marshall,peavey valveking,engl screamer
Pravidla fóra
marshall,peavey valveking,engl screamer
Zdravím, potřebuji radu. Rozhoduji se mezi koupí hlavy marshalla jcm 900, hlavy peavey valveking a nebo komba engl screamer. Můj problém však je že jsem na ně ještě nehrál ale chci slyšet názory i ostatních lidí,kteří už na ně hráli a co by na nich eventuálně mohli vytknout či co je zaujalo. Pro jaké styly se hodí atpod. Já tedy osobně preferuji hudbu od led zeppelin, metallicy až po system of a down. Hraji všechno co se mi libí a proto bych chtěl i aparát s kterým se neztratím a zahraji na něj vše. Samozřejmě že nemám peníze na nějaký messiny apod. díky za odpovědi. 
Sice ti nejak v rozhodovani nepomuzu ale aspon poradim:
Vyzkousej sam! idealni je precist nekde recenzi co ktery aparat obsahuje (pozor na reklamu i na osvedcenych serverech atd) a nasledne si zajdi do obchodu kde ti umozni aparaty osobne vyzkouset (prave proto abys podle recenze mohl lehce najit ruzne druhy zvuku, vychytavky nebo specifika co bez znalosti imho na knoflicich tak lehce nevytocis)
Kazdopadne myslim, ze ani s jednim aparatem se ve zkusebne/koncertu nestratis.
Navic pokud chces "kopirovat" zvuk a ne hledat vlastni, urcite je dobre podivat na jaky aparaty skupiny hraly a podle toho nakoupit, pripadne existuje mnoho fan stranek atd, kde se resi zvuky tehle kapel.
Vyzkousej sam! idealni je precist nekde recenzi co ktery aparat obsahuje (pozor na reklamu i na osvedcenych serverech atd) a nasledne si zajdi do obchodu kde ti umozni aparaty osobne vyzkouset (prave proto abys podle recenze mohl lehce najit ruzne druhy zvuku, vychytavky nebo specifika co bez znalosti imho na knoflicich tak lehce nevytocis)
Kazdopadne myslim, ze ani s jednim aparatem se ve zkusebne/koncertu nestratis.
Navic pokud chces "kopirovat" zvuk a ne hledat vlastni, urcite je dobre podivat na jaky aparaty skupiny hraly a podle toho nakoupit, pripadne existuje mnoho fan stranek atd, kde se resi zvuky tehle kapel.
Tak podle skupin bych rovnou vypustil Marshalla. Valveking a Engl jsou daleko blíž zvuku tvých kapel. Ale jsou do dva dost odlišný zesíky. Valveking sice hraje výborně, hlavně zkresleně, ale proti englovi se může jít leda tak zahrabat. Ale jestli potřebuješ ušetřit, tak kup valveking a k tomu pořádnej box. protože i když budeš mít engla a píchneš to na špatnej box, tak z toho pořádnej zvuk nevyleze.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Sám bych to neřekl líp...afektband píše:Tak podle skupin bych rovnou vypustil Marshalla. Valveking a Engl jsou daleko blíž zvuku tvých kapel. Ale jsou do dva dost odlišný zesíky. Valveking sice hraje výborně, hlavně zkresleně, ale proti englovi se může jít leda tak zahrabat. Ale jestli potřebuješ ušetřit, tak kup valveking a k tomu pořádnej box. protože i když budeš mít engla a píchneš to na špatnej box, tak z toho pořádnej zvuk nevyleze.
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
Za ty prachy co stojí valveking nic lepšího není-podle mě.haltfield píše:Hmm spousta užitečných rad, všem samozřejmě děkuji za reakce vidím to tak že si oběhnu obchody a všechno si nejdřív odzkouším. Pak se rozhodnu. Jsem zvědav teda hlavně na toho valvekinga, bo všichni říkaj že hraje solidně-samozřejmě s dobrým boxem nejlépe celestion...mno uvidíme.
