Stačí 18W na vystoupení a do zkušebny?????
Pravidla fóra
Stačí 18W na vystoupení a do zkušebny?????
Zajímalo by mě jestli u lampovýho ampece stačí 18W na vystoupení a zkoušky. Jde mi o Crate V18. dík
je to 18W v třídě A což je 40W v A/Bcož je 2-3krát víc v tranďáku..100W
=
stačí to..aspoň teda na něco nomrálního a žádnou prasečinu
=
stačí to..aspoň teda na něco nomrálního a žádnou prasečinu
Naposledy upravil(a) termyx dne 19.05.2008 14:24, celkem upraveno 1 x.
to a to a za chvíli zas tohle
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
termyx: takhle se to určit rozhodně nedá
ale stačit to bude...a to s klidem....jednou jsem dokonce hrál v kapele s borcem, kterej hrál na 15W tranďák....ale nehráli sme blueés ani jazz...hráli jsme punk rock! je pravda, že to byl asi nějaký povedený kus, ale 18W lampy třídy A ti stačit bude 100%ně
ale stačit to bude...a to s klidem....jednou jsem dokonce hrál v kapele s borcem, kterej hrál na 15W tranďák....ale nehráli sme blueés ani jazz...hráli jsme punk rock! je pravda, že to byl asi nějaký povedený kus, ale 18W lampy třídy A ti stačit bude 100%ně
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
lampa ti zadny watty neprida. jenom podle poctu a typu lamp muzes zjistit kolik wattu ma zesilovac.tom86 píše:ALE tak mohlo mít to mít výkon srovnatelnej aspon s 50W trndákem ne???Když už jsme u toho docela by mě zajímalo kolik která lampa přidá wattů, vim že to tu někdo v nějakym topicu psal ale už jsem to nenašel
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Neni to tak uplne pravda, do stejne patice muzes davat lampy s ruznym vykonem. Na druhou stranu vyrobci tam dnes cpou nejsilnejsi mozny, aby se mohli pochlubit nejvice wattama, takze z toho clovek zpravidla vic nevytahne. Ale ono to taky neni o wattech, ze?framikoin píše:lampa ti zadny watty neprida. jenom podle poctu a typu lamp muzes zjistit kolik wattu ma zesilovac.tom86 píše:ALE tak mohlo mít to mít výkon srovnatelnej aspon s 50W trndákem ne???Když už jsme u toho docela by mě zajímalo kolik která lampa přidá wattů, vim že to tu někdo v nějakym topicu psal ale už jsem to nenašel
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
2x12" bude vic tlacit a v podstate ani moc nezalezi na tom, jakej vykon ma zesilovac. Ale mas pravdu v tom, ze hlasitosti by se zrovna tohle kombicko mohlo vyrovnat kdejakymu 50W trandaku.
Nazory na to, jakej je "prepocet" mezi lampou a trandakem, co se tyce hlucnosti a pruraznosti, se lisi, realne to bude cca 2nasobek, u mensich vykonu i vic (tzn. tady by to mohlo byt cca nastejno).
Nazory na to, jakej je "prepocet" mezi lampou a trandakem, co se tyce hlucnosti a pruraznosti, se lisi, realne to bude cca 2nasobek, u mensich vykonu i vic (tzn. tady by to mohlo byt cca nastejno).
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nemyslim si, ze to bude zas takovy hlasitostni rozdil. Ano, trandak bude mit na plny vykon zachrchlany zkresleny zvuk (ne, nejedna se o TO [=zadouci] zkreslenitermyx píše:50W tranďákse proti tomu může jít zahrabat...je tady o tom hafo..nebuď línej
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Správně Mylanne. Fyziku neošulíš. To je jenom rozdíl v dynamice lamp a trandů a jak to ucho stravuje. Proto se jeví lampa mnohem hlasitější.
I Qwer má pravdu. S každými 3dB ciltivosti stoupá dvojnásobně akustický tlak. Takže se 103dB Eminencí by stačil 5W zes.
Na webu se válí mnoho článků na toto téma. Třeba w.audioweb.cz a find
I Qwer má pravdu. S každými 3dB ciltivosti stoupá dvojnásobně akustický tlak. Takže se 103dB Eminencí by stačil 5W zes.
Na webu se válí mnoho článků na toto téma. Třeba w.audioweb.cz a find
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
-
MrDeathCZ
- Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack
No to sice ano, ale musíš taky zvážit jakej výkon....RMS, špičkovej atd atd.Mylann píše:Watt je Watt...je jedno z jakeho zesilovace...ale nemuzete rikat, ze dana hodnota vykonu (prikonu) ve W se rovna u jineho zesilovace jine watáži...proste 50W je 50W...a je jedno z ceho...Jen je to hlasitejsi diky reprakum, jejich cytlivosti,... Ale Watt je porad Watt...
ale co se týče toho jestli mu to bude stačit...myslím si že ano, ale externí box bych každopádně pořídil...nebo přišetřil na silnější verzi
Můj názor je takový, že do zkušebny i na vystoupení stačí 15W lampa, nebo 30W tranďák. Stejěn se větší akce zvučí a i s 30W ti bude stačit proto, aby ses slyšel. Tak že nechápu, proč tu pořád řešíte hlasitost aparátů. Dříve jsem ve zkušebně hrál na 15W tranďák a stačilo mi to. 
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108