ValveKing šmelo??

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
JirkaD

ValveKing šmelo??

Příspěvek od JirkaD »

zaslech sem po skouknutí schémat názor od chlapíka, co staví hlavy, ze VK je šmelo ... resp. oni nikde nepíšou nic, co by to vylučovalo, takže šmelo je blbý slovo, ale že prostě nedostaneš to, co od toho čekáš ...
ty nemas zkresleni lampou ale diodama 1n4148 ...
krmí? nekrmí? na poslech to zní jako lampa, tak je mi to vlastně úplně jedno, ale je to určitě zajímavý téma ...
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

naposlech to právě nezní jako lampa , to že to nezkresluje lampou sem si myslel už když sem to kupoval. Já z toho víceméně používám jenom ten konec a před to cpu lampovou zkreslovací krabičku.
ale to jestli to je nebo neni šmelo ti asi tady nikdo stoprocentně neřekne, už jsme se u toho jednou (v topicu Valveking head) pěkně pohádali. Tak tohle uplně směřuje k druhý mega hádce :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Mě to jako lampa zní a zdráhám se věřit tomu, že by tak renomovaná značka v oblasti lampových aparátu (a ozvučení vůbec) jako je Peavey, uvedla na trh něco, co by označila za celolampový aparát a přitom by to nebyla pravda (resp. by to bylo nějak ošmelený). Je to ale jen můj, čistě laický názor...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

ve VK neslouzi diody pro zkresleni, ale fungujou jako Noise Gate pri Gain boostu..
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 25.04.2008 10:16, celkem upraveno 1 x.
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Solstice píše:Mě to jako lampa zní a zdráhám se věřit tomu, že by tak renomovaná značka v oblasti lampových aparátu (a ozvučení vůbec) jako je Peavey, uvedla na trh něco, co by označila za celolampový aparát a přitom by to nebyla pravda (resp. by to bylo nějak ošmelený). Je to ale jen můj, čistě laický názor...

Moje slova, to je stejný jako kdyby do Ferrari začli dávat motor z Octávky
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Alexi_Laiho píše:Moje slova, to je stejný jako kdyby do Ferrari začli dávat motor z Octávky
...a tvrdili, že jde o zavedenou kvalitu značky Ferrari, akorát v levnější verzi.
Přesně tak, prostě tomu nevěřím.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: ValveKing šmelo??

Příspěvek od rotten77 »

Solstice píše:Mě to jako lampa zní...
Já bych řekl, že VK je celolampa, jenom zkreslení nejde přes lampy, ale přes diody. Takže to jem jako jednokanál, který má uvnitř zkreslovací krabičku...
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Já ho mám chvíli a zatím jsem ho ještě nezkoušel pořádně osolit, takže nevím, jestli by se "nakrmením" něco změnilo (čili charakter lampovýho zkreslení)...můj názor je, že je to plnokrevná celolampa se vším všudy, ale v levnějším provedení.
Fundovanější vyjádření ale přenechám někomu, kdo se v tom vyzná, případně si doma ValveKinga opravdu "rozpitval"....samotnýho by mě to zajímalo, jak to ve skutečnosti teda je...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: ValveKing šmelo??

Příspěvek od Wohma »

rotten77 píše:
Solstice píše:Mě to jako lampa zní...
Já bych řekl, že VK je celolampa, jenom zkreslení nejde přes lampy, ale přes diody. Takže to jem jako jednokanál, který má uvnitř zkreslovací krabičku...
Kdyz zkresluje necim jinym, nez lampama, tak to celolampa neni (urcite ne u dvoukanalu).
Tvoji teorii navic vyvraci to, ze:
1) Pokud by se zkreslovalo necim jinym, tak by tam Peavey urcite nedalo navic 3 elektronky 12AX7, protoze to zvysi cenu.
2) Vymena elektronek v predzesilovaci meni charakter zkresleni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

No s těma elektronkama je to tam trochu složitější. Řekl bych že tam jsou napojený 2 na čistej kanál plus potenciometry presence a resonance, a třetí lampa na potenciometr Texture (A- A/B) a nebo jedna lampa na čistej jedna na zkreslenej, jedna na texture , na Presence a resonance nějakej trandák plus polovodič na tlačítko gain , kde určitě nějakej je.

