chci se učit na bicí
Pravidla fóra
-
Zuzana Zámorská
chci se učit na bicí
Ahoj všichni,chtěla bych se začít učit hrát na bicí,ale nemám hudební sluch a lidi v mém okolí mi to rozmlouvají.Je hudební sluch tak důležitý,když mě to baví?
suzanab
Na te urovni, kam se dostane drtiva vetsina bubeniku, jde predevsim o rytmus. Nevim, podle ceho lidi v tvem okoli rikaji, ze nemas hudebni sluch, nema to nic spolecnyho se zpivanim ani hudebnim vkusem 
Doporucuju se domluvit s nekym, kdo bici ma, a jit si parkrat zahrat, pripadne se treba na pul roku prihlasit do ZUSky na bici. Dulezity je na tom nejvic to, jestli te to bude bavit, ostatni bych resil az pak.
Doporucuju se domluvit s nekym, kdo bici ma, a jit si parkrat zahrat, pripadne se treba na pul roku prihlasit do ZUSky na bici. Dulezity je na tom nejvic to, jestli te to bude bavit, ostatni bych resil az pak.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jak pise Wohma..
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
-
Zuzana Zámorská
Hudebni sluch znamena, ze dokazes zanotovat/zapiskat/zaspivat nejakou pisnicku presne jak ma byt. Na bubny je nejdulezitejsi rytmus a feeling (ano ac se to zda docela pro nektery kytaristy nepochopitelne, opravdu feeling bicich existuje, ale neni to v presnym slova smyslu to co na kytare, pro me to ale osobne je docela dulezitej). Nejlepsi je zajit za nejakym ucitelem bici a zjistit jak jsi na tom s rytmem, ten je pro bubny imho uplne nejdulezitejsi (podle bubnu se ridi obvykle basak, podle basaka a bubnu oba/jeden kytarista a zpev). Ale uprimne, talent je pro me 1/4 vseho "umu". Podle me se da vsechno naucit a pokud opravdu chces hrat a mas na to cas, neni problem se naucit hrat "nadprumerne" ikdyz na to nemas talent a citeni. Stane se z tebe technicky, nekdo by rek "klinicky" bubenik, ale porad mas sanci/moznosti se do toho dostat a casem ukazat co v tobe je. Podle me osobne, kazdy clovek ma talent na nejaky hudebni nastroj/techniku hry. Je jen na tobe co si vyberes a dokazes :p Pokud te to bavi, myslim neni co resit. Smele do toho :p ale abych ti to upresnil takovou vetou "pokud jsi se sebou spokojena, je to v prd*li" takze hrat a hrat a porad se snazit dosahovat vetsich cilu a zlepsovat se
Ver tomu, ze casem zjistis ze techniku uz nepotrebujes a nejdulezitejsi je pro tebe citeni a co nejvic si pisnicku/cokoliv uzit. Nejlepsi pocit imho kazdyho muzikanta ... Nemyslet "co presne to vlastne hraju" ale "jak to hraju" a co do toho vlastne vkladam sveho, at uz to plati pro covery nebo vlastni pisnicky. (dulezite je vlozit do vseho "osobnost", coz hodne kytaristu nechape, v tom je ta unikatnost ze nikdo stejnou vec nezahraje jako ty, jak to citis, at uz jde o jakykoliv nastroj)
Ja zas znam bicmenku, ktere to jde a navic je i moc hezka! 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja znam bicmenku, je to feministka, je na kratko, ma svaly a patri do 4% 
Audix OM2s
Audix OM2s
a hraje punk 
Audix OM2s
Audix OM2s
tak tak, pár bubenickejch dílen jsem prolezl a vůbec v muzice bych si tyhle rozdíly nelajznul hodnotit. Mám stejný zkušenosti, viděl jsem extra číču klepat jazzrockový riffy a padala mě brada - to byl feeling jak z partesu a tu lehkost s jakou to dávala jsem mohl tenkrát jen závidět...Wohma píše:Ja zas znam bicmenku, ktere to jde a navic je i moc hezka!
- Kostihouse
cose tyce bicich a holek, tak parkrat sme hrali na konciku s kapelou Veto ve ktere hraj emooc husta bubenice a umi to o cem si ja zatim muzu nechat jen zdat...
http://bandzone.cz/veto
http://bandzone.cz/veto