-
dlouhovlasac
Třeba byli starý lampy. Protože zvuk valvekinga je na míle od jakýhokoliv tranďáku už jenom díky čitelnosti zvuku.dlouhovlasac píše:Hmm.. No já jsem teda na valvekinga taky tu chvilku hrál... Uznávám, že jsem pořádně nenažhavil lampy, ale fakt jsem čekal něco mnohem lepšího... Znělo to o fous líp, než můj tranďák (!). A to si nepřejte vidět, na co hraju...
valveking ma docela dobre zkresleni, maloktere kombo ma tak slusne zkresleni za takove penize... bohuzel cisty zvuk je opravdu na urovni tranda
takze si to chce urcit priority.. pokud chce nekdo hrat metlu, at si koupi VK, pokud vyuzije i cisty, tak by se mel podivam po necem jinem... i valvetronix hraje o MOC lip pokud se bavime o cistem zvuku...
-
dlouhovlasac
hele a co takhle ESH?? myslim ze ta znacka taky stoji za zvazeni. Series 2000 je dost variabilni a dostal bys solidni zvuk na Zeppeliny i poradny zkresleni na neco tvdrsiho 
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
Cena je ale trochu jindekebr-khc píše:hele a co takhle ESH?? myslim ze ta znacka taky stoji za zvazeni. Series 2000 je dost variabilni a dostal bys solidni zvuk na Zeppeliny i poradny zkresleni na neco tvdrsiho
-
dlouhovlasac
no ja nevim ale kdyz haltfield pise ze se rozhoduje i mezi JCM 900 a Englem tak to asi cenovej strop nema uplne nizkej
a je fakt ze jety ESH sezenes za 15000 
100W jsem za 15k ještě neviděl, 50 už jo. Ten marshall se dá v pohodě sehnat za 15k, ale esh asi ne.kebr-khc píše:no ja nevim ale kdyz haltfield pise ze se rozhoduje i mezi JCM 900 a Englem tak to asi cenovej strop nema uplne nizkeja je fakt ze jety ESH sezenes za 15000
-
dlouhovlasac
no zatim tady borci resime akorat nase problemy a haltfield se o ESH ani nezminil...
no ale co, aspon bude mit zas o cem premyslet.
a tady konkretni inzerat:
no ale co, aspon bude mit zas o cem premyslet.
ESH SERIES 2000 50W celolampa, nehrana
Prodam 50w celolampovou hlavu ESH. Foot switch. Funkce JUMP na sola. Power kabel. Je uplne nova, hral jsem na ni pouze 2x. jednou ve zkusebne a jednou na koncerte. Fakt nekecam:-) Bouzel jsem s hranim musel skoncit a tak mi dlouho lezi doma. Zkresleny zvuk lame skalycisty je super zvonivy ala fender. Muzu i dovezt, vyzkouseni je samozrejmost. CENA: 16000. dohoda mozna. pouze do dobrych rukou
Dam ti jedinou radu: 900 (a to jsem mel 2kusy;)) se vyhni velkym, ale opravdu veeelkym obloukem;)
Engl je na tom zvukove, i co se tyce kvality, asi nejlip, ale ma hodne osobitej sound, kterej ti musi vyhovovat a nedavno jsem mel cest si na jeden Screamer (btw. uz od koupe z obchodu mel nefunkcni prepinani kanalu na panelu, takze Nemci se s tim taky nemazou;)) zahrat a bylo to fajn peklicko, i kdyz ESH 2000 ho podle me strci do kapsy (resp. libi se mi mnohem vic..)
Engl je na tom zvukove, i co se tyce kvality, asi nejlip, ale ma hodne osobitej sound, kterej ti musi vyhovovat a nedavno jsem mel cest si na jeden Screamer (btw. uz od koupe z obchodu mel nefunkcni prepinani kanalu na panelu, takze Nemci se s tim taky nemazou;)) zahrat a bylo to fajn peklicko, i kdyz ESH 2000 ho podle me strci do kapsy (resp. libi se mi mnohem vic..)