Wohma- no ta třetí lampa je tam stopro na to texture, a 2 lampy jsou na jeden kanál akorát, no a je jasný že s výměnou předzesilujících lamp se mění zvuk komletně, před tim než se to dostane do zkreslovacího obvodu tak už to může mít zasebou jednu nebo 2 lampy (presence a texture), ale je to jenom hádání , schématu nerozumim tak jenom tipuju jak by to mohlo bejt
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Cesar

Příspěvek od Cesar »

Jednou když jsem projížděl hlavy od Peavey zaujalo mě, že např. JSX a XXX mají noise gate (JSX-regulovatelný a XXX je nastaven na pevno ). Sakra, to by mě zajímalo jak to tam mají ošetřeno, přece do celolamp nebudou cpát nějakou spešl elektroniku (digitál...). Sehnal jsem si schémata dokonce i VK a je to tam. Dokonce když porovnáte ty hlavy mezi sebou (schémata), tak vycházejí z velmi podobného zapojení (elektrotechnik si toho hned všimne). Nakonec jsem našel tu část, kde je již zmíněný noise gate. Ve schematu VK-čka je to zapojení s druhou lampou. Je to docela zajímavě vymyšleno, někdy až bud mít čas, tak to zkusím sestavit a vyzkoušet jak to funguje.
Když to shrnu, to zapojení (s diodama) je i v XXX a JSX hlavě. Pochybuje snad někdo, že tyhle hlavy nejsou čistokrevný lampy.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja myslim ze hlavni je jak to hraje :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ale i kdyby to zkreslovalo diodama tak to je furt celo lampa!!!! JCM900 2000 taky zkresluje diodama!!! Pčítat lampy je blbost! du se kouknout na schéma...

P.S. předem bych rád řekl že ste pěkní imbecilové. co ej to čistokrevná lampa? Kolik aparátů má bv dnešní době elektronkový usměrnění. Celolampa je aparát co má elektronku v preampu i koncáku a nemusí jí nutně i zkreslovat. stačí že jen zesiloje.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

tak končně sedoinstaloval reeder... To že by ty diody fungovaly jako noise gate se mi zdát nechce. Opravdu je možný že sou tam na řezání zvuku teda na zkreslení. Nejsem ale elektrikář, v každým případě to v reampu ty polovodiče má. JEstli je tu někdo komu je jasný ajk to tam je tak bych to rád věděl...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

turbo_MaCk píše:tak končně sedoinstaloval reeder... To že by ty diody fungovaly jako noise gate se mi zdát nechce. Opravdu je možný že sou tam na řezání zvuku teda na zkreslení. Nejsem ale elektrikář, v každým případě to v reampu ty polovodiče má. JEstli je tu někdo komu je jasný ajk to tam je tak bych to rád věděl...
nahoď schéma, bych se taky rád podíval :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
afektband

Příspěvek od afektband »

Smrťokvítek píše:
turbo_MaCk píše:tak končně sedoinstaloval reeder... To že by ty diody fungovaly jako noise gate se mi zdát nechce. Opravdu je možný že sou tam na řezání zvuku teda na zkreslení. Nejsem ale elektrikář, v každým případě to v reampu ty polovodiče má. JEstli je tu někdo komu je jasný ajk to tam je tak bych to rád věděl...
nahoď schéma, bych se taky rád podíval :)
Kousek vejš je schéma od rottena.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:...Kousek vejš je schéma od rottena.
Diky moc, moje chyba jsem, to přehlíd. :oops:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Smrťokvítek píše: Diky moc, moje chyba jsem, to přehlíd. :oops:
co soudíš? mohli by nějakým způsobem řezat zvuk? Já viděl teda ledky který měli řezat zvuk, ale klasickou diodu si nevybavuju....
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
Smrťokvítek píše: Diky moc, moje chyba jsem, to přehlíd. :oops:
co soudíš? mohli by nějakým způsobem řezat zvuk? Já viděl teda ledky který měli řezat zvuk, ale klasickou diodu si nevybavuju....
No to zapojení to připomíná ale není mi jasný proč signál jde až z toho uzlu za tím odporem. Kdyby to bylo před ním tak je to jasný. Takhle to nedokážu posoudit. Hlavně nevím, který tlačítko je spřažený s kterým to mi taky dělá dost bordel v uvažování. :? Jo a taky moc nechápu co dělá ta zpětná vazba. Každopádně mě nenapadá co by mohly jinýho dělat diody takhle zapojený než zkreslovat ikdyž v tomhle případě mám dost nejasností a moc se mi nechce věřit, že by to peavey takhle ochcalo.

Tak stejně nějaká true lampa je nějaký hand-wired marshall za 100000. Tam je to celkme jasný, že tam nebude ani kousek křemíku. :lol:
Já bych si s tím těžkou hlavu nedělal. Komu se to líbí ať na to hraje. :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“