údržba pololampy Marshall Valvestate 8100
Pravidla fóra
údržba pololampy Marshall Valvestate 8100
Ahoj, jakou máp provádět udrřbu na tomto aparátu? Jak často mám měnit lampu...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No, pokud ta stávající neni uplně v pr... tak bych řekl že malá či žádná. Zkreslení u tohoto zesíku obstarávají polovodiče a přes lampu prochází už zkreslený signál - lampa by mu měla (údajně) dodat nějakou tu "lampovou hřejivost" nebo co.... čistý zvuk u tohoto typu jde úplně mimo lampu. Já mám typ VS100RH (ten následující) - origoš lampu jsem vyměnil za JJ (na doporučení jednoho známého stavitele lampáčů)- prý jsou takové zahuhlanější, a že to nebude mít tak ostré výšky. Abych pravdu řekl není to nic výrazného, spíš takový pocit (při vědomí, že tam nějaká změna hergot MUSÍ být
))
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
A kabel a snímačerain píše:Největší kvalitativní skok ve zvuku ti stejně udělá kvalitní BOX !!!!
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Nenašel jsem vhodnější topic sorry tak se zetám tady:
Jak je to u lampovejch komb s tim vypínáním a zapínáním? To se vždycky musí nechat nažhavit než na to začnu hrát aby se to moc neopotřebovávalo? Jo a s volume na nule nebo je to jedno? A jak je to s tim vypínáním? Něco jsem zaslech že je lepší to nechávat zapnutý a volume na nule než vypínat. Můžete mi někdo tuto problematiku trochu přiblížit? Fakt soráč jestli tu je někde lepší téma...

Jak je to u lampovejch komb s tim vypínáním a zapínáním? To se vždycky musí nechat nažhavit než na to začnu hrát aby se to moc neopotřebovávalo? Jo a s volume na nule nebo je to jedno? A jak je to s tim vypínáním? Něco jsem zaslech že je lepší to nechávat zapnutý a volume na nule než vypínat. Můžete mi někdo tuto problematiku trochu přiblížit? Fakt soráč jestli tu je někde lepší téma...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Uprimne, z mych zkusenosti, pokud "potrebuji" lampy cas na nazhaveni mas na to specialni vypinac (napriklad marshall jcm 800). Pokud ne, lampy se nazhavi a pak ti to teprve zacne hrat. Zivotnost to podle me neovlivnuje v zadne pripade. (Pokud mluvime o celolampe). Vypinanim zapinanim u lamp nemuzes nicemu uskodit, maximalne v nejakych extremnich teplotach bych rek :p
Lampy by se meli menit cca do roka (Rekl bych takovych 200 hodin hrani). Ale tak zalezi na nekolika vecech. Zaprve dulezite je prez co ti aparat kresli a jake lampy vyuziva cisty zvuk/zkresleny a to fakt obvykle nevim protoze nejsem elektrikar.
Nejdulezitejsi je zvukovy poslech, pokud uz nemas "pozitek" ze hry takovy jako drive s lampama (tj ze ti nereagujou na dynamiku, nemaji typicky sound lamp, takovej dutej flaskovej, poznas dokonce i u hybrida v preampu casto, ze ti tam "neco chybi") tak urcite vymenit (ikdyz musis pocitat je to docela nakladne v pripade napriklad vice wattovych hlav/komb). Osobne sem menil lampy 2x na ruznych aparatech a vzdycky jakoby aparat "ozil".
Lampy by se meli menit cca do roka (Rekl bych takovych 200 hodin hrani). Ale tak zalezi na nekolika vecech. Zaprve dulezite je prez co ti aparat kresli a jake lampy vyuziva cisty zvuk/zkresleny a to fakt obvykle nevim protoze nejsem elektrikar.
Nejdulezitejsi je zvukovy poslech, pokud uz nemas "pozitek" ze hry takovy jako drive s lampama (tj ze ti nereagujou na dynamiku, nemaji typicky sound lamp, takovej dutej flaskovej, poznas dokonce i u hybrida v preampu casto, ze ti tam "neco chybi") tak urcite vymenit (ikdyz musis pocitat je to docela nakladne v pripade napriklad vice wattovych hlav/komb). Osobne sem menil lampy 2x na ruznych aparatech a vzdycky jakoby aparat "ozil".
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Zapínání / vypínání lampáče
Většina lampáčů má dva vypínače - POWER (někdy se nazývá MAIN) a STANDBY. Vypínačem POWER zapneš zesilovač (a žhavení lamp), počkáš cca 3-5 minut (mezitím vytáhneš kytaru z futrálu, zapojíš kabel, otevřeš lahváč....) a zapneš STANDBY - tím se přivede na anody koncových lamp proud a zesilovač hraje. Vypínání opačně - nejdřív STANDBY, chvilku počkat (stačí pár sekund, ale někdo říká že radči minut) a pak POWER. Při přepojování kabelů - vypnout STANDBY, při delší pauze (cca 30 min. a víc) taky.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele: