Hledání (SearchBox)
Hledání (SearchBox)
Doufám že sem to nikde nepřehlíd, ale když sem si chtěl něco najít , tak sem pod funkcí "Hledat" nešel jenom dvě možnosti pro klíčové slovo- 1) jako součást názvu nebo textu 2 )jen v textu ... mě by se ale hodila třetí možnost a to? hledat jen v názvu ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hendy, bylo by to pěkné, jenže tohle nám tato verze phpBB nedovolí... A nejsem si jist, jestli ta třetí verze ano...
Jestli můžu doporučit jak to vychytat - hledej v názvu a textu a při výpisu threadů hledej přes vyhledávač prohlížeče, třeba v Opeře přes Ctrl + F...
Jestli můžu doporučit jak to vychytat - hledej v názvu a textu a při výpisu threadů hledej přes vyhledávač prohlížeče, třeba v Opeře přes Ctrl + F...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hledat???
TO hledání tady je trochu špatný, pokud třeba zadáš "mix" tak to nenajde nic, přitom témat které obsahují text s kořenem slova "mix" je tu myslím dost...
Hraju na kytary a mašinky
- Nero
- Rádce
Vím o tom, že to hledání tady moc nefunguje. Bohužel netuším proč, zkoušel jsem se v tom nějak hrabat, zkoušel jsem donutit výše postavené se v tom hrabat a pořád nic.
Mám dojem, že tam bude problém v indexaci, že když se prováděla při migraci, tak se dal jako minimálí limit 4 znaky. A teď se to z nějakého důvodu nedaří přeindexovat.
Když se totiž zadá do hledání mix* (* = libovolný text, tudíž třeba různé koncovky či přípony), tak to vyhledá.
Mám dojem, že tam bude problém v indexaci, že když se prováděla při migraci, tak se dal jako minimálí limit 4 znaky. A teď se to z nějakého důvodu nedaří přeindexovat.
Když se totiž zadá do hledání mix* (* = libovolný text, tudíž třeba různé koncovky či přípony), tak to vyhledá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt, ten libovolnej text by tam měl být automatickyNero píše:Když se totiž zadá do hledání mix* (* = libovolný text, tudíž třeba různé koncovky či přípony), tak to vyhledá.
jinak
google píše:hledaný výraz site:hudebniforum.cz
Hraju na kytary a mašinky
- Nero
- Rádce
Mno, automaticky - to bych možná asi ani nechtěl, v mnoha případech by to byl spíš problém.rotten77 píše:To je fakt, ten libovolnej text by tam měl být automatickyNero píše:Když se totiž zadá do hledání mix* (* = libovolný text, tudíž třeba různé koncovky či přípony), tak to vyhledá.
jinak
google píše:hledaný výraz site:hudebniforum.cz
S tím googlem mi nějak uniká smysl... Dnes mi to nějak nemyslí...
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je pravdaNero píše:Mno, automaticky - to bych možná asi ani nechtěl, v mnoha případech by to byl spíš problém.
když vyhledáváš přes google a dáš za ten hledaný výraz "site:hudebniforum.cz" tak se prohledává jenom hudebniforum.cz.Nero píše:S tím googlem mi nějak uniká smysl... Dnes mi to nějak nemyslí...
např. když hledáš "mix":
http://www.google.cz/search?hl=cs&clien ... =&aq=f&oq=
- Nero
- Rádce
Á, to je chytré
Snad si toho lidi povšimnou a třeba to někomu pomůže...
PetrPeter 1975 - 2008
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
A nešel by udělat nějaký vyhledávač přes google?
Prostě nějaká alternativa k Hledání přes fórum.
Final Frontier
Vzdyt rotten o dva prispevky vys popsal, jak hledat pres google...Jaguar master píše:A nešel by udělat nějaký vyhledávač přes google?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
To jsem pochopil, jinak bych se neptal.
Myslel jsem jako udělat jiný vyhledávač (a použít ho přímo na fóru) než je ten fórový (jiný, myšleno přes google). Prostě nějak abych tam nemusel pokaždé psát xxxx site:hudebniforum.cz
Myslel jsem jako udělat jiný vyhledávač (a použít ho přímo na fóru) než je ten fórový (jiný, myšleno přes google). Prostě nějak abych tam nemusel pokaždé psát xxxx site:hudebniforum.cz
Final Frontier
- Nero
- Rádce
O tom značně pochybuju. Nebo minimálně jsem nikdy neviděl, že by se kde něco takovýho používalo.
