče, bohužel poměrně často.

On se vždycky najde nějakej jouda, co přísahá, že je to v naprostém pořádku a když člověk otevře zásuvku, tak tam není vůbec připojený ochranný vodič !

Stav se nijak moc nezlepšuje a to se v tom pohybuju asi 30 roků...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
shoooter

Příspěvek od shoooter »

pavel2 píše:Rady jsou stále stejné - nechat zkontrolovat elektroinstalaci někým, kdo to umí.

Na štacích potkávám prasárny, jako třeba rozvody bez ochranného vodiče, bohužel poměrně často.

On se vždycky najde nějakej jouda, co přísahá, že je to v naprostém pořádku a když člověk otevře zásuvku, tak tam není vůbec připojený ochranný vodič !

Stav se nijak moc nezlepšuje a to se v tom pohybuju asi 30 roků...
"Lepší" zvukaži mají dokonce "speciální" prodlužovačky, které dokážou vyřešit problémy s brumem.
Samozřejmě ten zázrak spočívá v tom, že mají odpojený zemnící kulík. Další kabel nebo rozdvojka potom propojí všechny kostry dohromady, ale neuzemní. To je potom něco ....
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

umistnim sem mou čerstvou skušnost .. použival sem mikrofon s kabelem na konci jack mono, predevčirem sem konečne napajkoval XlR takhle : ten prvni spusob kde sou dve žily a stínení
Obrázek
no a začalo me to kopat slabym prudem. Nereším to pač to nemam u pusy ale pre reprakem :lol: ale mam tucha že to nema společnyho se 230V siti ale s tym kondezatorovym identifiatorem tam muže jet až 40 Voltu .. nebo typem napajenyho xlr cable :roll:
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nechápu, proč tu jsou ty dva obrázky, když píšeš, že to máš podle prvního způsobu. Ten je správně a pokud není chyba v mikrofonu, tak nemá co kde kopat. Druhé zapojení je špatně.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
shoooter

Příspěvek od shoooter »

pavlii píše:Nechápu, proč tu jsou ty dva obrázky, když píšeš, že to máš podle prvního způsobu. Ten je správně a pokud není chyba v mikrofonu, tak nemá co kde kopat. Druhé zapojení je špatně.

P.
Myslím, že to druhé zapojení kabelu je také správně - jen je nesymetrické, nebo se pletu?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

druhe zapojeni mi mužeš vysvetlit , je to jeden celistvy obrazek z netu to druhe zapojeni je když se použije jen jednožílovy kábel ne? tadyyyy
Naposledy upravil(a) ricardo dne 25.03.2013 0:28, celkem upraveno 1 x.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Druhé zapojení je špatně v tom, že je pin "3" propojen se stíněním. Jak takhle - ano, tenhle kabel bude fungovat pro propojení symetrika-nesymetrika, ale spíš jsem myslel "špatně" vzhledem k Phantom napájení.

Nesymetrické kabely obvykle spolu s XLR konektory nevystupují, alespoň ne co se mikrofonů týče (pokud tedy vím); jde právě o to, aby se nemohlo stát nic mikrofonu/uživateli/preampu při aktivování Phantom napájení.

Nesymetrické kabely jsou běžné linkové (výstupy syntezátoru například), ale to jou pak TS jack konektory, na které se zase Phantom nedostane. Kombinace XLR-TS (nebo XLR-TRS) například pro zapojení mikrofonu je z mého pohledu docela nevhodná.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“