snížení výkonu lampy?
Pravidla fóra
snížení výkonu lampy?
tak mě napadla taková haluzárna..
šlo by odpojit repro z výstupu na repro a píchnout to do výstupu na externí box a mezi to hodit výkonovou brzdu?
takže by to vypadalo asi následovně
kombo-silovej kábl-výkonová brzda-repro
páč 100W v lampě je přeci jen zabijárna, tak to trochu zkrouhnout:)
možná trochu dementní dotaz, ale ani sem to nikdy nezkoumal a přístup k miláčkovi nemam, tak nevim
edit: snížení výkonu pomocí vyndání lamp navrhovat nemusíte..to je k ničemu..jen místo na dvojku budu hrát na trojku a zvuk mi nepříde tak plnej...
šlo by odpojit repro z výstupu na repro a píchnout to do výstupu na externí box a mezi to hodit výkonovou brzdu?
takže by to vypadalo asi následovně
kombo-silovej kábl-výkonová brzda-repro
páč 100W v lampě je přeci jen zabijárna, tak to trochu zkrouhnout:)
možná trochu dementní dotaz, ale ani sem to nikdy nezkoumal a přístup k miláčkovi nemam, tak nevim
edit: snížení výkonu pomocí vyndání lamp navrhovat nemusíte..to je k ničemu..jen místo na dvojku budu hrát na trojku a zvuk mi nepříde tak plnej...
to a to a za chvíli zas tohle
od toho ty powerbreaky snad jsou ne ?
jinak: ad vyndávání lamp, ano, to sice je pravda, ale každej zapomene přehodit impedanci boxu o stupeň výš. tzn. příklad: mám 4 lampy a box 4ohmy, dvě lampy vyndám a box místo 4 ohmů zapojím na 8.
jinak: ad vyndávání lamp, ano, to sice je pravda, ale každej zapomene přehodit impedanci boxu o stupeň výš. tzn. příklad: mám 4 lampy a box 4ohmy, dvě lampy vyndám a box místo 4 ohmů zapojím na 8.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A proč by to nešlo? Je rozdíl mezi vedením do externího baoxu s jedním reprem nebo do repra v kombu? Dráty a signál jsou stejné...termyx píše:ne ale mě jde o to, že nechci kupovat box..tak jestli jde dát brzda i mezi zesilovač v kombu a repro v kombu..
protože sem to nikdy neviděl takle řešený, víš..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak já jako logickou úvahou odvodil, že by to šlo, ale zas mě zaráželo
jak hodně lidí nadává, že jejich lampový kombo je moc silný a nikoho nenapadla tahle ochcávačka...co se dělá mezi hlavou a boxem..
třeba známej prodal twin reverb a koupil si bandmaster, kterej má 40W jen proto, že lidi na koncertech nadávali, že je to moc hlasitý..
jestli to teda jde, tak aleluja..objednávam brzdu u p. Horkýho a jedééém:)
jak hodně lidí nadává, že jejich lampový kombo je moc silný a nikoho nenapadla tahle ochcávačka...co se dělá mezi hlavou a boxem..
třeba známej prodal twin reverb a koupil si bandmaster, kterej má 40W jen proto, že lidi na koncertech nadávali, že je to moc hlasitý..
jestli to teda jde, tak aleluja..objednávam brzdu u p. Horkýho a jedééém:)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono je to asi dost často o tom, že bud ti lidi power-brake neznají, nebo ví jen o té za 10k od Marshallu a nenapadne je, že by se dala pořídit i někde jinde za lidštější peníze... Pokud ji koupíš, tak pak poreferuj...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Alexi_Laiho
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Pozor, je víc druhů attenuatorů! Liší se tím, co používají jako zátěž. sám tomu valně nerozumím, ale doporučuju přečíst tenhle článek:
http://www.amptone.com/powerattenuatorfaq.htm
Případně můžu částečně pomoct přeložit, kdyby něco...
http://www.amptone.com/powerattenuatorfaq.htm
Případně můžu částečně pomoct přeložit, kdyby něco...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Tak co třeba začít jednoduše a to vyndáním půlky koncových lamp. Dělá se to standardně a sníží to výkon na půlku. Jednoduché, nepracné, nekrade signál jako brzdy.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
JJ, vyndat lampy, přepnout na 16 Ohmů a poprdeli.Isachs píše:Tak co třeba začít jednoduše a to vyndáním půlky koncových lamp. Dělá se to standardně a sníží to výkon na půlku. Jednoduché, nepracné, nekrade signál jako brzdy.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
no naštěstí nehraju doma..protože to by mě asi sousedi a ségra vynesli v zubech (našim to nevadilo, jen když chtěli spát:D)
jde o to, že já to potřebuju mít aspoň trochu "otevřený" aby to nějak znělo..ale neni přes to slyšet vlastního slova...a bubeník by se prosadil leda nějakej HC masér..a to my fakt nejsme
kdybych to porovnal s tim voxem ad60vt co sem měl, tak bych řek, že když sem to dal na plný koule na 60W, tak je to asi jako když to mam já na 3 a kousíček
myslim čistej zvuk..booster mam na druhym kanále a tam přes dvojku prostě nemůžu..to už by mi fakt tekla krev z uší
zkusim tu brzdu a při nejhoršim jí můžu prodat že jo..
řešení je brzda, slabší aparát nebo zkoušet v kulturáku..tak to beru od nejjednodušího:D
jde o to, že já to potřebuju mít aspoň trochu "otevřený" aby to nějak znělo..ale neni přes to slyšet vlastního slova...a bubeník by se prosadil leda nějakej HC masér..a to my fakt nejsme
kdybych to porovnal s tim voxem ad60vt co sem měl, tak bych řek, že když sem to dal na plný koule na 60W, tak je to asi jako když to mam já na 3 a kousíček
zkusim tu brzdu a při nejhoršim jí můžu prodat že jo..
řešení je brzda, slabší aparát nebo zkoušet v kulturáku..tak to beru od nejjednodušího:D
njn 
no bud brzdu a nebo hledat neco se 40w v "ab"... to je podle me tak idealka...
kamos tu brzdu od horkeho ma a myslim, ze je v poho... akorat ze ma utlum 90 a 50%... coz je dost nahouby, protoze kdyz to hodis na tech 50% tak budes hrat namisto 2 na trojce a kdyz to hodis na tech 90% tak je to tak nadoma do pokojicku...
no bud brzdu a nebo hledat neco se 40w v "ab"... to je podle me tak idealka...
kamos tu brzdu od horkeho ma a myslim, ze je v poho... akorat ze ma utlum 90 a 50%... coz je dost nahouby, protoze kdyz to hodis na tech 50% tak budes hrat namisto 2 na trojce a kdyz to hodis na tech 90% tak je to tak nadoma do pokojicku...