Struna H 10. pražec
Pravidla fóra
- Hrrrnec!
- Kontaktovat uživatele:
Struna H 10. pražec
Čaute, chci se zeptat jestli je normální že když tam zahraju tak to přechází jakoby do feedbacku, dělá to i na sucho, nevím co to je, ale uklidnilo mě že to dělá i Santanovi http://youtube.com/watch?v=gpX97eg-W-k 1:39 a 1:43 vysvětlíte někdo??
- Kontaktovat uživatele:
takové to pískání... http://uloz.to/503903/2008-06-17-23h36m57s.mp3rasomaso píše:Abych se přiznal tak nevim moc co myslíš. Zkus to nahrát.
- Kontaktovat uživatele:
Hmm no nevim, mě to spíš zní jak nějaká pokročilá technika
nemůže to bejt třeba že se ti tam při tom jak ta struna vybruje třeba lehce dotýká nějakýho vyššího pražce a že to dělá třeba umělej flažolet? Jako nevim no, zní to ale docela dobře...
Občas to ale slýchám na některejch nahrávkách, když má někdo nějaký solidní old school zkreslení a když ta nota doznívá tak hejbe tremolem aby to prodloužil a přejde to taky do takovýho pískotu. Nevim dost dobře jak se to dělá cíleně a ani nevim jak to odstranit když ti to dělá samo... sry. 
- tak ale když říká že to dělá i na sucho? ale asi budeš mít pravdu s tim co myslim já
to mě nějak nenapadlo lol!
no může se stát 
- tak ale když říká že to dělá i na sucho? ale asi budeš mít pravdu s tim co myslim já
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Ta struna se asi někde dotýká jiného pražce a ten ovlivní její vibrace - utlumí tu základní frekvenci a nechá znít jen vyšší harmonické, proto to začne pískat.
Obvykle to samo nedělá, ale musíš to udělat sám - udeřit a zároveň utlumit strunu prstem.
Pokud ti to hodně vadí, tak si nech kytaru seřídit u kytaráře.
Obvykle to samo nedělá, ale musíš to udělat sám - udeřit a zároveň utlumit strunu prstem.
Pokud ti to hodně vadí, tak si nech kytaru seřídit u kytaráře.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.