Stačí 18W na vystoupení a do zkušebny?????

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
tom86

Stačí 18W na vystoupení a do zkušebny?????

Příspěvek od tom86 »

Zajímalo by mě jestli u lampovýho ampece stačí 18W na vystoupení a zkoušky. Jde mi o Crate V18. dík
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

pokial vas bubenik do toho netrepe tak moc tak aj hej..ale nejaka rezerva tam asi nebude..
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

V lampě by mohlo, je to na bubeníkovi :lol: ale když do toho píchneš externí bednu, tak to bude hrát dost :wink:
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
termyx

Příspěvek od termyx »

je to 18W v třídě A což je 40W v A/Bcož je 2-3krát víc v tranďáku..100W
=
stačí to..aspoň teda na něco nomrálního a žádnou prasečinu
Naposledy upravil(a) termyx dne 19.05.2008 14:24, celkem upraveno 1 x.
to a to a za chvíli zas tohle
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Vsázel bych na box 2x12". :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

termyx: takhle se to určit rozhodně nedá :roll:

ale stačit to bude...a to s klidem....jednou jsem dokonce hrál v kapele s borcem, kterej hrál na 15W tranďák....ale nehráli sme blueés ani jazz...hráli jsme punk rock! je pravda, že to byl asi nějaký povedený kus, ale 18W lampy třídy A ti stačit bude 100%ně :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
termyx

Příspěvek od termyx »

samozřejmě záleží na repráku..ale když se budeme bavit jen o zesilovačích....

a ano kačeny mají uši :lol:
tom86

Příspěvek od tom86 »

ALE tak mohlo mít to mít výkon srovnatelnej aspon s 50W trndákem ne???Když už jsme u toho docela by mě zajímalo kolik která lampa přidá wattů, vim že to tu někdo v nějakym topicu psal ale už jsem to nenašel
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja jsem se nedavno dovedel docela zajimavou vec...

zkoumal jsem rozdil mezi greenbackem heritage a g12 heritage... greenback ma citlivost 96db a g12 ma 100db a hlasitostni rozdil mezi nema je jako 50w a 100w zesik vytaveny naplno... tohle me docela posadilo na p***l...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tom86 píše:ALE tak mohlo mít to mít výkon srovnatelnej aspon s 50W trndákem ne???Když už jsme u toho docela by mě zajímalo kolik která lampa přidá wattů, vim že to tu někdo v nějakym topicu psal ale už jsem to nenašel
lampa ti zadny watty neprida. jenom podle poctu a typu lamp muzes zjistit kolik wattu ma zesilovac.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

M2 do zkušebny stačí 30w trandak(v rámci možností) takže do zkušebny b to stačit mohlo v klidu a na podia taky tam ti to stejně ****** přes svůj apec....

Red Bull: Cenzura vulgarismu
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

framikoin píše:
tom86 píše:ALE tak mohlo mít to mít výkon srovnatelnej aspon s 50W trndákem ne???Když už jsme u toho docela by mě zajímalo kolik která lampa přidá wattů, vim že to tu někdo v nějakym topicu psal ale už jsem to nenašel
lampa ti zadny watty neprida. jenom podle poctu a typu lamp muzes zjistit kolik wattu ma zesilovac.
Neni to tak uplne pravda, do stejne patice muzes davat lampy s ruznym vykonem. Na druhou stranu vyrobci tam dnes cpou nejsilnejsi mozny, aby se mohli pochlubit nejvice wattama, takze z toho clovek zpravidla vic nevytahne. Ale ono to taky neni o wattech, ze? :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
tom86

Příspěvek od tom86 »

no jasný ale já to myslel tak jestli se dá říct že se to kombo (CRATE V18-212) vyrovná aspon 50W trandáku..........přeci jen na tom něco bude ....proč by tam jinak cpali dva 50ti watový repráky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

2x12" bude vic tlacit a v podstate ani moc nezalezi na tom, jakej vykon ma zesilovac. Ale mas pravdu v tom, ze hlasitosti by se zrovna tohle kombicko mohlo vyrovnat kdejakymu 50W trandaku.

Nazory na to, jakej je "prepocet" mezi lampou a trandakem, co se tyce hlucnosti a pruraznosti, se lisi, realne to bude cca 2nasobek, u mensich vykonu i vic (tzn. tady by to mohlo byt cca nastejno).
Somnus Aeternus
termyx

Příspěvek od termyx »

50W tranďákse proti tomu může jít zahrabat...je tady o tom hafo..nebuď línej
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

termyx píše:50W tranďákse proti tomu může jít zahrabat...je tady o tom hafo..nebuď línej
Nemyslim si, ze to bude zas takovy hlasitostni rozdil. Ano, trandak bude mit na plny vykon zachrchlany zkresleny zvuk (ne, nejedna se o TO [=zadouci] zkresleni :)), ale stale je to 50W.
Somnus Aeternus
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Watt je Watt...je jedno z jakeho zesilovace...ale nemuzete rikat, ze dana hodnota vykonu (prikonu) ve W se rovna u jineho zesilovace jine watáži...proste 50W je 50W...a je jedno z ceho...Jen je to hlasitejsi diky reprakum, jejich cytlivosti,... Ale Watt je porad Watt...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Správně Mylanne. Fyziku neošulíš. To je jenom rozdíl v dynamice lamp a trandů a jak to ucho stravuje. Proto se jeví lampa mnohem hlasitější.
I Qwer má pravdu. S každými 3dB ciltivosti stoupá dvojnásobně akustický tlak. Takže se 103dB Eminencí by stačil 5W zes.

Na webu se válí mnoho článků na toto téma. Třeba w.audioweb.cz a find
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

Mylann píše:Watt je Watt...je jedno z jakeho zesilovace...ale nemuzete rikat, ze dana hodnota vykonu (prikonu) ve W se rovna u jineho zesilovace jine watáži...proste 50W je 50W...a je jedno z ceho...Jen je to hlasitejsi diky reprakum, jejich cytlivosti,... Ale Watt je porad Watt...
No to sice ano, ale musíš taky zvážit jakej výkon....RMS, špičkovej atd atd.

ale co se týče toho jestli mu to bude stačit...myslím si že ano, ale externí box bych každopádně pořídil...nebo přišetřil na silnější verzi
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Můj názor je takový, že do zkušebny i na vystoupení stačí 15W lampa, nebo 30W tranďák. Stejěn se větší akce zvučí a i s 30W ti bude stačit proto, aby ses slyšel. Tak že nechápu, proč tu pořád řešíte hlasitost aparátů. Dříve jsem ve zkušebně hrál na 15W tranďák a stačilo mi to. :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“