PetrPeter 1975 - 2008
Na TGP to tak maji, ale zavadet neco takovyho kvuli lenosti mi prijde hodne hloupy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Re: Hledání (SearchBox)
Daalší dobrá zpráva - podařilo se přenastavit a přeindexovat MySQL Fulltext, takže od dneška lze vyhledávat i slova s 2 či 3 znaky!
Můžete sami ozkušet
Můžete sami ozkušet
PetrPeter 1975 - 2008
Nejsem si jistý, jestli už jsem to nepsal někam jinam (nechápu, jak je to možné, ale nepodařilo se mi najít ten topic, kde jsme hledání řešili tak rozsáhle), ale mám problém, který sice není chybou, ale stejně by ho to, vzhledem k povaze Fóra, chtělo vyřešit:
Stejně, jako u většiny (nejen) fulltextových vyhledávačů, i tady funguje systém "+" a "-". To znamená, že pokud chci vyhledávat "Hudební fórum", mohu zadat "Hudební+fórum"; pokud ale naopak budu chtít hledat slovo "Hudební", ovšem neustále mi to bude vyhazovat spojení "Hudební fórum", mohu zadat "Hudební-fórum", což mi zakáže výskyt "fórum" ve výsledcích. Výborná věc - do chvíle, než chci hledat například "Blackstar HT-40", "Ibanez RG-321" a podobně... potom nemám šanci dobrat se výsledku, protože si to vlastně sám sobě zakazuju. A jelikož je mezi hudebními nástroji a jejich příslušenstvím spousta takových názvů a rozhodně ne všichni uživatelé znají tuhle "vychytávku", myslím, že se docela dost snižuje účinnost vyhledávání a pak se tady setkáváme s ještě více duplicitními vlákny
.
Nějaký nápad na řešení?
Fuj, to je román... doufám, že to bude mít za výsledek nejen procvičení slohu z mé strany, ale taky pochopení čtenářů.
Stejně, jako u většiny (nejen) fulltextových vyhledávačů, i tady funguje systém "+" a "-". To znamená, že pokud chci vyhledávat "Hudební fórum", mohu zadat "Hudební+fórum"; pokud ale naopak budu chtít hledat slovo "Hudební", ovšem neustále mi to bude vyhazovat spojení "Hudební fórum", mohu zadat "Hudební-fórum", což mi zakáže výskyt "fórum" ve výsledcích. Výborná věc - do chvíle, než chci hledat například "Blackstar HT-40", "Ibanez RG-321" a podobně... potom nemám šanci dobrat se výsledku, protože si to vlastně sám sobě zakazuju. A jelikož je mezi hudebními nástroji a jejich příslušenstvím spousta takových názvů a rozhodně ne všichni uživatelé znají tuhle "vychytávku", myslím, že se docela dost snižuje účinnost vyhledávání a pak se tady setkáváme s ještě více duplicitními vlákny
Nějaký nápad na řešení?
Fuj, to je román... doufám, že to bude mít za výsledek nejen procvičení slohu z mé strany, ale taky pochopení čtenářů.
- Nero
- Rádce
Stačí zadat např. "HT 40" bez - a je to vyřešené
Steží k tomu hledat nějaké řešení. Systém vyhledavače nějak funguje a já ho opravdu nemůžu změnit.
Steží k tomu hledat nějaké řešení. Systém vyhledavače nějak funguje a já ho opravdu nemůžu změnit.
PetrPeter 1975 - 2008
No, však já si poradit dokážu 
Ale (myslím) spousta lidí prostě odněkud zkopíruje název, vloží do searchboxu... a nic nenajde
(To, že to nepůjde jsem tak nějak předpokládal, ale zkusil jsem to
)
Ale (myslím) spousta lidí prostě odněkud zkopíruje název, vloží do searchboxu... a nic nenajde
(To, že to nepůjde jsem tak nějak předpokládal, ale zkusil jsem to
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele: