Půjde Ampeg do sraček?

Baskytarová aparatura ...

Myslíte si, že se přesun výroby do Asie a brutální snížení cen promítne do kvality?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

hrushi
Kontaktovat uživatele:

Půjde Ampeg do sraček?

Příspěvek od hrushi »

Dneska si jako obykle projížím kytary.cz a nestačím se divit - SVT-410HLF za 14 590,- , SVT 3-Pro za 21 300,- atd... Pád cen je za rok asi o 10 000 a napadají mě 3 věci, které to způsobily -

1) nízký kurz dolaru
2) místo Amíků se teďka činí Vietnamci
3) nekde se to prostě muselo ojebat :)

Myslíte si, že bude mít Ampeg problémy s kvalitou a pojede setrvačností jen díky značce anebo si to pohlídá?
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

b ist richtig
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Podle mě si určitě pohlídá kvalitu u top modelů(SVT VR,CL,2 4 PRO), ale bojím se, ať ty slabší neojebe :)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Nevim odkuď se vzalo, Asie =sh*t ... ještě to máme možná zafixovaný z dob kdy se prodávali bory Odidas se čtyřma proužkama , ale dneska můžu klidně přijít daleko lěpší kousek z asie než z ameriky
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Bavil sje mse s nějakýma prodavačama a ti mi dosvědčili, že je to na kvalitě poznat ten přesun do Asie. A netýkalo se to jen Ampegu, ale i různých efektů a tak...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
kurcatovium

Příspěvek od kurcatovium »

hendy9 píše:Nevim odkuď se vzalo, Asie =sh*t ... ještě to máme možná zafixovaný z dob kdy se prodávali bory Odidas se čtyřma proužkama , ale dneska můžu klidně přijít daleko lěpší kousek z asie než z ameriky
ano... MŮŽE ...
prakticky to tak ale moc často nebude, za misku rýže člověk zázraky čekat nemůže - i proto je tak razantní snížení cen u všech značek přecházejících s výrobou do Asie
Ebu

Příspěvek od Ebu »

kurcatovium píše:... za misku rýže člověk zázraky čekat nemůže - i proto je tak razantní snížení cen u všech značek přecházejících s výrobou do Asie
Mluvíme-li o low endu, tak se klidně může stát, že kvalita nebude taková, co by si možná ty věci zasloužily, ale řek bych, že u věcí dražších [klidně i zlevněných] se nerovnost "kvantita>kvalita" automaticky zavádět nemusí. Uvidí se časem podle reakcí, nakolik tohle stěhování ovlivní výrobu...
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

už vidím, jak za X let budeme nevěřícně kroutit hlavama nad aparátama a kytarama našich mladých... budeme jim vyprávět o starých dobrých časech, kdy "Peavey" Classic a "Fender" Strat fakt nebyly spotřebním zbožím a stály za to

je to bohužel asi nevyhnutelné
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dark Axel píše:už vidím, jak za X let budeme nevěřícně kroutit hlavama nad aparátama a kytarama našich mladých... budeme jim vyprávět o starých dobrých časech, kdy "Peavey" Classic a "Fender" Strat fakt nebyly spotřebním zbožím a stály za to

To zní hrozně, toho se radši nechci dožít :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Dark Axel píše:už vidím, jak za X let budeme nevěřícně kroutit hlavama nad aparátama a kytarama našich mladých... budeme jim vyprávět o starých dobrých časech, kdy "Peavey" Classic a "Fender" Strat fakt nebyly spotřebním zbožím a stály za to

Pozitivní trend ekonomiky je v 80% státech, takže se dá očekávat , že až se ekonomickej systém stabilizuje na náký vysoký hranici, dostane se na první místo kvalita a myslim ,že se nedá do vzdálenější budoucnosti čekat, že se bude kvalita snižovat.

PS : vem¨te si na co hráli naši rodiče-jasně nebyla tu čína...neřikám že rozdí bude tak markantní , ale¨myslim že spíš dětem budem závidět ...
Ebu

Příspěvek od Ebu »

hendy9 píše:

Pozitivní trend ekonomiky je v 80% státech, takže se dá očekávat , že až se ekonomickej systém stabilizuje na náký vysoký hranici, dostane se na první místo kvalita a myslim ,že se nedá do vzdálenější budoucnosti čekat, že se bude kvalita snižovat.

PS : vem¨te si na co hráli naši rodiče-jasně nebyla tu čína...neřikám že rozdí bude tak markantní , ale¨myslim že spíš dětem budem závidět ...
A kdo bude závidět nám..? :?
Obrázek
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Tak nám záviděj naši rodiče...když už se dostali k base , tak si k ní pořídili nákej teslovej aparát a myslim, že ten se nedal rovnat s tim , co tu je dneska
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

hendy9 píše:Tak nám záviděj naši rodiče...když už se dostali k base , tak si k ní pořídili nákej teslovej aparát a myslim, že ten se nedal rovnat s tim , co tu je dneska
Podle mě mluvíš o voze a původně to bylo o koze. Pochopitelně, že nabídka U NÁS se markantně zlepšila. Ale pokud porovnáš SVĚTOVOU úrpveň, například kytar, která byla třeba před 20 lety, tak pravděpodobně zjistíš, že dnes převažuje kvantita, ale průměrná kvalita upadá. Což je ale čistě ekonomický jev, protože vzrostla rapidně poptávka, takže se musí utišit například značkami jako Stagg a podobně...
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Nesst píše:
hendy9 píše:Tak nám záviděj naši rodiče...když už se dostali k base , tak si k ní pořídili nákej teslovej aparát a myslim, že ten se nedal rovnat s tim , co tu je dneska
Podle mě mluvíš o voze a původně to bylo o koze. Pochopitelně, že nabídka U NÁS se markantně zlepšila. Ale pokud porovnáš SVĚTOVOU úrpveň, například kytar, která byla třeba před 20 lety, tak pravděpodobně zjistíš, že dnes převažuje kvantita, ale průměrná kvalita upadá. Což je ale čistě ekonomický jev, protože vzrostla rapidně poptávka, takže se musí utišit například značkami jako Stagg a podobně...

Tak já měl pocit , že se tu mluví o aparátech. Kytary to je zas věc úplně jiná , protože tam v podstatě neni moc co zlepšovat s porovnánim s aparátama...Jinak to co píšeš je nekompromisní pravda, ale já čekám, že časem, až tu bude hodně peněz, budou lidi chtít kvalitní zboží ---ted úplně mimo, ale vem si kolik lidí si před 10 lety kupovalo Coca colu-to že se to tak markantně zlepšilo, způsobily dva faktory -zvyk a lepší finanční dostupnost, za kterou stojí zlepšení finanční situace, která se pořád lepší a leppší. A pokud budeš mít dost peněz tak si nekoupíš limonádu za 4 koruny, ale klidně si koupíš Coca colu nebo Sprite atd. --- tohle je teda taky o voze , ale i když by se ted nákym velkym rozdílem snížila kvalita , tak časem se zvedne poptávka po těch kvalitnějších věcech i přes višší cenu a ty kvalitní věci tu zase budou.

Ale je to všechno velká polemika. Já nejsem žádnej ekonom a určitě tu sou lidi, který tomu rozuměj daleko víc, takže se s nikym nechci hádat , ael nákej takovejhle vývoj předpokládám já...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hm..je vlastně pravda že s kytary jsou na tom hůř než aparáty..podle mě...

Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

hendy9 píše:
Nesst píše:

Tak já měl pocit , že se tu mluví o aparátech. Kytary to je zas věc úplně jiná , protože tam v podstatě neni moc co zlepšovat s porovnánim s aparátama...Jinak to co píšeš je nekompromisní pravda, ale já čekám, že časem, až tu bude hodně peněz, budou lidi chtít kvalitní zboží ---ted úplně mimo, ale vem si kolik lidí si před 10 lety kupovalo Coca colu-to že se to tak markantně zlepšilo, způsobily dva faktory -zvyk a lepší finanční dostupnost, za kterou stojí zlepšení finanční situace, která se pořád lepší a leppší. A pokud budeš mít dost peněz tak si nekoupíš limonádu za 4 koruny, ale klidně si koupíš Coca colu nebo Sprite atd. --- tohle je teda taky o voze , ale i když by se ted nákym velkym rozdílem snížila kvalita , tak časem se zvedne poptávka po těch kvalitnějších věcech i přes višší cenu a ty kvalitní věci tu zase budou.

