Otočení krkového humbuckeru (out of phase, rozfázování)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Otočení krkového humbuckeru (out of phase, rozfázování)

Příspěvek od Smrťokvítek »

Máte někdo zkušenosti se zvukem ? Chápu, že to asi moc rozdíl nebude ale občas se to dá zahlídnout. :)
Peter Green to teda měl ještě jaksi zapojený mimo fázi nebo co ale to je jedno. Jde mi o to otočení. Jestli je to úplná kravina tak se omlouvám. :lol:

Obrázek

\\Smrťokvítek: pozměněn název
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 26.12.2008 10:30, celkem upraveno 1 x.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Jako že ho jen otočíš o 180 stupňů? Zkus to, podle mně to problémy dělat nebude a jak to bude zvukově tak to si musíš poslechnout.
Final Frontier
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nic se nezmění... tečka :D

a green to tak měl proto, páč ho tam dal obráceně a všim si toho, až když natáhl struny
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
kubog

Příspěvek od kubog »

Jeee aktualna téma :lol: . V brkezj dobe si idem kúpiť LP Standard Faded od Larryho Corsu www.cvguitars.com , ten zvuk mi prišiel velmi sympatický
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zvuk by měl být snad uplně stejný, ne? :?

Nevím, co by se na tom mělo změnit, ten snímač je ve všech místej konstruovanej stejně, neřeší tlustý či tenký struny.

(Btw můj D-sonic se dá dávat oběma směrama i podle výrobce, tak se jen lehce mění charakter, protože jedna cívka je dělaná jinak než druhá)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kubog

Příspěvek od kubog »

Co som cital u Larryho ( a ak som to spravne pochopil) to ze je otoceny samotny snimac je uz len image, otoceny je magnet snímača.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Je to naprosto jedno. Asi byste se měli podívat na tu cívku....
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Nesmysl . obě ty cívky mají stejné vlastnosti , zo znamená že když je otočíš ničeho nedosáhneš
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

přesně, jedinej "bordel" by to dělalo u rozepínání na SC a kombinaci s jiným snimačem
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Zajímavé. Já jsem si vždycky myslel, že snímá jenom jedna a druhá je jenom na vyrušování. No dejme tomu.
Kdyby někdo měl nějaký pěkný článek ja kto funguje(nemyslím wikipedii) tak klidně sem s tím. :)
kubog

Příspěvek od kubog »

Pre ostatných na ukážku ako znejú snímače mimo fázy http://youtube.com/watch?v=VRbrO_VyEqs&feature=related
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Smrťokvítek píše:Zajímavé. Já jsem si vždycky myslel, že snímá jenom jedna a druhá je jenom na vyrušování. No dejme tomu.
Kdyby někdo měl nějaký pěkný článek ja kto funguje(nemyslím wikipedii) tak klidně sem s tím. :)
Snímaj obě a právě díky tomu se to vyrušuje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:
Smrťokvítek píše:Zajímavé. Já jsem si vždycky myslel, že snímá jenom jedna a druhá je jenom na vyrušování. No dejme tomu.
Snímaj obě a právě díky tomu se to vyrušuje...
jj moje chybka. Už jsem si našel náhodou i nějaký info o tom otočeným humbuckeru a jak to vlastně vzniklo. :)
Takže víceméně vyřešené téma.

Ještě se ale zeptám. Máte někdo zkušenost se zapojováním snímačů mimo fázi ?

Tohle je totiž paráda ikdyž to těžce závisí na zesilovači a na těch konkrétních snímačích. :?
http://www.youtube.com/watch?v=QZ8vEWLc1lY
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ehm, a ted řekni ty mě jako debilovi, co to znamená zapojení mimo fázi?

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Ehm, a ted řekni ty mě jako debilovi, co to znamená zapojení mimo fázi?
Když jsou zvolené oba snímače tak jeden je oproti tomu druhýmu fázově posunut/otočen nebo jak to nazvat. Prostě jako kdybys z jednoho snímače prohodil dráty + a -. Nebo se to dá udělat otočením magnetu ve snímači. :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takže to má smysl pouze při zapojení obou snímačů najednou... Ted budu jen přemýšlet na hlas a jen teoreticky, ale mělo by ti to udělat zhruba tak, že to udělá vyší výkyv amplitudy, tzn. větší hlasitost a nějak by to mělo změni frekvenční spektrum, ale to neumím odhadnout jak...

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Takže to má smysl pouze při zapojení obou snímačů najednou... Ted budu jen přemýšlet na hlas a jen teoreticky, ale mělo by ti to udělat zhruba tak, že to udělá vyší výkyv amplitudy, tzn. větší hlasitost a nějak by to mělo změni frekvenční spektrum, ale to neumím odhadnout jak...
No z toho co jsem našel by to mělo být takto
"OUT of phase" is a trick to get a very bright, thin tone out of a pair of pickups. If one pickup is connected out of phase with another, when BOTH are played, a lot of frequencies are "cancelled out" of the tone. The positive voltage one pickup creates is negated by the negative voltage the other creates. Usually, lots of the fundamental is cancelled out, and the only tones that "escape" to be heard are the tones that are harmonically different between the two pickups - so, you usually get very thin and "nasally" tones. The more alike the two pickups sound individually, the thinner their out of phase combo will sound. This is why you seldom see a phase-reverse option on a Strat - the middle pickup is too similar in tone to the other two, and is too close to them to work well in parallel/out of phase - the tone produced is just too thin for most applications.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak už jsem zase o něco chytřejší...

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Doporučuji vyzkoušet přehodit vývody jednoho ze snímačů, pak je mezipoloha v protifázi, je to pravý Lead tone.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nejlépe přehodit dráty takového snímače, který má stínění zvlášť + aspoň 2 dráty. Green to měl fyzicky o 180 je tak, aby mátl tělem. Kdekdo to zkusil taky otočit, a efekt nikde.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“