1) nízký kurz dolaru
2) místo Amíků se teďka činí Vietnamci
3) nekde se to prostě muselo ojebat
Myslíte si, že bude mít Ampeg problémy s kvalitou a pojede setrvačností jen díky značce anebo si to pohlídá?
ano... MŮŽE ...hendy9 píše:Nevim odkuď se vzalo, Asie =sh*t ... ještě to máme možná zafixovaný z dob kdy se prodávali bory Odidas se čtyřma proužkama , ale dneska můžu klidně přijít daleko lěpší kousek z asie než z ameriky
Mluvíme-li o low endu, tak se klidně může stát, že kvalita nebude taková, co by si možná ty věci zasloužily, ale řek bych, že u věcí dražších [klidně i zlevněných] se nerovnost "kvantita>kvalita" automaticky zavádět nemusí. Uvidí se časem podle reakcí, nakolik tohle stěhování ovlivní výrobu...kurcatovium píše:... za misku rýže člověk zázraky čekat nemůže - i proto je tak razantní snížení cen u všech značek přecházejících s výrobou do Asie

To zní hrozně, toho se radši nechci dožítDark Axel píše:už vidím, jak za X let budeme nevěřícně kroutit hlavama nad aparátama a kytarama našich mladých... budeme jim vyprávět o starých dobrých časech, kdy "Peavey" Classic a "Fender" Strat fakt nebyly spotřebním zbožím a stály za to
je to bohužel asi nevyhnutelné
Pozitivní trend ekonomiky je v 80% státech, takže se dá očekávat , že až se ekonomickej systém stabilizuje na náký vysoký hranici, dostane se na první místo kvalita a myslim ,že se nedá do vzdálenější budoucnosti čekat, že se bude kvalita snižovat.Dark Axel píše:už vidím, jak za X let budeme nevěřícně kroutit hlavama nad aparátama a kytarama našich mladých... budeme jim vyprávět o starých dobrých časech, kdy "Peavey" Classic a "Fender" Strat fakt nebyly spotřebním zbožím a stály za to
A kdo bude závidět nám..?hendy9 píše:Pozitivní trend ekonomiky je v 80% státech, takže se dá očekávat , že až se ekonomickej systém stabilizuje na náký vysoký hranici, dostane se na první místo kvalita a myslim ,že se nedá do vzdálenější budoucnosti čekat, že se bude kvalita snižovat.Dark Axel píše:už vidím, jak za X let budeme nevěřícně kroutit hlavama nad aparátama a kytarama našich mladých... budeme jim vyprávět o starých dobrých časech, kdy "Peavey" Classic a "Fender" Strat fakt nebyly spotřebním zbožím a stály za to
PS : vem¨te si na co hráli naši rodiče-jasně nebyla tu čína...neřikám že rozdí bude tak markantní , ale¨myslim že spíš dětem budem závidět ...

Podle mě mluvíš o voze a původně to bylo o koze. Pochopitelně, že nabídka U NÁS se markantně zlepšila. Ale pokud porovnáš SVĚTOVOU úrpveň, například kytar, která byla třeba před 20 lety, tak pravděpodobně zjistíš, že dnes převažuje kvantita, ale průměrná kvalita upadá. Což je ale čistě ekonomický jev, protože vzrostla rapidně poptávka, takže se musí utišit například značkami jako Stagg a podobně...hendy9 píše:Tak nám záviděj naši rodiče...když už se dostali k base , tak si k ní pořídili nákej teslovej aparát a myslim, že ten se nedal rovnat s tim , co tu je dneska
Nesst píše:Podle mě mluvíš o voze a původně to bylo o koze. Pochopitelně, že nabídka U NÁS se markantně zlepšila. Ale pokud porovnáš SVĚTOVOU úrpveň, například kytar, která byla třeba před 20 lety, tak pravděpodobně zjistíš, že dnes převažuje kvantita, ale průměrná kvalita upadá. Což je ale čistě ekonomický jev, protože vzrostla rapidně poptávka, takže se musí utišit například značkami jako Stagg a podobně...hendy9 píše:Tak nám záviděj naši rodiče...když už se dostali k base , tak si k ní pořídili nákej teslovej aparát a myslim, že ten se nedal rovnat s tim , co tu je dneska
Vidíš to já ekonom jsem. teda polovičníhendy9 píše:Nesst píše:Podle mě mluvíš o voze a původně to bylo o koze. Pochopitelně, že nabídka U NÁS se markantně zlepšila. Ale pokud porovnáš SVĚTOVOU úrpveň, například kytar, která byla třeba před 20 lety, tak pravděpodobně zjistíš, že dnes převažuje kvantita, ale průměrná kvalita upadá. Což je ale čistě ekonomický jev, protože vzrostla rapidně poptávka, takže se musí utišit například značkami jako Stagg a podobně...hendy9 píše:Tak nám záviděj naši rodiče...když už se dostali k base , tak si k ní pořídili nákej teslovej aparát a myslim, že ten se nedal rovnat s tim , co tu je dneska
Tak já měl pocit , že se tu mluví o aparátech. Kytary to je zas věc úplně jiná , protože tam v podstatě neni moc co zlepšovat s porovnánim s aparátama...Jinak to co píšeš je nekompromisní pravda, ale já čekám, že časem, až tu bude hodně peněz, budou lidi chtít kvalitní zboží ---ted úplně mimo, ale vem si kolik lidí si před 10 lety kupovalo Coca colu-to že se to tak markantně zlepšilo, způsobily dva faktory -zvyk a lepší finanční dostupnost, za kterou stojí zlepšení finanční situace, která se pořád lepší a leppší. A pokud budeš mít dost peněz tak si nekoupíš limonádu za 4 koruny, ale klidně si koupíš Coca colu nebo Sprite atd. --- tohle je teda taky o voze , ale i když by se ted nákym velkym rozdílem snížila kvalita , tak časem se zvedne poptávka po těch kvalitnějších věcech i přes višší cenu a ty kvalitní věci tu zase budou.
Ale je to všechno velká polemika. Já nejsem žádnej ekonom a určitě tu sou lidi, který tomu rozuměj daleko víc, takže se s nikym nechci hádat , ael nákej takovejhle vývoj předpokládám já...