Ale je to všechno velká polemika. Já nejsem žádnej ekonom a určitě tu sou lidi, který tomu rozuměj daleko víc, takže se s nikym nechci hádat , ael nákej takovejhle vývoj předpokládám já...
Vidíš to já ekonom jsem. teda poloviční 8) . Nooo podle mě aparáty jsou na tom hodně podoobně jako kytary. Taky kdyžbys viděl někde třeba lampovýho Fendera z 60. let, tak budeš slintat :wink: . Jinak s tou lepší životní úrovní podle mě zas tak moc pravdu nemáš. Protože to, že máš víc peněz znamená, že jich víc utratíš, ale není jsitý, jestli za kvantitu, nebo za kvalitu. I když zrovna třebau kytar je tohleto jasný (radš isi koupíš pořádnou za 60k než 6 za 10k, že jo...). jinak ta poptávka půjde stopro směrem ke kvalitě. Protože za chvilku se ten lowend tak zasytí, že ty značky budou muset tlačit ty výrobky přes kvalitu než přes cenu. Už teď si vem, kolik značek prodává jen kytary do cca 10 000 - Fokus, Stagg, SX, Adonis.... Prostě je toho plná řiť, a až se jich ještě pár přidá, tak zjistí, že musí zlepšit kvalitu, aby si udrželi prodeje...
Takže suma sumárum - Ampeg do sraček nepůjde, ale musí se počítat s tím, že ty nejnižší řady se jim možná nevyhnou. Ale ty pořádny Ampegy budou furt Ampegy.
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Jo stimhle co si napsal, sem s tebou za jedno.
Bobr

Příspěvek od Bobr »

Já si myslím, že si Amerikáni tu kvalitu ohlídají, ale.....
Dneska se v tý Asii dělá všechno Ampegy, Marshally, Eden a já nevím co ještě všechno, tak uvidíme jak to s tou kvalitou bude. Stejně to tam jen montujou a součástky jsou origoš. Já mám ampega svt3pro taky z Vietnamu a zatím spokojenost (měl bych to někde zaklepat, aby to vydrželo).
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

mám hlavu Peavey Tour 450 za 10 000, teď už je dražší a mám i bednu tvx 410, obě jsou čína, u hlavy není jediná chyba a hraje perfektně a co se týká boxu, tak je z překližky a hraje jak prase....takže nevím, jak ostatní firmy, ale Peavey si to ohlídat umí, po roce užívání, to furt hraje, jak má, chtěl jsem koupit GK 700RB, už jen proto, že je to made in U.S.A., ale to už mě pustilo... Basu mám zase made in Korea a nemůžu si ztěžovat, prostě to tak je a jsem rád, že jsem třeba za to Peavey nemusel vysolit 20 000, jen proto, že je tam made in U.S.A....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
riccard

Příspěvek od riccard »

Ja si nemyslim ze ampeg pojde do "sracek". Podla mna je uplne jedno, ci to LEGO sklada americky cernoch alebo vietnamec ci cinan. Vsade sa pritrafi pri seriovej vyrobe nejaky ten kazovy kus, tomu sa neda zabranit si myslim, a podla mna je uplne normalne ze vyrobca xce znizit naklady na minimum. S ampegom robim, a tie rozdiely som fakt nepocul, mam hlavu made in vietnam,,,a hra rovnako dobre ako USA. Co sa tyka cien, je to urcite upadajucim kurzom dolara. V amerike tie ceny su radovo o niekolko tisic nizsie, a nikto si tam na pomer cena - kvalita nestazuje. Ampeg tam pouzivaju skoro vsetci. Ci uz profesionali, ktori si urcite mozu dovolit aj nieco uplne ine alebo amateri. Ampeg ma svoj charakteristicky zvuk bud sa ti paci,,alebo nie.
Sandberg California JM 4, Dunlop DI box MXR 80, Ampeg SVT-CL, Ampeg SVT 810E
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“